Dicţionar vise - Litera B (1) | Semnificaţia şi interpretarea viselor

Dicţionar de vise începând cu litera B, de la Babă la Bâlbâit. 

Babă

Atunci când te vezi în vis ca o baba, o femeie bătrână, ţi se pune în vedere că trebuie să iei o decizie înţeleaptă. Într-o interpretare negativă, este vorba despre rigiditatea, conformismul gândirii tale.

Babysitter

Visul în care eşti babysitter se referă la nevoia de a avea grijă de copilul din interiorul tău. Dacă vezi sau chemi o/un babysitter în vise ţi se sugerează că trebuie să îţi recunoşti copilul din interior, să nu îl mai neglijezi şi să-i asculţi imboldurile.

Babuin

Dacă ai visat un babuin ţi se indică necesitatea de a fi mai expresiv în comunicarea simţămintelor tale, mai direct în exprimarea lor altor oameni. Câteodată, un astfel de vis poate da de înţeles că eşti arid din punct de vedere sentimental.

Bacterii

Când ai un vis despre bacterii ţi se reprezintă micile temeri iraţionale care te străbat în viaţa de veghe. Poate că eşti lipsit de energie şi motivare. Concentrează-te asupra unui tel esenţial în viaţă.

Badminton

Un vis în care joci sau priveşti la un joc de badminton denotă că este nevoie să iei o hotărâre cât mai repede, în caz contrar riscând să pierzi o oportunitate.

Bagaje

Bagajele cărate ori zărite în vise semnifică numeroase dorinţe, temeri, responsabilităţi, obligaţii, nevoi pe care le cari cu tine şi care te împovărează. Mărimea sau greutatea bagajelor exprimă în ce măsură eşti apăsat de griji. Este necesar să te ocupi de problemele tale, să le dai o mai mică amploare, astfel încât să te detensionezi. Simţi, poate, că eşti tras înapoi de aspecte sau simţăminte din trecut. Într-o altă interpretare, bagajele evocă identitatea ta şi siguranţa ta.
Un vis de-a lungul căruia îţi pierzi bagajele înseamnă că îţi pierzi cumva identitatea. Ia în considerare cum te simţi atunci când descoperi că ţi-ai pierdut bagajele. Dacă ai o reacţie pozitivă, ţi se indică faptul că ai ocazia de a te lansa într-un nou început. În caz că ai o reacţie negativă, înseamnă că ai senzaţia că ţi-ai diluat personalitatea.

Baghetă magică

Când vezi ori agiţi o bagheta magică în vise ţi se înfăţişează puterea şi influenţa ta asupra altora. Nu eşti limitat în viaţă decât de propria ta imaginaţie. Dacă altcineva ţine bagheta, denotă că ţine sub control o situaţia în care eşti implicat şi tu.

Baie

Dacă te-ai visat făcând baie, acest lucru exprimă purificarea fiinţei tale exterioare şi interioare. Îţi "speli," te descotoroseşti de vremuri grele. Visul acesta poate simboliza şi desprinderea ta de vechi idei, opinii, şi gânduri negative. Ţi se poate sugera că este nevoie să ierţi şi să mergi mai departe în viaţă.
Un vis de-a lungul căruia îi faci baie altcuiva, îl îmbăiezi, denotă că încerci să ajungi la o relaţie mai apropiată cu acea persoană.
Când te visezi făcând baie unui câine, ţi se scot în evidenţă calităţile tale de a avea grijă de alţii, dar şi loialitatea şi generozitatea ta.
Visul în care te vezi într-o baie se referă la imboldurile tale instinctuale. Poate că te simţi apăsat emoţional şi ai nevoie să te "descarci." Pe de altă parte, baia reprezintă purificarea şi reînnoirea sinelui. Ţi se poate semnala dezideratul de a te curăţa, atât emoţional, cât şi psihologic.
Dicţionar vise - Litera B (1) | Semnificaţia şi interpretarea viselor

Baionetă

O baionetă din vis dă de înţeles că este necesar să rămâi pe poziţiile cucerite şi să lupţi pentru convingerile, credinţele tale.

Bal

Dacă te-ai visat luând parte la un bal, acest vis esste un indiciu că te bucuri, eşti satisfăcut de viaţă. Te afli la locul şi momentul potrivit şi accepţi cu plăcere tot ce îţi dăruieşte viaţa.

