Nutriţia şi nanoparticulele


Nanoparticulele influenţează negativ nutriția scrie Georgiana @ Urmanov Blog
Conform unui studiu facut de cercetatorii de la Universitatea Binghamton şi Universitatea Cornell, ingeram în jurul valorii de 100 trilioane de nanoparticule în fiecare zi, deşi efectul nanotehnologiei asupra sănătăţii noastre pe termen lung este încă necunoscut. Pentru a face lumină cu privire la modul în care nanoparticulele găsite în suplimentele alimentare şi nutritive au impact asupra sănătăţii noastre, aceiaşi cercetatori au publicat un document nou, iar rezultatele pot fi alarmante. Inainte de a sări în cercetare, să începem cu elementele de bază.




Ce sunt Nanoparticulele? 


Pur și simplu, nanoparticulele sunt materiale mici, care, în ultimii ani, au fost adăugate în mai toate produsele, de la cele de protecție solară la pulberea de proteine, pentru a dezvolta produse care să reziste mai mult și să fie mai proaspete.
O nanoparticulă poate fi formată din orice combinație de elemente, cum ar fi argint, fier, oxigen și carbon. Conform unui alt document prezentat în 2011, nano-argintul este cel mai frecvent utilizat particul în sănătate și produsele pentru fitness, cel mai adesea pentru proprietatile sale antimicrobiene. Miliarde de nanoparticule de inginerie sunt, de asemenea, găsite în produse farmaceutice, aditivi alimentari, vitamine și alte produse de consum. În ultimii ani, s-au cheltuit milioane de euro pentru cercetarea potențialelor utilizări și potențialele riscuri ale nanotehnologiei. În prezent, cele mai multe nanoparticule sunt aprobate pentru utilizarea lor în produsele de consum, deși orice aliment proiectat cu nanotehnologie nu este eligibil pentru statutul certificat ecologic.


Sunt Nanoparticulele sigure? 


Pentru că nanotehnologia este un domeniu relativ nou, câteva studii până în prezent, au fost în măsură să identifice dacă sunt sau nu nanoparticulele un risc pentru sănătate. Dar, cu aceste date noi de la Binghampton şi Cornell suntem mai aproape de un răspuns. În cadrul studiului, o echipa de ingineri biomedicali au urmărit cât de mult din dozele de nanoparticule de polistiren un material comun găsit în substanțele alimentare afectează absorbţia de fier, în cazul puilor. Cercetătorii au descoperit că, pe termen scurt de la expunerea intensă, absorbția substanțelor nutritive a fost blocată. O expunere pe termen lung a schimbat de fapt structura celulelor intestinale, cauzând puilor să absoarbă cu 200 % mai mult fier. Această modificare fiziologică la nivelul celulei a fost de neașteptat. Cel mai important aspect al acestui studiu, este acela că expunerea cronică la nanoparticule poate provoca, de asemenea, o absorbție mai mare de substanțe chimice nocive. În trecut, s-a crezut a promova dezvoltarea unei serii de boli, inclusiv boala lui Crohn, dar mai multe studii trebuie să fie făcute.


Ce poţi să faci?

Cu toate că cercetarea privind efectele nanoparticulelor este de departe de a fi concludentă, sunt puține lucruri care le puteți face pentru a evita contactul cu nanotehnologia. În primul rând, consumaţi numai produse organice şi evitaţi alimentele modificate genetic. De asemenea, puteți sări peste vitamine şi alte suplimente alimentare, dar asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a modifica rutina suplimentelor. Evitaţi cosmeticele, produsele de protecție solară, și produsele de curățat care vin în contact cu pielea şi care conţin nanoparticule, deoarece multe produse care folosesc nanotehnologie nu sunt etichetate.

Alte articole in blog:
Informatii despre 2 Slim Anticelullite
Slabim sau nu cu pastilele de slabit?
Nutriţia şi nanoparticulele Nutriţia şi nanoparticulele Reviewed by Diana Popescu on iulie 02, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.