Guest Post de Alexandru Simionescu: Dezvoltarea spirituală- trend sau necesitate?


Nu-i așa că ar fi fost mai bine dacă la începutul vieții tale pe lânga certificatul de naștere, ai fi primit și un „Prospect de folosire a vieţii”? 
Dacă ai dobândit-o, măcar să ştii să o folosești, nu-i așa?
Ai ajuns la o anumită vârsta și, după ce ai primit câteva palme de la viaţă, din necunoaştere, îţi spui: "Aşa a fost dat să fie! Este soarta mea!". 

webinar gratuit cu Alexandru Simionescu, instructor Scoala Reiki Do

Dacă nu te împaci cu lipsa de împlinire sau afecțiune, cercetezi problema încercând să găseşti soluţii. Astfel, dai de diverse metode de dezvoltare spirituală şi personală, care, daca sunt experimentate la întâmplare, nu-ți vor aduce modificări esențiale în viață.



Dezvoltarea spirituală- toată lumea a auzit de ea, dar puţini au rezultate durabile

Cu alte cuvinte, rişti apucându-te de dezvoltare spirituală, să urci puţin şi apoi să cazi. Asta se vede prin rezultatele obţinute la nivelul manifestării de masă a societăţii în care trăieşti.
Există un interes din ce în ce mai crescut în lupta pentru supravieţuire, în detrimentul actului de creaţie, cultură, artă. Fiind conectat la societate ca şi individ, suferi fără să vrei transformări fizice şi mentale, ce pot rezultă în afecţiuni.

În webinarul gratuit despre "Cum obţii o Minte Liniştită?", vei descoperi ce se întâmplă cu tine în acest caz si îti vor fi oferite 3 soluţii simple pentru a obţine o minte calmă şi detaşată în orice situaţie,  3 tipuri de abordare a dezvoltării tale.
Ştiind ce obiective le sunt atribuite, ai să poți singur cum să le combini pentru a obţine rezultate extraodinare. 

Te poţi înscrie,  pentru a primi link-ul de vizionare pentru ora şi dată anunţată, aici: Reikido- webinar gratuit.




Dezvoltarea profesională


Sistemul aplicat în societate, începând cu educaţia din familie şi apoi  cea din şcoală, pun accent doar pe acest tip de dezvoltare.
Dezvoltarea profesională este obţinută prin anii de trudă din şcoli şi facultăţi. Ea este înţeleasă mai mult că dezvoltarea abilităţilor tehnice de a întreprinde nişte sarcini și eşti plătit să rezolvi problemele altora şi nu pe ale tale.
Sistemul te plăteşte, de regulă, pe timpul consumat executand acele sarcini. Cum ziua are doar 24 de ore, câştigurile tale sunt limitate de timpul natural avut la dispoziţie. Dorind mai mult, "Nu am timp!" va deveni un motiv pentru a amâna orice ţi-ar putea schimbă viaţă in bine.
Activând în acest sistem, îţi vei pune la bătaie contra cost, singura ta resursă preţioasă si anume timpul vieţii tale.
Aici vei adopta valorile sistemului profesional din care faci parte. Rolul lor este necesar doar pentru a-ţi executa sarcinile cu succes. Fiind "educat" profesional în cultura sistemului, vei refuza tot ce nu se potriveşte valorilor primite. "Nu se poate" va fi cuvântul la ordinea zilei, chiar pentru o soluţie de sănătate salvatoare. În plus, practica în cadrul acestui sistem profesional este lipsită de etică şi echitate. Iau naştere conflicte ce duc la afecţiuni fizice, mentale şi emoţionale. Aici ne putem referi la bolile profesionale.

Dacă din această poziţie exclusiv profesională  te vei apucă doar de dezvoltare spirituală, vei avea puţine şanse de a răzbate către un rezultat durabil. Vei avea nevoie şi de alte calităţi, descrise studenţilor mei la şcoala Reiki Do.
Deci, îţi consumi tinereţea învăţând pe rupte abilităţi tehnice pentru a le folosi, în cadrul unui sistem lipsit de etică şi echitate. Eşti plătit contra consumării singurei resurse preţioase: viaţa ta.
Când viaţa ta s-a terminat, rămâne să te uiţi în spate şi să vezi dacă a meritat. Ce ai consumat, ce ai câştigat până la urmă şi cu ce preţ?

Acest sistem îl recomand doar tinerilor proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolilor sau facultăţilor. Munceşti câţiva ani, înveţi meseria şi apoi treci la următoarea etapă.




Dezvoltarea personală


Acesta este marele tau castig! Această abordare îţi va dezvolta abilităţile umane de a-ţi rezolva problemele tale şi nu ale altora! Si dacă te-ai hotărât  să apuci pe acest drum meriți toatî considerația!
Vei învăţa cum să-ţi faci singur programul zilnic şi ce sarcini să-ţi dai singur pentru a-ţi îndeplini obiectivele zilnice. Poate nu mă crezi, dar asta este cea mai grea parte pentru un începător în domeniu.
Înveţi că poţi îndeplini un obiectiv pe termen scurt, zilnic. Această conduită zilnică te va duce apoi la îndeplinirea unui scop mai mare, de viaţă.
Acum nu mai ai un sistem ce să-ţi organizeze timpul, să-ţi dea sarcini şi apoi bani pentru că ţi-ai pierdut timpul executându-le.

