Horoscop Fecioară 2016

Horoscopul Fecioarei 2016 scoate în evidenţă dezideratul de a menţine un echilibru stabil pe toate planurile existenţei tale, mai cu seamă în relaţiile familiale şi cele de parteneriat. Imaginea ta personală şi modul cum interacţionezi cu lumea continuă să se îmbunătăţească, dar nu trebuie să te culci pe lauri, ci să pui baze puternice împlinirii tale şi armonizării legăturii cu persoanele apropiate. Viaţa sentimentală trebuie să fie invulnerabila faţă de iluzii şi să nu se lase cotropită de superficialitate, iar cea financiară îţi oferă numeroase satisfacţii atât timp cât o abordezi cu seriozitate.

Horoscop Fecioară 2016 | Horoscop general 


Horoscop Fecioară 2016
Pluton continuă în 2016 să guverneze peste sectorul astrologic al Capricornului şi a cincea casă a Fecioarei, aşa că trebuie să-ţi supraveghezi cu grijă impulsul de a oscila între extreme sau de a cade pradă unor obsesii. Oricât de ispitit ai fi să faci pariuri riscante cu viaţa, este necesar să îţi impui un minim de echilibru în tot ceea ce faci. Creativitatea îmbelşugată pe care o ai la dispoziţie trebuie să urmeze şi ea făgaşul unei veritabile discipline sau organizări dacă vrei cu adevărat să ţi-o pui în valoare. În acest context, îţi poţi transforma un hobby într-o afacere de succes! Dacă ai copii, acest aspect al lui Pluton te atenţionează totodată să nu te impui în faţa lor cu o autoritate excesivă. Indiferent de vârstă, probabil că vor să fie pe picioarele lor, să gandească cu propriul lor cap. Este bine să îi încurajezi să fie independenţi, să se mândrească cu individualitatea lor, punându-le însă în vedere că eşti încă părintele lor.

Ambiguităţile din relaţiile tale de parteneriat din plan personal, social şi profesional sunt pe mai departe repere ale tranzitului lui Neptun în Peşti şi a VII-a casă a Fecioarei. Dacă unele din aceste legături umane par să fie clădite pe un teren mlăştinos, alunecos, altele îţi impun să ieşi din tipare, să le laşi să se dezvolte liber, fără a-ţi încorseta partenerul în prejudecăţile sau ideile tale fixe. În acelaşi timp, îţi poate fi greu să te ancorezi în realitate, riscând să fii victima înşelăciunii şi ipocriziei unor oameni răi intenţionaţi din imediata ta apropiere. Nu te încrede decât în persoanele care şi-au dovedit cu statornicie buna credinţă şi şi-au onorat angajamentele faţă de tine.

Uranus traversează şi în anul 2016 tărâmurile Berbecului şi ale celei de-a opta case a Fecioarei, fără a-şi conteni transformările frecvent incomode sau chiar dureroase pentru a te elibera de aspecte şi persoane care ţi-au fost cândva de folos, dar care îţi îngrădesc în prezent evoluţia. Uranus nu ezită să le măture din calea ta chiar dacă te împotriveşti acestui lucru. Poate că mai târziu vei recunoaşte utilitatea acestui eveniment astrologic, dar nu şi în prezent.

Un simţământ de vagă însingurare sau lipsă de ajutor din partea celorlalţi îţi poate umbri sufletul ca urmare a prezenţei lui Saturn în Săgetător. Îndeosebi pe parcursul tranzitului retrograd al acestei planete, începând cu 24 martie şi sfârşind cu 12 august 2016, te poţi simţi îngrădit sau limitat de cămin, având pornirea de a-ţi întoarce casa cu fundul în sus şi a nu-ţi găsi astâmpărul în locurile familiare. Eşti străbătut de năzuinţa de a defini cât mai clar ce înseamnă casa şi familia pentru tine, cum să îţi dezvolţi relaţii limpezi, autentice, sănătoase cu oamenii apropiaţi. Oricum, nu este timpul potrivit pentru a te apuca de ceva de mântuială ci, mai degrabă, pentru aşeza fundaţii solide viitorului tău. Încă o dată, poţi avea fricţiuni cu copiii, fiind de dorit să afli un echilibru între libertatea pe care le-o laşi şi autoritatea ta faţă de ei.

În primele opt luni ale anului 2016, Jupiter îşi păstrează itinerarul în Fecioară, aducând mereu norocul de partea ta. Te simţi ca peştele în apă printre oameni, iar lumea te primeşte cu braţele deschise, gata să-ţi facă pe voie. Ai ocazia să-ţi lărgeşti orizontul cunoaşterii şi sfera de influenţă, să te dezvolţi graţie unor experienţe de viaţă pline de învăţăminte, să ai la îndemână numeroase oportunităţi în toate domeniile existenţei tale. Nu ceda înclinaţiei de a crede că totul ţi se cuvine, călcând astfel în picioare mândria şi simţămintele unor persoane care ţin la tine sau de care vei avea nevoie în curând!

