11 noiembrie: Ziua Origami

 Ziua Origami din 11 noiembrie ne îmboldește anual să ne găsim zen-ul practicând această artă străveche. Originar numit "orikata", origami provine din Japonia în jurul anului 105 d.Hr.


Înainte de revoluția industrială începută spre finele secolului al XIX-lea, numai elitele aveau acces la materialele pentru pliere specifice origami. În prezent, oricine are la îndemână hârtie și o suprafață plată este binevenit să încerce să se implice într-o astfel de artă. 


Cu mult timp în urmă, hârtia era utilizată pentru a se face produse manuale pentru familiile japoneze avute. În corespondența schimbată între astfel de familii, expeditorul includea frecvent o bucată de hârtie împăturită complicat, artistic,  împreună cu scrisoarea propriu-zisă.                      


11 noiembrie: Ziua Origami

Pe măsură ce hârtia a putut fi achiziționată și de oamenii de rând, origami a devenit o caracteristică obișnuită sau familiară în ceremonii de nuntă și naștere a unui copil. 


Origami își extrage farmecul unic dintr-un singur instrument, hârtia! În acest fel, putem vedea această artă asemeni unei probleme de logică ori a unui joc de inteligență. Totuși, "vărul" modern al origami, "kirigami", permite utilizarea de foarfeci și lipici. 


Lillian Oppenheimer, născută la New York la începuturile secolului al XX-lea, a introdus origami în Marea Britanie și SUA. Organizația creată de ea există și în zilele noastre.


Origami este o activitate bazată intrinsec analitic și trigonometric, ce necesită focalizarea atenției și o înclinație către rezolvarea de probleme. 


Ceremonia japoneză a ceaiului - Tradiție și semnificație

11 noiembrie: Ziua Origami 11 noiembrie: Ziua Origami Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.