Bal de absovire

Balul de absolvire din vise oglindeşte sfârşitul a ceva şi începutul a altceva. Se referă la ciclurile şi trecerea timpului. Pe de altă parte, acest vis poate exprimă anticiparea, nerăbdarea de a participa la un bal de absolvire din realitate.

Bal mascat

Visul de-a lungul căruia te vezi la un bal mascat poate fi asociat cu încercarea ta de a scapă de cerinţele, responsabilităţile vieţii. Poate că te răsfeţi într-un trai superficial, nesemnificativ. Este timpul să îţi recunoşti obligaţiile.

Balama

O balama din vise reprezintă accesul tău la informaţii şi oportunităţi.

Balansoar

Atunci când te visezi pe tine sau pe altcineva într-un balansoar, este scoasă în evidenţă o viaţă uşoară, confortabilă, relaxată. Nu eşti traversat de nici o temere, grijă.
Un balansoar gol, neocupat zărit în vis înseamnă că eşti marcat de tristeţe sau o contemplare obiectivă a existenţei. Visul în care eşti urmărit de un balansoar denotă tenacitatea ta şi refuzul de a te da bătut. Totodată, poate semnala că nu vrei să te confrunţi cu o problemă din trecut. Balansoarul gol îţi poate aminti şi de o persoană care, demult, stătea într-un balansoar. Poate că ai nişte treburi neterminate cu acea persoană.

Balanţă

Visul unei balanţe cu talerele echilibrate exprimă echilibrul din existenţa ta. O balanţă dezechilibrată, cu unul din talere mai sus, reflectă un aspect neglijat din viaţa ori personalitatea ta.

Balanţă - zodie

Când visezi despre cineva că este născut în zodia Balanţei, ţi se indică armonie şi cooperare. Probabil că încerci să îţi faci ordine în viaţa reală.

Balcon

Dacă te-ai visat întrun balcon, înseamnă că îţi doreşti să fii văzut şi remarcat. Te străduieşti să ai un prestigiu şi un statut înalt. Poate fi vorba, în acelaşi timp, despre ascensiunea ta pe scara socială. În caz că balconul este curat, înseamnă că eşti privit pozitiv de cei din preajma ta. Dacă, însă, este murdar, ţi se atrage atenţia că este nevoie să-ţi ajustezi, rectifici imaginea personală.

Baldachin

Baldachinul din vise este un simbol al protecţiei exterioare şi interioare faţă de atacurile lumii, dar poate anticipa şi posibilitatea de a avansa social ori profesional.

Balerină

Visul în care eşti balerină denotă că depăşeşti cu uşurinţă, fără a face mari eforturi, obstacolele din existenţa ta. Te simţi neîngrădit de nimeni şi nimic. În acelaşi timp, balerina poate simboliza inocenţa, fragilitatea şi vulnerabilitatea. Aşadar, într-o altă interpretare, poţi avea simţământul că nu eşti în stare să te ridici la standardele frumuseţii impuse de societate.
Când zăreşti pe cineva cunoscut ca şi o balerină, înseamnă că persoana respectivă dă târcoale "în vârful degetelor picioarelor" unei probleme, în loc să se confrunte cu ea.

Balet

Dacă visezi că eşti la un spectacol de balet, ţi se sugerează că te bucuri de echilibru, cooperare şi armonie în relaţiile cu ceilalţi.

Baliză

O baliză din vise reprezintă capacitatea ta de a-ţi ţine capul sus chiar şi în mijlocul unui necaz emoţional, sentimental. Poate fi, în acelaşi timp, un indiciu al unei noi stări, atitudini, caracterizate de calm, seninătate.
Într-o interpretare diferită, ţi se semnalează că unele din impulsurile tale subconştiente trebuie să iasă la iveală şi să fie recunoscute.

