Telefonul mobil iti afecteaza coloana vertebrala?

Telefoanele mobile si tabletele ne transforma postura corpului, coloana vertebrala, si nu in bine! Aplecarea capului inainte sub un unghi de 60 de grade pentru a privi la telefon sau pe tableta echivaleaza cu 27 de kilograme care apasa asupra gatului tau! Este ca si cum ar fi asezat pe capul tau un copil de 7-8 ani.

Telefonul mobil si coloana vertebrala
Telefonul mobil si coloana vertebrala
Observatia de mai sus apartine doctorului Kenneth K. Hansraj, sef al Centrului medical de chirurgie si reabilitare a coloanei vertebrale din New York, care a creat modelul de pe calculator alaturat. Asa cum banuiesti sau stii deja cu siguranta, inclinarea capului in fata si acea greutate care apasa asupra gatului si a coloanei tale vertebrale nu au in nici un caz cum sa-ti faca bine!

Dr. Hansraj a publicat un studiu pe aceasta tema in Surgical Technology International Journal (Jurnalul international de tehnologie chirurgicala), in care a atras atentia ca cea mai buna postura a corpului presupune sa ai urechile aliniate cu umerii si omoplatii pozitionati inspre spate. In acest fel, se micsoreaza tensiunea corpului si descreste nivelul de cortizol. Pe de alta parte, o postura gresita a trupului tensioneaza coloana vertebrala si duce la uzura prematura a acesteia sau la afectiuni ale coloanei ce pot necesita o operatie.

Pentru a-ti mentine o pozitie sanatoasa a corpului ar trebui asadar sa iti aduci telefonul mobil in fata ochilor in loc sa te apleci asupra lui, sa iti amplasezi tableta sub un unghi de 30 de grade catre tine atunci cand scrii ori tastezi (acest unghi iti protejeaza incheietura mainii) sau chiar cat mai apropiata de un unghi de 90 de grade atunci cand citesti, si sa iti tragi catre spate gatul pentru a-i corecta o postura involuntara gresita.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Tonul de apel al telefonului si personalitatea

De ce te trezesti chiar inainte de a suna alarma ceasului / telefonului?

Corpul perfect - Parerile barbatilor si cele ale femeilor
Telefonul mobil iti afecteaza coloana vertebrala? Telefonul mobil iti afecteaza coloana vertebrala? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 20, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.