Sistemul sau metoda reprezintă cuvântul de ordine la acest nivel.
Fără o metodă, procedând doar cum ştii tu, ai să creşti puţin şi apoi te vei opri, atingandu-ţi limita. Te vei resemna şi o vei lua după un timp în altă direcţie, procedând tot cum ştii tu... Ciclul se va repetă la nesfârşit, urci puţin şi apoi te oprești sau și mai rău, cazi.
Prin dezvoltare personală, vei învaţă cum să lucrezi cu un sistem sau o metodă. Cu ajutorul ei ai să treci de limita abilitatiilor tale naturale de a atinge un rezultat.
Pentru a-ţi depăşi limita trebuie să mergi într-o singură direcţie, fără să oscilezi.
Dacă acum adopţi o metodă de dezvoltare spirituală, ai mari şanse să o poţi folosi pentru a atinge rezultatele dorite. Vei şti cum să foloseşti o metodă, indiferent care este aceea.
Mai mult, prin dezvoltarea personală, tu, vei înceta să mai fii o necunoscută pentru tine. Vei lua asupra ta responsabilităţi ce altfel din necunoaştere le-ai lasă pe seama unui univers spiritual incert, obţinând rezultate incerte...

Dezvoltându-ţi abilitatiile umane ce au legătură cu atingerea obiectivelor proprii fiinţei tale, vei trăi o viaţă împlinită.
Răsplată va veni la atingerea rezultatului şi va depăşi că valoare cu mult pe cea din dezvoltarea exclusiv profesională. Cu alte cuvinte vei obţine valoare materială şi împlinire interioară, ultima nu neapărat legată de prima.
Aici îţi vei dezvoltă propriile tale valori şi prin ele vei interpreta dacă oportunităţile apărute îţi vor fi sau nu favorabile.




Dezvoltarea spirituală


După cum vezi, îţi trebuie o anume înţelegere asupra propriei  alcătuiri pentru a reuşi în orice.
În webinarul gratuit, vei primi 2 modalităţi materiale şi una spirituală, de a obţine o Minte Liniştită.
Toate funcționeaza foarte bine, ai de unde alege!
Pentru a înţelege locul real al practicii de dezvoltare spirituală, am să-ţi dau un exemplu din artele marţiale.
Când eşti începător, mergând prima dată la sala de karate, nu vei putea face figurile de complexitate crescută pe care le execută maestrul tău. Ai să începi cu studiul poziţiilor, cu deplasările și construirea musculaturii specifice mişcărilor de karate, cu echilibrul. Începi cu a învăţa despre ce ţine de partea ta materială, de corpul tău. Acest lucru, de regulă, o să-ţi ia un timp îndelungat. De abia când vei stăpâni la perfecţie tehnica, vei adaugă şi partea spirituala . Atunci vei depăşi stadiul de materialitate, vei intra în sfera supranormalului. Totul se va întâmplă metodic şi nu la întâmplare.

În viaţa ta, rolul practicii de dezvoltare spirituală este cam acelaşi, dar nu neapărat în această ordine. Odată ce ai păşit pe calea cunoaşterii spirituale, ai nevoie de a-ţi studia şi partea materială. Una fără alta nu merge, dacă vrei să obţii cu adevărat rezultate durabile.




Ce nu înseamnă avans spiritual?



A fi spiritual nu înseamnă a postă pe internet mesaje "all love" sau de iertare absolută. Nu asta înseamnă spiritualitatea!
Oamenii au marele talent nativ de a-şi asumă roluri şi de a purta măşti. Dacă nu le conştientizezi nu poţi renunţa la ele. Purtându-le nu te ajută cu nimic, dimpotrivă.
Mai mult, în webinar-ul gratuit ,  îți va fi explicat faptul că spiritualitatea nu are legătură cu dezinhibarea simţurilor.


Adoptă o metodă sau sistem pentru dezvoltarea ta spirituală!

Nu are sens să inventezi roata. Este foarte greu să găseşti o cale proprie care să te ajute în ridicarea permanentă a nivelului conştiinţei tale, fiind destule capcane pe acest drum.

Pe de altă parte, o metodă de dezvoltare spirituală autentică, are un set de tehnici şi o filozofie de aplicat. Dacă mai adaugi şi o energie vindecătoare pe care s-o manifeşti pe drumul ales, atunci şansele de reuşită sunt mari.

Practică şi tu metoda pentru însănătoşire şi ridicare a nivelului  conştiinţei. Vei putea să înţelegi mai bine ce contează cu adevărat şi pentru ce merită să-ţi mobilizezi resursele vieţii tale.

Acum ai la dispoziţie 3 moduri de dezvoltare a capacitatiilor tale creatoare. Îmbină-le în formula perfectă pentru tine şi bucură-te cu ajutorul lor de o viaţă împlinită şi fericită.


Alexandru Simionescu este Instructor la Şcoala Reiki Do. 
Pe site-ul  www.reikido.ro,  poți să te înscrii la cursurile Reiki organizate de şcoala sa. Ai, astfel, acces la metoda Reiki pentru vindecare şi ridicarea nivelului de conştiinţă. 
De asemenea, poti accesa partea de blog cu articole interesante sau să obţii vizionarea webinarului despre Liniştirea Minţii, cu înscriere aici: www.reikido.ro/webinar .
Guest Post de Alexandru Simionescu: Dezvoltarea spirituală- trend sau necesitate?  Guest Post de Alexandru Simionescu: Dezvoltarea spirituală- trend sau necesitate? Reviewed by Diana Popescu on iulie 31, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. am citit puterea prezentului linistea vorbeste si pamint nou de eckart tolle foarte bune carti !!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.