Motive greșite de a fi împreuna cu cineva


A-ti place de cineva sau a avea o relatie de cuplu pare un lucru natural si cat se poate de simplu.
De multe ori, se intampla, insa, ca oamenii sa gandeasca ca  le place de cineva pe care, de fapt, nu il place.
Pare un lucru paradoxal, dar acest fenomen se bazeaza pe cateva situatii particulare ce pot duce la formarea unui cuplu (neadecvat).

Iata, cateva astfel de motive eronate care te pot impinge in bratele unui partener de care, de fapt, nu iti place:

Esti plictisit(a)

O prietena de a mea din alt oras m-a vizitat recent si a inceput sa iasa cu un barbat ceva mai in varsta.
Dupa ce tipul s-a dovedit a fi un nemernic, ea a continuat, totusi, sa incerce sa ma convinga ca respectivul nu ar fi un baiat rau.


S-a reintors acasa si in timpul discutiilor noastre la telefon si pe chat, prietena mea nu a mai pomenit nimic despre barbatul respectiv. Tipul disparuse complet din mintea ei, se vaporizase sau se topise asemeni unei inghetate din zilele toride de vara.
Atunci cand nu ai prea multe de facut sau nimic important care sa te preocupe, poti sfarsi prin a te fixa romantic asupra unei persoane din pura si simpla plictiseala.

Esti disperat(a)

Un bun amic a facut penitenta si si-a turnat cenusa in cap, recunoscand ca, in mai multe ocazii, a intalnit cate o fata care i s-a parut a fi "aleasa" sau "femeia visurilor" doar pentru ca nefericita ii daduse numarul ei de telefon.
El a avut curajul sa-si marturiseasca: "Cand ma simt disperat , ma arunc cu capul inainte si ajung sa ma indragostesc inainte de a o cunoaste bine pe femeia respectiva."

Toata lumea lumea iubeste pe cineva. De ce sa nu o fac si eu?

Sentimentul de a fi singur(a) intr-un grup, in care predomina cuplurile, devine coplesitor in weekenduri sau la petreceri.
Atunci cand ai ramas singura persoana necuplata dintr-o colectivitate, apare, in mod inconstient, o presiune interioara de a-ti gasi perechea.

Ai fost luat(a) de val

Cand, dupa careva intalniri furtunoase, gasesti, in cele din urma, un moment de respiro si de reflectie, poti decide ca nu esti atat de mult "prins" de cineva asa cum ti se parea pe parcursul distractiei sau petrecerilor din ultima vreme.
Acesta este asa-zisul fenomen al "finalului lunii de miere".
Perioada dupa care apare starea de ricoseu sau respingere poate varia de la o zi pana la o saptamana sau o luna.

Simti ca este de datoria ta

Nu cred ca mi-a placut cu adevarat prietenul meu din liceu.
Dupa primii trei ani de solitudine in colegiu, am dorit sa trec prin experienta de a avea un prieten liceean si am sfarsit prin a fi impreuna cu un baiat fata de care nu eram cu adevarat atrasa dar care, in acea perioada, mi se parea ca imi place.

Iti place ce reprezinta o persoana

Un prieten de-al meu imi povestea despre o fata pe care a intalnit-o cu prilejul weekend-ului prelungit de 1 Mai petrecut la mare.
Mult mai matura decat el, acea fata reprezenta "cucerirea de 1 Mai de la mare", adica un lucru care dadea bine atunci cand era cu prietenii.
Un exemplu de atractie fata de un partener nu datorita personalitatii acestui , ci a etichetei sau statutului purtat de acesta.
O astfel de persoana-statut poate fi un doctor, un avocat, un muzician in devenire sau cineva care atrage atentia celor din jurul tau.

Dorinta de inaccesibil

Cineva care nu iti este accesibil, poate sa te indemne fie la visare, fie la un sir de straduinte de a-i castiga inima si de a invinge. Uneori, o astfel de persoana-ideal poate marturisi, de fapt, frica ta de a te implica intr-o relatie de cuplu reala.

Comoditatea

Fiintele umane sunt imprevizibile. Uneori le place sa aiba de infruntat provocari, alteori se complac cu lucrurile care le sunt la indemana, astfel incat, chiar daca o persoana nu este chiar atractiva, ea poate compensa asta prin faptul ca are o piscina personala, un catelus dragut sau iti poate imprumuta masina ori de cate ori ai chef.

Ei , sunt atatea lucruri care ti se pot oferi doar pentru ca esti atractiv(a) sau interesat(a) !

Viata inseamna schimbare

Atunci cand te coplesesc amintirile, cati fosti parteneri iti vin in minte si abia reusesti sa-ti stapanesti un chicotit pentru ca nu iti vine sa crezi ca intr-adevar ti-au placut acei oameni ?

Pe masuri ce te schimbi sau te maturizezi, se schimba si persoanele fata de care te simti atras.
Poate ca acum cativa ani erai atras(a) de bad boys/girls sau nu stiai ce iti doresti cu adevarat.
Poate ca, in prezent, cauti un partener cu o doza mai mica de "smecherie" sau "dragalasenie", pentru ca ai alte prioritati.
Poate ai invatat cate ceva , poate nu...!!

Atunci cand iti place cineva prin prisma unor motive gresite inseamna ca nu esti pregatit pentru o relatie serioasa sau matura.

Daca esti disperat, plictisit sau obsedat de a gasi pe cineva, aceasta atitudine poate reflecta faptul ca viata ta nu reprezinta pentru tine o oportunitate de a fi fericit in felul tau propriu si personal.

Si, daca nu esti fericit cu tine insuti, nu ai cum, de obicei, sa fii fericit impreuna cu cineva.

Ti-a placut vreodata cineva din unul din motivele enumerate mai sus ?
Ce alte motive gresite te pot impinge intr-o relatie de cuplu neadecvata ?
Cum poti simti sau constientiza ca o relatie este autentica, bazata doar pe faptul ca cineva iti place cu adevarat ?

Copyright ©diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

De ce adora fetele baietii rai ?
Motive greșite de a fi împreuna cu cineva Motive greșite de a fi împreuna cu cineva Reviewed by Diana Popescu on aprilie 30, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Si care sunt variantele care mai raman? Adi

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea minţii spune că gândurile se concretizează în realitatea noastră. Deveniţi şi realizaţi ceea ce gândiţi. Dacă vă gândiţi la ceva cu o claritate şi o intensitate deosebită, îl veţi materializa mult mai rapid şi mai previzibil decât prin orice altă metodă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.