Tatal din vise | Interpretarea si semnificatia viselor

Tatal aparut intr-un vis simbolizeaza autoritate si protectie, calauzire si recunoastere, masculinitate si energie. Ti se sugereaza astfel ca ai nevoie sa fii mult mai increzator in tine, in fortele tale. Totodata, in interpretarea unui astfel de vis trebuie sa iei in considerare relatia reala cu tatal tau si care trasaturi ale personalitatii sau caracterului sau pot fi regasite in tine insuti.

Tatal din vise
In vise, tatal este un simbol al ordinii traditionale, un arhetip al ratiunii, actiunii si vointei. In visele adultilor, tatal apare fie ca un personaj care da o mana de ajutor (aducand in minte educatia data de el si lucrurile invatate de la el), fie semnifica laturi ale personalitatii mostenite de la el. Pentru fiice, tatal din vis este reflectia primului iubit, si pentru femei, in general, simbolizeaza sotul, iar in casatoriile nefericite, nazuinta de a avea o noua relatie pe termen lung. Pentru fii, tatal visat este un personaj mult mai autoritar, un model, dar, de asemeni, si un rival, sotul preaiubitei mame.

Daca visezi ca tatal tau este furios, ca isi descarca nervii pe tine, ti se indica ca ai facut ceva care ar putea (ar fi putut) sa-l supere. In acelasi timp, poate fi vorba despre mania pe care o simti fata de el. In acest caz, este necesar sa rezolvi cateva probleme mai vechi din relatia cu el.

Visul in care iti lovesti tatal reprezinta nevoia fierbinte de a fi cat mai aproape de el. Poate ca simti ca nu te intelege, nu te asculta, nu este receptiv fata de nevoile tale. Pe de alta parte, visele in care esti batut de tatal tau denota lipsa unei conexiuni afective dintre tine si el.

Atunci cand visezi ca tatal tau are o iubita sau o amanta, chiar daca este inca insurat cu mama ta, da de inteles ca te simti desprins emotional de unul dintre parinti.

Un vis in care iti vezi tatal infasurat in bandaje din cap pana la picioare sugereaza ca iti simti ingradita autoritatea, forta de a te exprima. Poate ca esti pus, in viata reala, intr-o pozitie de conducere, dar ai probleme in a te impune.

Daca visezi ca tatal tau este mort ti se pune in vedere ca trebuie sa actionezi cu prudenta intr-o chestiune financiara sau profesionala.

Visul in care iti omori tatal semnifica impulsul tau de a te revolta, de a respinge autoritatea si regulile. Refuzi sa te supui cuiva care incearca sa te domine. Intr-o alta interpretare, un astfel de vis poate reprezenta uciderea simbolica a unui aspect al personalitatii tale. Ai simtamantul ca devii asemeni tatalui tau si nu iti place deloc asta.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Masina din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Fostul prieten/fosta iubita din vise | Interpretarea si semnificatia viselor

Copiii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor
Tatal din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Tatal din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on mai 30, 2015 Rating: 5

38 de comentarii:

  1. Ciao, Diana!

    Am visat ca fostul meu iubit m-a invitat la inmormantarea tataului sau (in realitate inca traieste) iar eu nu am ajuns. Nu am mers atunci cand m-a chemat fiindca nu am vrut, din ceva ignoranta, sau alte prioritati. Apoi m-am decis sa merg, iar el parea suparat fiindca am ajuns prea tarziu si ca n-am fost langa el cand simeta mai mare nevoie de mine. Acum era in van, venisem degeaba.Era un apartament unde am mers, iar zona parea una de unde m-am mutat. Si el si eu am stat in aceeasi zona candva.

    Ce semnnificatie are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana. Inmormantarea tatalui lui reprezinta simbolic revendicarea de catre el a titlului de barbat complet, independent. Nu ai ajuns la asa-zisa inmormantare intrucat, in plan real, ti s-a parut ca ii lipseau calitatile de mai sus. Faptul ca mergi impreuna cu el in acel apartament semnifica o revenire in trecut dar si un mesaj subconstient de genul 'sa las trecutului ce este al trecutului," sa il las pe fostul iubit in trecutul cu care nu mai am de a face.

      Ștergere
  2. Buna,
    Tatăl meu este mort de 5ani...azi noapte l-am visat ca si cum ii era rau (ii venea sa verse) iar eu il sprijineam;nu tin minte sa fi schimbat vreo vorba. In toiul noptii cand m-am trezit,imi era clar visul dar acum dimineata nu-mi aduc aminte decât frânturi :(
    Ce semnificatie ar avea? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela. Acest tip de vis reflecta faptul ca nu te-ai desprins inca sufleteste de tatal tau, dar poate si un simtamant subconstient (si probabil nejustificat), de vinoavatie, gandul ca ai fi putut sa faci mai mult pentru a-l ajuta atunci cand era in viata.