Marte este localizat după 3 ianuarie 2016 în Scorpion şi a treia casă a Fecioarei, aşa că îţi poţi ameliora relaţiile cu rudele, poţi petrece mai mult timp împreună cu ele şi chiar să te aliezi cu acestea într-un proiect comun. Mintea îţi câştigă în agilitate, însetată de a culege noi şi utile informaţii, aşa că te poţi lansa în promiţătoare proiecte complexe, legate în special de preocupări intelectuale.

Între 5 ianuarie şi 8 ianuarie 2015, Mercur retrograd în Vărsător şi a şasea ta casă poate isca probleme de comunicare ţinând de muncă sau sănătate. În ambele cazuri, este necesar să îţi înfrângi timiditatea sau complexele, şi să spui răspicat ce te doare (la propriu şi la figurat).

Din 6 martie, Marte îşi croieşte drum în Săgetător şi a patra casă a Fecioarei aducându-ţi iarăşi în centrul universului casa şi familia, pe care eşti gata să le protejezi şi să le susţii până în pânzele albe. Planeta războiului devine retrogradă în aceeaşi regiune astrologică în perioada 17 aprilie - 27 mai 2016, ameninţând să te transforme într-un tiran acasă şi să genereze în acest fel dispute deloc productive cu cei dragi. Din fericire, odată cu 2 august, reluarea tranzitului direct al lui Marte în Săgetător elimina influenţele negative anterioare.

O viziune pesimistă nejustificată de nimic despre sine şi în special faţă de lume este pe cale să te marcheze ca efect al călătoriei retrograde a lui Mercur în Taur şi a IX-a ta casă in intervalul 28 aprilie - 22 mai 2016. Readu-ţi în minte marile tale realizări şi calităţile tale incontestabile!

Odată cu 27 mai, Marte retrograd în Scorpion şi a treia casă a Fecioarei reia la alt nivel tendinţele de mai sus, dând apă la moară unor înfierbântate dispute acolo unde nu îşi au locul. Recunoaşte viabilitatea opiniilor altora, şi nu îi consideră pe toţi cei din jurul tău drept vajnici competitori ori inamici! Pe 29 iunie 2016, întoarcerea lui Marte în tranzit direct în Scorpion îţi îngăduie să faci pace cu ceilalţi, fără a-ţi răpi însă mobilizarea de a-ţi face cunoscute şi apreciate punctele de vedere.

Încă o dată, Mercur în aspect retrograd, în acest caz în Fecioară şi întâia ta casă, între 30 august şi 22 septembrie 2016, îţi testează încrederea în tine însuţi, în impactul pe care îl ai asupra celor din jur. Dacă apuci să cazi în capcana nesiguranţei, nu şovăi să te eliberezi de ea cu ajutorul prietenilor, a oamenilor care te îndrăgesc şi cred în tine.

Jupiter păşeşte din 9 septembrie 2016 în Balanţă şi a II-a casă a Fecioarei, aşa că pari să nu mai ai nici un fel de probleme în preţuirea personalităţii tale şi a sistemului tău de valori. Mai mult decât atât, eşti pe punctul să te descotoroseşti de superficialism, de ceea ce nu te reprezintă şi să îţi dezvălui noi modalităţi de a-ţi afla drumul tău autentic prin viaţă.

Spre sfârşitul anului, traseul retrograd al lui Mercur în Capricorn şi a cincea ta casă te poate pune în faţa a două alternative: fie resursele creative îţi sunt cumva secate, fie sunt canalizate în demersuri excentrice, extravagante, ce îi pot şoca pe cei de lângă tine.

Horoscop Fecioară 2016 | Horoscop dragoste 


Viaţa sentimentală îţi poate fi în orice fel, dar nu uşuratică ori frivolă sub efluviile tranzitului lui Pluton în a cincea casă a Fecioarei. Supraveghează-ţi, totuşi, cu grijă, predispoziţia de a fi obsedat de un om iubit sau cea de a-i seca afecţiunea faţă de tine printr-o gelozie exacerbată. În acelaşi timp, un eventual partener poate atenta să pună stăpânire asupra ta, să te îmblânzească şi să te supună! Depinde numai de tine să îi câştigi respectul şi să îi demonstrezi că nu poţi fi scos din matca ta cu una cu două.