Balon

Balonul din vise are câteodată semnificaţia unor speranţe năruite şi a unor dezamăgiri în dragoste. Oricum, o situaţie din viaţa ta pare să ia o întorsătură radicală. Baloanele simbolizează, de asemeni, aroganţă şi o părere exagerat de bună despre tine. Dintr-o perspectiva pozitivă, ele sunt asociate cu petreceri şi festivităţi, sau îndrumă către regăsirea copilului dinăuntrul tău.
Un balon visat umflat de tine sau de altcineva întruchipează aspiraţiile, obiectivele şi ambiţiile tale. Eşti însufleţit de noi speranţe.
Baloanele negre zărite în vis oglindesc o depresie, îndeosebi atunci când coboară.
Un balon ce se înalţă denotă că te străduieşti să te ridici deasupra unor circumstanţe frustrante.
Dacă visezi un balon care se sparge, înseamnă că eşti marcat de un ţel sau un vis neîmplinit, că eşti stresat în traiul de zi cu zi, eşti supus unei presiuni aproape insuportabile.
Visul în decursul căruia eşti într-un balon cu aer cald dă de înţeles că este vremea să îţi înfrângi o depresie, sau că eşti pe cale să nu mai fii cu picioarele pe pământ într-o anumită situaţie. Într-o altă interpretare, oglindeşte procesul de individualizare şi încercarea ta de a-ţi satisface aspiraţii spirituale. Simţi nevoia să te înalţi în ochii tăi sau ai altuia.


Balonare

Un vis în care eşti balonat denotă sentimente sau emoţii ascunse, care tind să iasă la lumină.

Balsam de buze

Dacă ai visat că foloseşti balsam de buze, înseamnă că ai carenţe în felul cum te exprimi. Vorbele tale nu sunt suficient de clare, sugestive. Pe de altă parte, balsamul poate sugera că lucrurile nu merg tocmai bine în viaţa ta.

Baltă

Un vis în care vezi o baltă sau te zăreşti chiar în ea indică faptul că eşti copleşit de negativismul, pesimismul celor din jurul tău. Simţi că alţii te trag în jos.

Balustradă

Balustradă de care te ţii în vise sugerează că te agăţi cu pasiune, poate chiar disperare, de o şansă de a obţine ceva, eventual chiar dragostea cuiva. Pe de altă parte, înseamnă că ai nevoie de suport, sprijin într-un anumit aspect al existenţei. Nu-ţi fie jenă sau teamă să ceri ajutor.

Bambus

Bambusul visat semnifică încredere în tine însuţi, tărie şi rezistenţă. Eşti capabil să îţi revii rapid dintr-un eşec sau dintr-o dezamăgire. În acelaşi timp, poate fi vorba despre legături umane trainice, puternice. Dacă bambusul este subţire sau putred înseamnă că există un dezechilibru în traiul tău.


Banane

Visele despre banane pot fi o reprezentare a unor dorinţe şi imbolduri erotice reprimate.
Bananele mâncate în vise dau de înţeles că munca ta grea va avea puţine beneficii, câştiguri.
Cojile de banane visate te avertizează că este necesar să nu "aluneci," să nu faci o greşeală.
Bananele stricate pot fi o metaforă a unei erori ireversibile.

Banc

Când visezi că spui un banc ţi se atrage atenţia că nu eşti luat în serios şi că, din această pricina, te simţi frustrat, nemulţumit. Totodată, poate că nu iei în serios o chestiune importantă.
Dacă auzi un banc în vis, se poate presupune că faci ceva fără sens sau chiar ridicol. Acest vis poate servi pentru eliberarea unei tensiuni acumulate în tine.

Bancă

În caz că vezi o bancă sau eşti aşezat pe ea, ţi se pune în vedere tendinţa de a tergiversa lucrurile, a le amâna. De asemeni, ţi se sugerează că îţi asumi adeseori un rol pasiv în loc să preiei iniţiativa.

Bancă

Banca (instituţie financiară) apărută în vis semnifică năzuinţa de a-ţi asigura siguranţă financiară. Un astfel de vis poate avea menirea de a te încuraja şi a-ţi semnala că temerile tale legate de bani sunt nefondate.
Atunci când visezi că jefuieşti o banca înseamnă că iroseşti prea multă energie şi rişti să îţi secătuieşti resursele interioare. Într-o altă interpretare, ţi se vesteşte că nişte bani care îţi sunt datoraţi vor întârzia să-ţi parvină.
Visele în care vezi pe altcineva jefuind o banca exprimă lipsa de stabilitate financiară din viaţa ta de toate zilele.

Bancher

Bancherul ivit în vise denotă că treci prin dificultăţi financiare, ai probleme cu banii, dar eşti prea mândru pentru a cere ajutorul cuiva. Te simţi scăpat de sub control.

