Duminica în astrologie - Simboluri şi semnificaţii

Dedicată odihnei şi relaxării în numeroase culturi de-a lungul timpului, duminica este guvernată de soare. Soarele străluceşte plin de vigoare peste această zi, inzestrandu-ne cu vitalitate, cu bucuria de a trăi, cu claritate a minţii şi sufletului. Duminica este potrivită retragerii din agitată viaţă socială, regăsirii căldurii afective a familiei şi prietenilor apropiaţi. Soarele ne dăruieşte împărtăşire, expresivitate, extindere a orizonturilor, iluminare şi evoluţie. De asemeni, ne pune la dispoziţie rezervele continuării vieţii noastre aşa cum am înţeles-o şi ne-am obişnuit cu ea. Drept urmare, duminica stă sub semnul odihnei, deconectării, distracţiei alături de cei dragi, gătitului, grădinăritului, cumpărăturilor, şi regăsirii luminii dinlăuntrul nostru.

duminica
Întrucât reflectă sufletul în harta natală, în astrologia vedică, duminica este menită activităţilor şi ţelurilor spirituale, fiind benefică astfel împlinirii sinelui, meditaţiei şi rugăciunii. Deoarece soarele este regele, ziua aceasta este oportună pentru trasarea obiectivelor din săptămâna ce urmează, planificării şi petrecerii înţelepte a timpului. Considerată a fi prima zi a săptămânii, străbătută de o puternică concentrare de energie spirituală, duminica nu este potrivită pentru afaceri, căsătorii şi conceperea unui copil ci, mai curând, pentru petrecerea timpului, mai cu seama dimineaţă, împreună cu tatăl sau un alt om cu autoritate asupra ta.

La fel ca şi în astrologia occidentală, în acea Ayurveda, duminica stă sub stăpânirea soarelui, a lui Surya, zeul soarelui. Ea îndeamnă la activităţi religioase şi de sprijin a eforturilor comunităţii. Este o zi a rugăciunilor de mulţumire oferite Mamei Pământ, în care femeile îşi celebrează feminitatea. Este consacrată de indieni măcinării cerealelor, şi e auspicioasă plecării într-o călătorie, rezolvării unor vechi dispute, meselor şi petrecerilor împreună cu prietenii şi familia. Culorile favorizante ale acestei zile sunt rozul şi brunul. Se spune că aducerea în casă a unor flori cu aceste culori într-o duminică făgăduieşte mari realizări, şi că cine poartă haine roz sau maro într-o astfel de zi îşi face prieteni cu uşurinţă şi îşi îmbunătăţeşte imaginea personală. Dumnica se recomandă să mănânci mungdal (un soi de mazăre asiatică) şi fructe bel/bael (gutui bengaleze), este prielnic să te ocupi de activităţi comerciale, dar nu este bine să intri într-o nouă casă, să te ocupi de sarcini grele sau să te cerţi.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Duminica de Florii - superstiţii, tradiţii şi obiceiuri 

Duminica în superstiţiile lumii 

Duminica în superstiţii şi credinţe româneşti
Duminica în astrologie - Simboluri şi semnificaţii Duminica în astrologie - Simboluri şi semnificaţii Reviewed by Diana Popescu on iulie 19, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.