Neptun situat în a VII-a ta casă ar trebui să îţi pună în vedere şi în 2016 să nu amesteci realitatea cu iluziile din dragoste. Dacă laşi ca cele din urmă să prevaleze, este de aşteptat să pici cu uşurinţă în mlaştina influenţelor negative ale lui Pluton menţionate mai sus. Totodată, partenerul tău poate fi captivat de vise deşarte în amor, şi, dacă nu reuşeşti să-l aduci cu picioarele pe pământ, te poţi vedea silit să te despărţi de el. Pe de altă parte, se impune să nu îţi judeci tovarăşul de viaţă prin prisma unor impresii înşelătoare de moment. La rândul lor, Fecioarele singure pot fi ispitite să se apropie de cineva care le pare a fi sufletul pereche dar care, în ultimă instanţa, îşi dă aramă pe faţă, prilejuindu-le o dureroasă decepţie. Din această pricină, este indicat să păstreze o minimă prudenţă atunci când se implică într-o idilă. Nu este exclus ca unele Fecioare să reia o poveste de iubire, să îşi lege viaţa de cea a unui fost partener.

Senzualitatea infuzată de Uranus în a opta casă a Fecioarei are două tăişuri. Fie este de bun augur într-o legătură amoroasă bazată de sentimente reciproce autentice, fie de rău augur, atunci când este golită de simţăminte de iubire veritabile.

În perioada 27 septembrie - 9 noiembrie 2016, poziţionarea lui Marte în a V-a ta casă nu te mai lasă să stai cu mâinile în sân în viaţa amoroasă. Relaţiile de cuplu deja formate tind să stea sub semnul patimii, pasiunii, uneori chiar a posesivităţii. Nativii singuri nu mai sunt dispuşi să lase să treacă pe lângă ei vreo oportunitate romantică, fiind în stare să îşi utilizeze întregul arsenal al seducţiei pentru a fi împreună cu cineva la inima căruia aspiră.

Din 8 ianuarie şi până pe 25 ianuarie 2016, precum şi odată cu 19 decembrie 2016, Mercur retrograd în Capricorn şi a cincea casă a Fecioarei te îndeamnă să gândeşti la rece ce înseamnă cu adevărat dragostea şi/sau tovarăşul tău de viaţă pentru tine. Chiar dacă o astfel de atitudine nu are ce îţi strica, nu o duce la extrem, nu îi permite să te scufunde sub valurile îndoielilor, să îţi transforme sufletul într-o stană de piatră.

Marte, aflat în a VII-a ta casă din 19 decembrie 2016, te îmboldeşte să îţi consolidezi legătura amoroasă, să o priveşti ca fiind deasupra altor laturi ale existenţei tale. Până la urmă, dacă dragoste nu este, nimic nu este! Fecioarele singure au prilejul să întâlnească bărbatul/femeia vieţii lor, o persoană care le va marca intreagă viaţă.

Horoscop Fecioară 2016 | Horoscop bani şi muncă 


Spectaculoase suişuri şi coborâşuri financiare sunt asociate cu stăpânirea lui Uranus peste a VIII-a ta casă. Cu toate aceste, ele nu îţi afectează banii proprii, ci pe cei ai unui partener din sfera personală, socială sau profesională. Tovarăşul tău de viaţă poate avea venituri instabile, fiind necesar să îi compensezi eventualele pierderi într-un fel sau altul. De asemeni, nevoia de a te răsfăţa în plăcerile vieţii te poate provoca să îţi arunci banii pe fereastră!

Jupiter pătrunde în a doua casă a Fecioarei începând cu 9 septembrie 2016, într-un tranzit asociat în astrologia tradiţională cu îmbunătăţirea situaţiei tale financiare. Nu numai că ai mai multe circumstanţe favorabile de a face bani, dar îţi poţi crea propriile tale oportunităţi în acest sens. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îţi supravegezi cu atenţie bugetul personal! Câştigurile se pot irosi la fel de uşor precum vin dacă nu îţi asumi o atitudine responsabilă!

Armonizarea relaţiilor cu colegii de muncă, voinţa de a te apropia de perfecţiune în tot ceea ce faci la serviciu şi capacitatea sporită de a face eforturi în jobul tău sunt jaloane ale tranzitului lui Marte, între 9 noiembrie şi 19 decembrie, în Vărsător şi a şasea ta casă. Eşti capabil să duci la bun sfârşit numeroase şi complicate sarcini, strălucind printr-o productivitate care nu are cum să nu atragă atenţia superiorilor tăi.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop Fecioară 2015 

Evenimente astrologice în horoscopul 2016

2016: Anul chinezesc al Maimuţei de Foc / Previziuni horoscop 2016
Horoscop Fecioară 2016 Horoscop Fecioară 2016 Reviewed by Diana Popescu on octombrie 13, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.