Banchet

Dacă te visezi la un banchet, acesta poate fi un indiciu că eşti arid din punct de vedere emoţional. Cauţi o stimulare, îmbogăţire a emoţiilor, simţămintelor tale.

Bancomat

Visul în decursul căruia vezi sau foloseşti un bancomat oglindeşte dorinţa ta de siguranţă, independenţă financiară. Uneori, în acest fel ţi se transmite că nu ai de ce să fii îngrijorat în această privinţă. Când retragi bani de la un bancomat, eşti, de fapt, avertizat că îţi cheltuieşti prea multă energie, faci prea multe eforturi într-un demers infructuos ori că eşti în pericol să-ţi secătuieşti resursele interioare. Când introduci bani într-un bancomat, înseamnă că-ţi focalizezi energiile într-un proiect, într-o iniţiativă importantă.
Dacă ai visat că bancomatul îţi dă mai mulţi bani decât s-ar cuveni, decât ai în cont, ţi se reflectă credinţa că eşti superior, deasupra, celor din jur.
Un vis în care bancomatul slobozeşte în afară altceva decât bani (carduri, hârtie) înseamnă că eşti apăsat de probleme financiare. Cheltuieşti bani pe ceva nefolositor, în loc să-i investeşti în ceva util.

Bandă

Atunci când visezi că eşti membrul unei bande, înseamnă că ai de gând să obţii sau să realizezi ceva prin intermediul forţei, al intimidării. Ţi se atrage atenţia asupra aspectului tău primitiv, revoltat.
Visul pe parcursul căruia te confrunţi cu o bandă ori eşti ameninţat de una reflectă situaţii sau conjuncturi din viaţa reală în care te simţi copleşit, dezarmat.

Bandă adezivă

O bandă adezivă din vise reprezintă nevoia ta de a-ţi menţine parcursul actual al vieţii sau o poziţie socială, profesională. Ţi se pot indica emoţii, sentimente, chestiuni trecute cu vedere în starea de veghe. Într-o altă interpretare, poate fi vorba de năzuinţa de a te integra, încorpora într-un grup sau de a-ţi aduce laolaltă, împleti nişte calităţi, trăsături interioare. Banda adezivă poate purta şi semnificaţia obligaţiilor, responsabilităţilor tale.

Bandă izoler

Banda izoler văzută sau utilizată într-un vis denotă că eşti stăpân pe o situaţie. Eşti capabil să îţi ţii deoparte simţămintele şi să fii obiectiv.

Bandă magnetică

Banda magnetică, de casetofon ori magnetofon visată dă de înţeles că ceea ce spui, transmiţi altora, este valoros, autentic, adevărat. În acelaşi timp, ţi se poate sugera că ai nevoie să ieşi de pe cărările bătătorite, din rutină. Poate că te învârţi într-un cerc.

Dicţionar de vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor - A 1

Bandă transportoare

Când visezi o bandă transportoare, eşti atenţionat că eşti înţepenit în obiceiuri, tabieturi. Ceea ce faci zilnic a devenit predictibil şi cenuşiu, monoton.

Bandaje

Dacă te visezi că ai bandaje, înseamnă că este necesar să te vindeci. Te poţi simţi rănit emoţional, sufleteşte, încercând să îţi ascunzi rănile faţă de cei din preajma ta. Un indiciu preţios despre acest lucru constă în partea corpului unde se află bandajele.
Visul în care cineva aruncă bandaje înspre tine sugerează că cineva îţi provoacă o durere emoţională, sufletească. Eşti rănit înăuntru, dar te îngrijeşti să-ţi menţii o aparenţă de fericire în afară.

Bandană

Când ai visat că porţi o bandană, ţi se indică necesitatea de a privi, aborda o preoblema mult mai obiectiv. Se impune să-ţi analizezi cu mare grijă opţiunile.

Bandit

Un vis de-a lungul căruia te vezi ca un bandit exprimă o latura primitivă, elementară sau imorală a sinelui tău.

Bani

Vezi articolul Banii din vise

Bani falşi

Banii falşi zăriţi în vise indică faptul că cineva îţi subapreciază talentele ori eforturile, sau că te simţi cumva lipsit de valoare. Pe de altă parte, ţi se poate semnala că te pretinzi a fi ceea ce nu eşti cu adevărat.

