Cum îl explici pe Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo

Nu are nici un rost să cauţi explicaţii despre Dumnezeu. Dacă le găseşti, poţi auzi cuvinte frumoase dar lipsite de substanţă, până la urmă doar vorbe goale. La fel ca şi cum ai citi o întreagă enciclopedie despre dragoste fără să afli ce este dragostea.

Poveste de Paulo Coehlo
Nimeni nu va putea vreodată să dovedească că Dumnezeu există sau nu există. Anumite lucruri din viaţă sunt făcute astfel încât să fie trăite, dar nicicând explicate.

Unul dintre aceste lucruri este dragostea. Dumnezeu - care este dragoste - este un altul. Credinţa este o trăire copilărească, în sensul magic în care ne-a învăţat Iisus: "Împărăţia cerurilor aparţine copiilor."

Povestea arabă de mai jos ne vorbeşte despre cât de inocentă este (sau ar trebui să fie) căutarea lui Dumnezeu:

Începe cu începutul 

Un om l-a întrebat pe al-Husayn:

- Ce am de făcut pentru a fi mai aproape de Dumnezeu?

- Mărturiseşte-I un secret. Şi nu lăsa pe nimeni din lume să ştie care este acest secret. În acest fel, vei clădi o legătură de încredere cu Creatorul."

Omul însă a continuat:

- Doar acest lucru mă va aduce mai aproape de El?

- Stabileşte o legătură viguroasă la începutul călătoriei tale spirituale. Este, totodată, important să ai putere de voinţă. Şi, dacă îţi este posibil să te bucuri de puţină singurătate, cu atât mai bine.

- Cum pot să ating stadiul ideal de comunicare cu El?

- Ţi-am explicat deja tot ce trebuie să faci - a spus al-Husayn. - Dar tu vrei să ajungi la sfârşit înainte chiar de a începe, iar acest lucru este imposibil.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Învaţă cum să ai grijă de tine însuţi | O poveste de Paulo Coelho

În căutarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc 

Pe urmele lui Moise | O poveste de Paulo Coehlo
Cum îl explici pe Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo Cum îl explici pe Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo Reviewed by Diana Popescu on august 25, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.