Sâmbăta în astrologie - Simboluri şi semnificatii

Deşi o vedem ca pe o zi dedicată relaxării şi distracţiei, cea dintâi zi "plină" a weekend-ului, în astrologie, sâmbăta este stăpânită de Saturn, o planetă ce îi conferă seriozitate şi responsabilitate.

sambata
Saturniană prin definiţie, sâmbăta ne pune la dispoziţie o energie nestăvilită, dar severă, ce ne îndreaptă către sarcini şi activităţi majore. Tocmai de aceea, astrologii pretind că sâmbătă este una din cele mai favorabile zile ale săptămânii, ce ne pune la îndemână o sporită productivitate. Spre deosebire de joia stăpânită de Jupiter, în ziua de sâmbătă, Saturn nu se joacă cu munca şi te ajută să duci orice treabă la bun sfârşit.

De fapt, această zi este cea mai prielnică pentru a ne pregăti pentru mari planuri şi iniţiative. Se spune că dacă ne punem la punct de sâmbătă tot ce avem de gând să facem în decursul următoarei săptămâni, Saturn ne focalizează energiile în acest sens, şi ne dăruieşte satisfacţii deosebite.

Sâmbăta lucrează în favoarea ta atunci când "lucrezi," când o foloseşti pentru a-ţi fundamenta demersurile esenţiale, pentru a învăţa şi a a-ţi aduce la zi treburile amânate sau tergiversate.

Conform astrologiei vedice, sâmbăta este potrivită abordării unor chestiuni legale care ne dau bătăi de cap de multă vreme şi rezolvării oricăror altor probleme sâcâitoare. Din această perspectivă, sâmbăta guvernată de Shani ori Saturn, este o zi spirituală, dedicată postului, unor activităţi sufleteşti şi îndepărtării de plăcerile lumii.

În astrologia Ayurveda, sâmbătă eşti sprijinit în câştiguri financiare, în avansarea în carieră, precum şi în cumpărăturile ţinând de mâncare sau cai. Este cea mai bună zi pentru a săpă o fântână. Întrucât zeiţa Dakshina Kali stăpâneşte această zi, ea te ajută să înfrunţi cu succes forţele negative din viaţa ta. Shani, cealaltă divinitate ocrotitoare a sâmbetei, recomandă ca în această zi oamenii să mănânce doar pastă de susan, brinjal negru (un soi indian de vinete) fript, să aibă în casă flori purpurii şi să poarte numai haine negre.


Articole din acelaşi domeniu în blogul Dianei:

Sâmbăta Mare - Tradiţii, superstiţii şi obiceiuri

Sâmbăta în citate, aforisme, maxime 

Sâmbăta în superstiţiile lumii
Sâmbăta în astrologie - Simboluri şi semnificatii Sâmbăta în astrologie - Simboluri şi semnificatii Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.