Adam are nevoie de Eva | Poveste a rabinului Allen S. Maller

Adam era întru totul singur. Nu avea părinţi şi nici copii. Nu avea nici măcar un frate sau o soră cu care să vorbească. Da, Adam era sigur-singurel. Nu avea nici chiar un frate cu care să se joace. Adam era singur, şi era nefericit.

Adam are nevoie de Eva | Poveste a rabinului Allen S. Maller
Pictura de Pere Mates
Dumnezeu i-a spus lui Adam, "Nu este bine pentru tine să fii singur. Totuşi, fiind singur, eşti liber să faci tot ce vrei. Atunci când eşti singur nu trebuie să împarţi lucruri cu alţii. Nu trebuie să te opreşti din vorbit şi să asculţi, pur şi simplu, atunci când altcineva are nevoie să vorbească cu tine. Nu trebuie să dai ajutor atunci când alţii au nevoie de ajutor. Nu trebuie să îţi pese despre felul cum altcineva se simte. Dacă ai avea o soră sau un frate sau un bun prieten, ar trebui să faci toate aceste lucruri şi multe altele."

"Nu-mi place singurătatea," a zis Adam, "am o mulţime de lucruri distractive şi jocuri, dar mă plictisesc de ele după o vreme. Am mai multe animale de companie, dar nici măcar ele nu îmi sunt îndeajuns. Mă simt în continuare singur, nemaipomenit de singur. Am nevoie de cineva asemeni mie dar, în acelaşi timp, diferit. Cineva care să-mi fie alături şi să-mi fie cel mai bun prieten. Am nevoie de cineva de care să am grijă şi care să aibă grijă de mine."

"Ştiu exact ceea ce îţi trebuie," i-a răspuns Dumnezeu. "Ai nevoie de o tovarăşa de ajutor. O persoană cu o personalitate diferită, care să se poată dezvolta împreună cu tine întru dragoste, şi să te ajute să devii "mensch" (în ebraică, o persoană cinstită şi onorabilă). O voi crea din coasta ta dreapta, aşa că va sta alături de tine că partener egal şi tovarăş. Ştii, o singură mâna nu se poate spăla singură. Dar două mâini pot întotdeauna să spele una pe cealaltă. Nu vei mai fi independent. Nu vei mai fi liber vreodată să faci orice vrei. Va trebui să te gândeşti la simţămintele altei persoane. Va trebui să te gândeşti mai puţin la tine însuţi şi mai mult la un altul. Vă voi da binecuvântarea Mea pentru a vă ajuta să deveniţi un cuplu."

Dumnezeu s-a uitat în jos şi a văzut că Adam căzuse într-un somn adânc. Dumnezeu spera că atunci când se va trezi, Adam îşi va aminti tot ce îi spusese El. Chiar dacă Adam şi urmaşii lui nu au devenit întotdeauna tovarăşii iubitori şi responsabili pe care şi i-a dorit Dumnezeu, El s-a gândit că ar putea să fie mereu mai buni tot încercând. Iar cei care au fost întru totul parteneri responsabili şi de ajutor unul altuia au reuşit să fie binecuvântarea Domnului unul pentru celălalt.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Cum a apărut mărul lui Adam în gâtul bărbaţilor?

Povestea despre Adam şi Eva în varianta vedică
Adam are nevoie de Eva | Poveste a rabinului Allen S. Maller Adam are nevoie de Eva | Poveste a rabinului Allen S. Maller Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.