Compatibilitatea în dragoste în funcţie de elementele zodiacale

Elementul specific zodiei tale şi cel caracteristic partenerului tău de cuplu pot fi indicii preţioase ale compatibilităţii voastre în dragoste. Elementul semnului tău zodiacal joacă un mare rol în felul cum interacţionezi cu alţii, în particular cu persoana iubită.

Compatibilitate zodii
Aşa cum menţionam în articolul Energiile zodiilor | Elementele şi calităţile zodiilor, cele patru elemente sunt astfel distribuite fiecărei zodii:

- Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

- Aer: Gemeni, Balanţă, Vărsător

- Foc: Berbec, Leu, Săgetător

- Apă: Rac, Scorpion, Peşti

În rândurile de mai jos am descris compatibilitatea în dragoste în perechi de elemente, corespunzătoare zodiei tale şi celei a partenerului tău.

Foc + foc

Aceasta este o combinaţie aproape explozivă, ce lasă să se întrevadă o relaţie de dragoste extrem de intensă. Pasiunea din viaţa de cuplu se poate transforma în orice clipă, din senin, în certuri înfierbânte, lupte ale orgoliilor şi înfruntări ale voinţelor. Nu există însă deloc răutate! Cei doi parteneri nu-şi poartă resentimente pentru că dau glas adevărului şi nici nu sunt împovăraţi de plictiseală. Un atu al unei astfel de relaţii este că cei doi se energizează reciproc.

Foc + pământ

O legătură de cuplu viguroasă atâta timp cât ambii parteneri nu se dau înapoi de la eforturi pentru a o susţine. Pământul canalizează constructiv acţiunea dinamică a focului, insă acesta din urmă poate găsi insipidă atitudinea pământeană a celuilalt. Partea pozitivă constă în creativitatea insuflată de această comuniune. În acelaşi timp, focului nu îi place rutina, predictibilitatea, iar pământul nu se înnebuneşte după schimbări, iar acest lucru poate crea tensiuni şi frustrare.

Foc + aer

Astfel de parteneri nu ştiu, pur şi simplu, unde să se oprească! Aerul înteţeşte neîncetat focul, aşa că se instalează o supraexcitare emoţională şi un înalt erotism ce pot aduce dezamăgiri ori epuizare. Un cuplu de acest fel nu este deloc înrădăcinat şi suferă din cauza instabilităţii. Ambii parteneri pot ajunge la infidelităţi sau la o înstrăinare emoţională. Sunt şi excepţii, precum împărtăşirea afectivă a unor buni prieteni de ai mei!

Foc + apă

Aceasta este o altă combinaţie ieşită din comun, contradictorie. Dacă alte aspecte astrale concură la asta, cei doi pot se pot apropia de o bună înţelegere. Dacă nu, poate fi foarte greu să facă faţă diferenţelor enorme dintre ei. Partenerul de foc poate simţi că cel de apă îl înăbuşă din punct de vedere emoţional, îi stinge flacăra afectivă.

Pământ + aer

Într-un cuplu ca acesta, simţul practic se împleteşte cu stimularea intelectuală. O legătură de genul ăsta este viabilă dacă cei doi sunt dispuşi să se încadreze într-un spirit de echipă. În acest caz, succesele şi fericirea lor nu vor intarzia să apară. Pe de altă parte, criticile dure ale partenerului de aer îl pot demoraliza peste poate pe cel de pământ. Totodată, aerul poate fi iritatde comportamentul tacticos şi lentoarea pământului!

Pământ + pământ

Amândoi partenerii tind să găsească o mare plăcere unul într-altul. Fiecare dintre ei înţelege ce este în mintea şi sufletul celuilalt, ştie ce preferă şi ce nu suportă celălalt. Îşi pot sincroniza perfect paşii prin viaţă, înaintând cu perseverenţă spre scopuri comune. Atmosfera dintre ei este una senină, relaxată, ce favorizează pacea, liniştea interioară. Cu toate astea, în cazul în care unul din ei cade pradă pesimismului, este în stare să-l tragă în jos, spre simţăminte negative, şi pe celălalt!

Pământ + apă

O conexiune ce permite o întrepătrundere armonioasă de energii şi poate facilita o relaţie sănătoasă şi echilibrată. Apa împrospătează şi face fertil pământul, iar pământul direcţionează apă, îi oferă ţeluri demne de luat în seamă. Legătura de parteneriat dă cep creativităţii şi face loc unui spirit de echipă de zile mari. Extrem de compatibili unul cu altul, cei doi au parte de fericire şi mari împliniri.

Apă + apă

Această combinaţie poate fi una foarte bună sau foarte rea. Apa reprezintă emoţiile şi cele două semne de apă se pot ferici unul pe celălalt şi evolua ca şi cuplu, dar există şi posibilitatea să îşi facă mizerii reciproc din pricina sentimentelor negative. Optimismul este un ingredient necesar, O astfel de fuziune de energii poate inspira o dragoste fabuloasă ori, din contra, o relaţie fără sare şi piper!

Apă + aer

În vreme ce apei îi place să stea în propria matcă şi să curgă liniştit în propriul său ritm, aerul are nevoie de o mişcare tumultoasă, de învolburare. Chiar dacă, la început lucrurile pot să meargă bine, cei doi pot sfârşi prin a se sastisi unul de altul. O mare ardoare amoroasă poate să ducă la frustrări emoţionale.

Aer + aer

Aceşti doi parteneri pot să vorbească la nesfârşit fără să ajungă la ceva semnificativ. Ei îşi pot şopti cuvinte aparent banale în stare să le pună amandorura inima pe jar. Acest amestec de energii poate să fie de rău augur întrucât cei doi se pot plictisi, irita unul pe altul printr-o vorbărie interminabilă, prin bârfe, remarci şi comentarii sarcastice. Cuplul este lipsit de consistenţă şi nu rezervă împliniri substanţiale ambilor parteneri.

Aşa cum am precizat la început, aceste aprecieri sunt generale, şi pot fi ajustate printr-o astrogramă a celor doi parteneri! 

Tu ce crezi? Ţi se potriveşte compatibilitatea în dragoste din punct de vedere al elementelor zodiacale? 


Postări din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Taur - Fecioară: Compatibilitate în dragoste 

Taur - Gemeni: Compatibilitate în dragoste

Berbec - Peşti: Compatibilitate în dragoste
Compatibilitatea în dragoste în funcţie de elementele zodiacale Compatibilitatea în dragoste în funcţie de elementele zodiacale Reviewed by Diana Popescu on martie 09, 2016 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.