      Ștergere
  3. Bună,
    Tatăl meu este mort de 1 an și jumătate....Aseară la-am visat ca venise la mine deșii eu îl știam mort m-am speriat văzându-l în ușă de la intrare lam poftit în casa însă el era supărat pe mine și îmi spunea ca a vrut sa testeze ceva de genu și ca el nu a murit iar eu ma supărarsem și plângeam. Ce semnificare ar avea. Îți mulțumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună! Eu am visat ca tata era beat si m-a luat de mana sa merg cu el la Mega Image, iar mama mea vitrega, actuala lui soție,mi-a facut semn sa ma duc ca sa il opresc sa mai bea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poate insemna ca tatal tau nu constientizeaza ceva rau care i se poate intampla si tu trebuie sa il avertizezi. Poate fi vorba, pe de alta parte, desapre o decizie paguboasa a tatalui tau, care te poate afecta major.

      Ștergere
  5. Buna, Diana. Eu am visat zilele trecute ca tatal meu era impotriva relatiei dintre mine si prietenul meu, si ca la un moment dat l-a luat la bătaie pe prietenul meu, plus ca-mi mai aceleași discuții in realitate intre mine si tata despre prietenul meu, doar ca in vis imi spunea ca sa nu mai tin legatura cu el etc, pe urmă imi apareau in vis aceleasi imagini reale dintre mine si prietenul meu cand ne tineam de mana si cand ne luam in brațe, iar tata nu suporta asta.
    Oare ce semnificație are asta? Ce-ar insemns, de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna , tatal meu este decedat de aproape 2 luni. Eu de ceva timp il visez ca decedeaza si apoi isi revine in tron eu fiind foarte fericita ca isi revine. Nu stiu ce inseamna asta?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Oana Alina. Astfel de vise semnifica faptul ca nu ai reusit inca sa te impaci cu moartea lui, ca in subconstientul tau ai dori sa mai traiasca sau sa invie. Vise de acest tip apar frecvent atunci cand pierdem pe cineva drag.

      Ștergere
  7. Bună,am visat ca tatal meu s-a spanzurat....iar eu l-am vaut atarnat in franghie...ce ar putea insemna? :-\

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna , am visat ca tatal meu era acuzat de o anumita fapta si a venit politia la mine crezand ca s-a ascuns la noi acasa. Eu una i-am spus politiei anumite locuri unde ar putea fii, la casa lui .. Si eu am mers cu politistii la el aacasa , i-am inconjurat curtea, am reusit sa il pacalesc sa iasa dar a scapat. Si pur si simplu in continuarea visului l-am urmarit singura destul de mult. Pana am ajuns intr-un bloc (eu gasindu-l cu gps-ul :))... ) si el era dupa un colt si nu puteam sa ma duc dupa el ca ma tot opreau niste copii mici sa vorbesc cu ei. apoi a aparut administratorul si am vorbit cu el de camere si vazand ca se apropie tata, i-am zis ca ma duc intr-o camera sa vad cum e. Apoi tata si-a cumparat si el o camera. Eu una iesind i-am zis administratorului ca e prea scumpa sau alta scuza. Dupa am inconjurat zona iar si m-am trezit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, pentru a-ti raspunde trebuie sa iesi din anonimat. Te poti inscrie eventual pe site-ul meu.

      Ștergere
  9. mixaelakostas@jotmail31 iulie 2016 la 23:29

    Buna Diana.tatal meu este mort de 12 ani..l.am visat ca era îmbrăcat în poliția și m.a îmbrățișat era f.frumos si tânăr....ce înseamnă?m

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Diana. Eu am visat zilele trecute ca tatal meu era impotriva relatiei dintre mine si prietenul meu, si ca la un moment dat l-a luat la bătaie pe prietenul meu, plus ca-mi mai aceleași discuții in realitate intre mine si tata despre prietenul meu, doar ca in vis imi spunea ca sa nu mai tin legatura cu el etc, pe urmă imi apareau in vis aceleasi imagini reale dintre mine si prietenul meu cand ne tineam de mana si cand ne luam in brațe, iar tata nu suporta asta.
    Oare ce semnificație are asta? Ce-ar insemns, de fapt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Bianca, si te rog, data viitoare, ca sa-ti raspund, inscrie-te pe site-ul meu. Visul tau reflecta, asa cum recunosti tu insati, realitatea. Nu numai ca o reflecta, o amplifica de fapt. In vis lucrurile se petrec si mai rau decat in realitate intrucat esti ingrijorata de aceasta situatie, ti-e frica de ce ar putea fi mai rau, mai ales ca nu gasesti nici o cale de a-ti face tatal sa accepte relatia ta.

