Ce este Beautitudine?




"Omul cu prieteni adevăraţi nu este un ratat! Viaţa- i minunată o datoreaza aripilor, sprijinului".

"Beautitudine s-a numit inițial Republique de l'imagination datorită afinității mele pentru limba franceză. A pornit ca un blog de modă din cauza unor dresuri galbene, unei bluze galben pal împletite și a unei fuste negre cu steluțe. Vă întrebați cum?

Așa am venit îmbrăcată la una dintre pregătirile noastre de licență. Atunci doamna profesoară Ana Maria Munteanu, coordonatoarea lucrării mele de licență a avut cea mai bună idee posibilă. Știam deja că voi avea ca proiect practic un blog, dar nu aveam tematica, nișa. Și atunci când s-a uita la mine mi-a zis: „tu vei crea un blog de modă”. Și atunci a început Republique ca blog de modă și cinematografie, pentru că nu m-am putut limita la o singură temă, dat fiind că am foarte multe pasiuni.

Așa au apărut tot felul de experimente personale, articole de modă, lifestyle, trecere în revistă a stilurilor vestimentare a colegelor mele de la facultate, interviuri, reviewuri de produse de beauty, articole vestimentare pe care mi-aș dori să le port, colecții de pantofi, rețete de cocktailuri, articole despre cafea și multe altele.

"N-am avut întodeauna timp să scriu pe blog deoarece am deviat de la drumul ales inițial și anume jurnalism și am ajuns să aflu mai multe despre turism, vânzări sau petreceri pentru copii, iar vara trecută mi-am conceput propriile bijuterii din pietre semiprețioase pe care le-am vândut în Vama Veche. Dar am scris despre aceste schimbări pe blog, care a devenit generalist, cu aborare a temelor pe care le iubesc cel mai mult. 

Când m-am întors din nou la comunicare și am început să iau în serios curiozitatea mea vis a vis de social media (care a devenit și un loc de muncă full time într-un nou domeniu care îmi stârnește admirație și anume domeniul imobiliar), mi-am dat seama că mi-ar plăcea să schimb numele blogului. 

Remember no man is a failure who has friends. Thanks

for the wings, it's a wonderful life!


M-am gândit la numeroase denumiri până într-o zi când voiam să aflu un sinonim pentru frumusețe și am dat de cuvântul beatitudine. Am căutat sensul acestuia și mi-a apărut extaz, euforie permanentă. Mi-am dat seama 
că acest cuvânt descrie foarte bine starea mea naturală, atunci când devin cea mai bună variantă a mea. 

Mi-am zis „dar dacă îi spun Beautitudine?” adică în capul meu a sunat a „atitudine frumoasă”. Dacă ar fi fost în totalitate în franceză ar fi sunat altfel: Beautitude, ceea ce mi s-a părut mai puțin rezonant. Așa că i-am schimbat numele și inclusiv numele paginii de fanii de pe Facebook. Și vă anunț și pe voi de schimbările făcute ca de fiecare dată.

Ce îmi propun odată cu acest nou blog? Vreau să păstrez anumite articole precum cele despre cafea, articole de vară, costume de baie, pantofi, rochii din dantelă, coafuri, machiaj, dar numele mă îndeamnă la ceva mai mult și anume la cum să îți construiești o atitudine frumoasă față de oameni,  obiecte, natură,  să merg încet spre cosmetice eco, mâncare sănătoasă, servicii de calitate, poate chiar destinații turistice, dar fiind cea mai recentă calificare a mea în turism, toate acestea combinate cu iz de social media și un stil personal inconfundabil, așa cum mă știți începând de la primul meu blog Ali’s dream castel din 2011. 

Merg în continuare pe modă și lifestyle păstrând linia inițială a blogului. 
Ce este pentru voi o atitudine frumoasă?"

Alexandra Condrat
Ce este Beautitudine? Ce este Beautitudine? Reviewed by Diana Popescu on iunie 27, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.