30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei

Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?

Poate că în ultimele zile, luni, în ultimii ani ai fost prea ocupat, prins de îndatoririle şi obiectivele zilnice şi pe termen lung pentru a-ţi mai face timp să îţi împărtăşeşti preocupările, interesele, simţămintele cu amici vechi care te-au ajutat la greu şi cărora le-ai fost aproape la ananghie. Măcar în această zi ar fi bine să-ţi rezervi puţin timp pentru a te gândi la ei, a lua legătura cu ei, a afla ce mai fac şi a le readuce aminte cât de mult ţii la ei.
Ziua prieteniei

Nu ar fi rău să va întâlniţi pe 30 iulie, dar şi în alte zile mai puţin "oficiale," pentru a vă reînchega legăturile, a vă reaminti ceea ce v-a unit şi vă poate focaliza în continuare spre ţeluri comune.

Cine îţi sunt adevăraţii prieteni? 

Ziua prieteniei este celebrată de mulţi ani în câteva zone din America de Sud, îndeosebi în Paraguay, ţară în care a fost propus pentru întâia oară, în 1958, ca aceste eveniment să aibă loc la nivel mondial.

În SUA, ziua prieteniei a fost propusă a se desfăşura anual prima dată în 1930, de către Joyce Hall, fondatorul companiei de cărţi poştale Hallmark, care spera că în acest fel îşi va creşte vânzarea produselor. Nu întâmplător, în unele regiuni ale lumii, ziua prieteniei a căpătat, odată cu timpul, un aspect tot mai comercial, la fel ca şi Halloween Day şi Ziua îndrăgostiţilor/ Ziua Sfântului Valentin.

Poţi, drept urmare, să adopţi obiceiurile (mai mult sau mai puţin comerciale) ale acestui eveniment din alte locuri constând din dăruirea de cadouri, flori, brăţări şi banderole ale prieteniei, sau să-ţi inviţi, pur şi simplu, prietenii la o bere sau la o îngheţată. Chiar dacă nu o faci pe 30 iulie, nu uita să o faci cât de curând. Ai posibilitatea, de asemeni, să le trimiţi amicilor câte un mesaj, şi poţi găsi aici câteva idei: Prietenia în citate, aforisme , maxime

La mulţi ani, prieteni!!!

Prietenii buni sunt precum stelele. Nu îi vezi mereu, dar ştii că există mereu pentru tine.
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei 30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.