      Ștergere
  11. Buna!
    O prietena buna de a mea a visat ca tatal ei e mafiot. Are vreo semnificatie? Nu e la caterinca comentariul...are multe vise ciudate...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna !Tatal meu este mort de 8 luni si l-am visat ca avenit acasa ,imbracat in pijamale si cu palarie .Dar parca incerca sa nu-l vad .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cecilia. Visul tau poate oglindi faptul ca inca nu te-ai impacat cu moartea lui. Faptul ca in vis parea sa incerce sa nu-l vezi poate dezvalui ca desi pe plan constient ii accepti moartea, pe plan subconstient nu accepti acest lucru.

      Ștergere
  13. Am visat ca tatăl meu mă hărțuiește . Ce înseamnă ? :/

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna , am visat ca iubitul meu ma înșela cu o tipa blonda , scunda , iar cand m-am întâlnit cu ea a încercat sa ma sărute si sa faca exact ca un șarpe!Am ajuns acasa si m-am uitat in tel tatălui , vorbea cu multe femei si părea indiferent ca văzuse si mama!Toti prietenii imi ziceau ca acea tipa e foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua, as vrea, daca se poate , sa ma ajutati sa inteleg un vis.
    De ieri am ramas singura cu tata, caci mama a plecat din tara, iar in noaptea asta l-am visat pe tata beat si senin, rosu la fata si razand. Ce ar trebui sa inteleg? Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut acum l-am vizat pe tata luând-o la pumni pe mama ce o mai fi însemnând si asta?

    RăspundețiȘtergere
  17. Am visat ca tatăl meu a făcut un accident și a murit. Iar.bunica mea avea un car de fan pe care îl făcea capita în curtea casei. Ce înseamnă ăsta?

    RăspundețiȘtergere
  18. Hei. Părinții mei sunt divortati de mulți ani . Eu stau cu mama iar cu tata nu țin legatura desi as vrea enorm. In vis se făcea ca eram undeva intr.un centru comercial cu decorațiuni de crăciun si acolo l.Am întâlnit pe tata . L.Am strâns in brațe si el la fel . Apoi am izbucnit in plâns si am avut o criza de nervi spunand ca m.Am saturat sa sufăr ca el nu e langa mine . Ce inseamna asta ?..

    RăspundețiȘtergere
  19. O prietena dea mea la visat pe tatal meu mort de 3ani,cu toate ca ea nu la cunoscut la masa cumine stateam de vorba si ea a trecut pe langa mine si ma salutat si eu abia iam raspuns oare ce o fi insemna visul...

