Cursuri balet copii 2017


Baletul este un tip de dans extrem de grațios, preferat de majoritatea mămicilor care au fete. Din toate cursurile de dans pentru copii, baletul este prima opțiune printre fetițe, iar acest lucru se datorează grației și eleganței ținutei. Însă, în urma unui curs de balet, fetița ta va fi mult mai sigură pe ea, mai mobilă, se va putea concentra mai bine și va dobândi o postură mult mai feminină.

Există mai multe beneficii ale cursurilor de dans pentru copii, însă, în cazul baletului acestea sunt împărțite în 3 categorii: beneficii fizice, beneficii psihologice și beneficii sociale. Să vedem împreună la ce se referă fiecare!



  • Beneficiile fizice ale baletului

Cursurile de dans pentru copii îi vor ajuta să se dezvolte din punct de vedere fizic, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea musculaturii. Un curs de balet va contribui și la îmbunătățirea posturii și a ținutei corporale, care vor sta la baza formării stimei de sine a copilului pe viitor.

cursuri dans copii 2017


  • Beneficiile psihologice ale baletului

Putem spune că baletul se numără printre acele cursuri de dans pentru copii care ajută foarte mult la combaterea anxietății, întâlnită în zilele noastre din ce în ce mai mult la copii. S-a demonstrat faptul că baletul este o formă foarte bună de relaxare și de petrecere a timpului liber în cazul copiilor, din ce în ce mai mulți părinți optând pentru un curs de dans în detrimentul unei ore petrecute în fața calculatorului. 

Mai mult decât atât, baletul va învăța încă de mici copiii că trebuie să își iubească corpul și să și-l prețuiască, acest lucru contribuind și la o imagine de sine pozitivă. Studiile arată că fetele care practică baletul au șanse mai puține de a suferi pe viitor, la adolescență, de anumite tulburări alimentare (exemplu: bulimie) sau depresie cauzată de aspectul fizic. Totodată, se spune că baletul este cel care oferă copiilor un sentiment  de autoîmplinire de neegalat.


beneficii psihologice balet copii

.  

  • Beneficiile sociale ale baletului

Baletul se încadrează în categoria cursurilor de dans pentru copii care contribuie semnificativ și la dezvoltarea aptitudinilor sociale. Trăim într-o lume tehnologizată, în care copiii au acces la diverse gadgeturi de la vârste fragede. Aceste dispozitive înlocuiesc de cele mai multe ori joaca cu alții copii și pot afecta capacitatea lor de a se integra în grupuri. Cursurile de dans pentru copii au loc de cele mai multe ori în grupuri, unde copiii ajung să socializeze și chiar să se împrietenească. Baletul este cel care dezvoltă și lucrul în echipă și favorizează comunicarea dintre copii. 


Dacă fetița ta este timidă, atunci ar fi bine să o înscrii la câteva cursuri de balet. Cu siguranță îi vor plăcea și în același timp va căpăta și încredere mai multă în ea. În plus, baletul ajută copiii să depășească și emoțiile de scenă și frica de a dansa în fața unui public, chiar dacă nu e foarte numeros. 

Cursurile de dans pentru copii sunt extrem de interactive și cu o tentă jucăușă. Chiar dacă baletul este considerat un stil de dans mai strict, el respectă această regulă, cu excepția cazurilor în care se dorește a se face performanță în acest domeniu. Cu toate acestea, baletul este un stil de dans extrem de iubit printre fetițele care se vizează pe marile scene pe poante, cu fustițe tutu și costume cât mai prețioase, stârnind admirația tuturor. 
Cursuri balet copii 2017 Cursuri balet copii 2017 Reviewed by Diana Popescu on martie 03, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.