Cum si-a salvat copiii Prima Mama

Sacrificiile pe care le poate face o mama pentru copii sai nu au limite! In aceste randuri, am scos la iveala pentru voi o straveche legenda indiana, izvodita de tribul Pebnoscot, despre felul cum si-a salvat copiii Prima Mama din lume. 

Mama
Cum si-a salvat copiii Prima Mama
Cu o voce calma, dar strabatuta de o vointa implacabila, Prima Mama a inceput sa spuna: "Barbate, asculta la mine, caci sunt mama tuturor celor din neamul Penobscot si nu mai pot indura tristetea de a-mi vedea copiii pierind. Tu, impreuna cu o mica ceata de barbati, imi veti lua viata si apoi imi veti duce trupul cat mai departe in camp. Acolo, imi veti tari corpul prin brazde pana mi se va desprinde toata carnea si nu voi mai fi decat oase. Dupa aceea, va trebui sa-mi ingropi oasele in mijlocul campului, sa lasi sa treaca sapte zile si sapte nopti, si apoi sa revii."

Inmarmurit de uimire si durere, Primul Tata a incercat sa se impotriveasca cu lacrimi in ochi: "Stiu, in inima mea, ca acest lucru trebuie sa fie facut, dar tot inima mea imi spune ca nu pot sa-l fac! Imi mai trebuie timp pentru a ma gandi la asta. Trebuie sa vorbesc cu Klouscap."

Primul Tata a plecat de indata catre casa inteleptului Klouscap, sperand ca va afla un raspuns ce nu avea cum sa-i fie dat.

"Prima Mama are puterea de a-si salva copii," i-a zis Klouscap Primului Tata. "Trebuie sa ii asculti fiecare cuvant, oricat de greu ti-ar fi, si sa faci intocmai precum iti spune."

Nu ne putem imagina suferinta Primului Tata si a barbatilor care si-au calcat dragostea in picioare pentru a-i curma viata Primei Mame. Ei i-au indeplinit dorintele intocmai cum ii invatase, tarandu-i corpul peste tarana si ingropand-o dupa aceea in mijlocul campului. Au binecuvantat pamantul de acolo si ramasitele mamei cu rugaciuni stravechi si secrete.

Se pare ca Primul Tata a avut parte de cele mai lungi sapte zile si sapte nopti pe care si le amintea a le fi trait vreodata, dar, in cele din urma, ele au trecut. Mahnit si totusi nerabdator, Primul Tata si mica sa ceata de barbati s-au intors la locul sacru. Ceea ce au vazut a reprezentat salvarea tribului Penobscot, o minune care cu greu le venea sa le creada ochilor...

Acolo unde carnea Primei Mame impanzea calda pamantul, cresteau acum palcuri bogate de porumb, bostanei, fasole si cartofi. Erau indeajuns de multe roade pentru a-i hrani copiii, iar cu semintele sacre ale fiecarei din aceste plante, nici un indian Penobscot nu mai avea cum sa mai flamanzeasca vreodata. Acolo unde fusesera asezate oasele sale in pantecul Mamei Pamant, rasarise din belsub un sacru tutun. Cu acest tutun, copiii ei Penobscot puteau sa isi trimita rugaciunile, in valuri de fum, catre Creator.

A avut loc o mare adunare in onoarea Primei Mame. Oamenii au cantat si au dansat si au trait intru frumusetea ei. Numai gratie mortii sale, a reusit restul tribului Penobscot sa supravietuiasca. Din aceasta cauza, pana in zilele noastre, trebuie sa ne inconjuram mamele cu dragoste, loialitate si, cel mai important, cu respect!

Nota:  Tribul Penobscot (Panawahpskek) este unul al indienilor nativi americani originar din actualul stat SUA, Maine. In prezent, el face parte din Confederatia Wabanaki, alaturi de triburile Abenaki, Passamaquoddy, Maliseet, and Mi'kmaq, este amplasat in Rezervatia indiana Penobscot din Maine, fiind alcatuit, potrivit unui recensamant din 2010, din 610 membri.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Mesaje de 8 martie - Ziua femeii | Felicitari, urari si SMS-uri

Mama in proverbele lumii

Mama in aforisme, citate, maxime
Cum si-a salvat copiii Prima Mama Cum si-a salvat copiii Prima Mama Reviewed by Diana Popescu on martie 05, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.