    RăspundețiȘtergere
  20. Bună-ziua. Ieri iubitul meu mi-a spus ca azi la prânz ar fi invitat părinți mei la prânz cu părinți sai. Eu în noaptea asta am visat ca se certau părinți mei cu părinți săi. Este ceva de rău? Ce înseamnă? Mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna , tatal meu a murit acum o luna si 3 saptamani si eu am visat cu tatal meu acuma o saptaman si statea pe pat si nu se simtea bine si l'am intrebat de ce a slabit asa tare s=iar el mi'a raspuns ca are o problema iar apoi nu imi mai amintesc restul visului,mai un vis in care l'am salvat in apa pe tatal meu dar in acesta nu mai vorbea deloc, in aceasta seara am vorbit cu mama mea si mi'a zis ca la visat stand in bucatarie imbracat in alb si putin alb la un ochi , si la intrebat Dane ce ai patit ce e cu tine , iar el statea pe coltar la masa si doar dadea din umeri si zambea , iar apoi i'a zis mama mea ca acuma nu il mai poate ajuta cu nimic iar el sa rdicat de la masa sa uitat la ea si dadea din umeri si zambea si apoi a plecat fara sa vorbeasca deloc , ce semnifica toate aceste vise ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună ziua.Am visat că mă sună bunica mea şi îmi spune că tatăl meu are cancer.Ce semnifică?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna, am 15 ani si de curand tatal meu a murit. Cam de un an, in tot acest timp l-am visat des, vise din care ma trezesc plangand, unele care chiar ma bucura dar si sperie in acelas timp. Acum cateva luni am fost internata in spital, totul "bine si frumos" pana sa ajung acasa. Cand am coborat din masina am simtit ceva foarte ciudat, lipsa tatalui meu care statea zilnic la balcon m-am gandit, a fost in continuare ciudat dar am ignorat iar crezand ca nu sunt obijnuita cu lipsa tatei. Seara ne-am bagat in pat, eu si cu mama(fratele meu cu sotia sa fiind plecati). Am visat ca eram in curtea spitalului, alaturi de cateva persoane, apoi tatal meu care era foarte gras, iese dezbracat de undeva din dreapta noastra si se pune in genunchi si incepe sa tipe, fiind foarte slab. Un baiat dintre acele persoane m-a intreaba:
    - Ce are fa tactu ?? Iar eu ii raspund indiferenta ca si cum nu m-ar interesa. Apoi apar pe un hol intunecat si vad ca dintr-un salon iese o asistenta, ma duc spre ea si ii spun:
    - Vreau sa-l vad si eu pe tatal meu, pe Gheorghe Mircea.
    Femeia imi deschide usa din spatele ei si intru. Tatal meu statea in fund, cu capul plecat si acoperit pana la mijloc de un cearceaf verde inchis. M-am dus langa el, m-am lasat cumva in jos incercand sa-i vad fata dar se ferea. M-am indepartat putin, iar el isi ducea capul din stanga in dreapta ca mai apoi sa-l ridice sus. Cand ma vazut a zambit pana la urechii, iar ochii lui caprui ce erau putin aurii straluceau foarte frumos, fata ce ma facea sa ma topesc, parca imi dadea o caldura de care eram disperata. Dupa faza aceasta m-am dus la mine in salon si am luat tot ce aveam si i-am dus lui, iar el le aranja in congelator. Sucuri, iaurturi. In timp ce aranja lucrurile acestea, ii spun:
    - Ieri am iesit si eu din spital.
    El intoarce capul spre mine intr-o fractiune de secunda si cu lacrimi in ochii imi zice:
    - Ce ?? De parca am zis ceva ce nu se putea intampla. M-am trezit transpirata si speriata, am verificat in jurul meu de frica, si mi-am bagat castile in urechii caci somnul nu ma mai luase.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce inseamna cand te visezi cu tata pe bicicleta si e zapada afara?tatal meu ie mort acum.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara, am 19 ani si părinții mei sunt despărțiți de 10 ani si am ales sa raman cu mama ...in fine ,eu l-am visat pe tata normal , bine dispus ( el fiind om rau ) ,calm, aranjat și cu cadouri ...mie mi-a adus 3 cutii de pantofi pline de tigari, lui fratimiu bani și pijamale, ...el e in grecia si mi a trimis un mesaj amenințător și urat acum 4-5 zile ....imi puteti spune ce inseamna ?
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. Am visat că îl loveam pe tatăl meu și îi rupeam o mana și după ieșeam afară și o luam pe un drum plin de zăpadă. La o răscruce eu am pornit pe drumul din jos și tatăl meu pe cel de sus. M-am întors cu fața spre el și l-am strigat și i-am spus să stea. Părea că îi e frică. Atunci cu lacrimi in ochi mi-am cerut scuze.El mi-a intins mana cealalta pentru că era cat pe ce sa alunec și am pornit împreună pe același drum. Ce poate însemna? Va rog spune-ti-mi pentru că îmi e tare frică!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ziua buna visat ca soția îmi aduce cadou un sarpe si o pisică. In casa noastră. Apoi ca l-am atenționat pe tatăl meu, care este decedat de ani buni, ca avem un sarpe in casa. Si tatăl meu l-a adus la mine in birou. Apoi ca acel sarpe m-a mușcat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna,un vis ciudat in care imi omor tatal ajutata de fratele si mama mea ,fara urme de resentimente ma intorc la casa mea, doar ca imi parea foarte rau pentru mama si fratele meu ,ca i am incurajat sa ma ajute sa il înec si sa bag ciment in el, sa nu mai iasa la suprafata,incercam sa l imping cu piciorele.in trecut n am vorbit cu tatal meu pentru ca bea mult si o lovea pe mama.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna, sper sa imi raspunzi si mie. Mama mea nu mai este de aproape 2 ani, iar dupa o luna tatal meu si-a refacut viata. Lucru cu care eu nu sunt de acord nici pana in momentul de fata. Aseara am visat ca aveam o discutie cu el din cauza acelei femei, iar mami era langa noi doi. Tati mi-a dat o palma in acel vis, lucru pe care in realitate nu l-a facut niciodata.
    Inca ceva ma framanta, de fiecare data cand o visez pe mami, niciodata nu o vad, ii simt doar prezenta langa mine, dar nu pot sa o vad, nu mi se arata. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara!Am visat ca tatăl meu vrea sa ma ucidă pe mine si pe mama,iar apoi cand ne am întâlnit l am omorât.
    Ce semnificatie are acest vis?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.