Banjo

Visul despre un banjo sau despre cum cânţi la un astfel de instrument reprezintă comuniunea, legătură strânsă cu oamenii. Ai nevoie să-ţi petreci mai mult timp de calitate împreună cu prietenii. Dacă auzi pe altcineva cântând la banjo, ţi se anunţă un eveniment fericit.

Bar

Când visezi că eşti într-un bar ţi se semnifică năzuinţa de a evada din stresul cotidian şi a te retrage într-un mediu deconectant, unde plăcerile abundă. Într-o altă interpretare, cauţi să fii acceptat, confirmat într-un anumit aspect al vieţii tale.

Bară

O bară de metal din vis înfăţişează, de fapt, tăria ta interioară. Ai capacitatea de a construi o fundaţie solidă a existenţei tale. Pe de altă parte, barele denotă sfidare şi agresiune.

Baraj

Barajul visat simbolizează emoţii şi sentimente reprimate, ce trebuie să fie scoase la lumină, recunoscute. Un baraj care se naruieste poate fi un semn că ţi-ai pierdut controlul, te-ai lăsat în voia mâniei şi eşti copleşit de emoţii.

Baraj rutier

Când visezi un baraj rutier, acesta este un simbol al piedicilor, obstacolelor din afaceri sau din viaţa personală. Eşti obstrucţionat în drumul spre ţelurile tale şi este necesar să fii mai perseverent, mai mobilizat pentru a reuşi să depăşeşti barierele din calea ta.

Barbar

Dacă te-ai visat asemeni unui barbar, ţi se scoate în evidenţă sălbăticia sau latura instinctuală a personalităţii tale. Poate că eşti niţel cam năvalnic în interacţiunea cu ceilalţi.

Barbă

O barbă lungă văzută în vise poartă semnificaţia unei vârste înaintate, a cunoaşterii şi înţelepciunii. Când te visezi purtând barbă, deşi în viaţă reală nu o ai, înseamnă că încerci să-ţi ascunzi adevăratele sentimente. Într-un fel sau altul, îi amăgeşti pe alţii. Totodată, ţi se poate reflectă atitudinea individuală, personală. Nu-ţi pasă ce gândesc sau ce spun alţii despre ţine.
Dacă ai barbă în viaţa lucidă, dar te descoperi în vis fără ea, ţi se indică dorinţa de a dezvălui cuiva mai multe despre tine. Vrei să spui ceva şi încerci să te asiguri că te exprimi cât se poate de clar.
În caz că eşti femeie, şi te visezi având barbă, ţi se scoate astfel la iveală aspectul masculin al personalităţii tale. În acelaşi timp, poate că nu-ţi dezvălui altora autenticul tău sine.

Barbişon

Cineva purtând barbişon într-un vis reprezintă lipsă de onestitate sau de încredere. Dacă te visezi cu un barbişon, înseamnă că trebuie să abordezi o problemă printr-o metodă neconvenţională, originală.

Barcă

Barca din vise semnifică capacitatea ta de a-ţi ţine în frâu emoţiile. Eşti în stare să navighezi prin viaţă bazându-te pe experienţa şi abilităţile pe care ţi el-ai format. Când vâsleşti foarte energic, ţi se semnalează că trebuie să abordezi o situaţie cu o sporită mobilizare şi combativitate.
Dacă te-ai visat într-o barcă cu o singură vâslă, ţi se dă de înţeles că te mişti în cerc, nu te îndrepţi nicăieri. Ai nevoie de ajutor într-o anumită conjunctură sau chestiune. Pe de altă parte, ţi se poate sugera că îţi lipseşte un partener în viaţă. Visul în decursul căruia pierzi o vâslă denotă că ţi-ai pierdut făgaşul sau că ai luat ceva de-a gata, fără să-i realizezi substraturile.

Barcă cu pânze

O barcă cu pânze visată semnifică emotivitatea ta şi modul cum navighezi prin diferite circumstanţe ale existenţei. Trebuie să înveţi să te adaptezi din mers situaţiilor mereu schimbătoare din existenţă.

Barcă de salvare

Atunci când visezi o barcă de salvare, înseamnă că ai nevoie de ajutor în gestionarea emoţiilor, sentimentelor tale. Îţi doreşti să fii salvat dintr-o situaţie prezentă care simţi că ţi-a scăpat de sub control.

Barieră

Barieră apărută în vis întruchipează un obstacol în dezvoltarea ta emoţională. Poţi avea senzaţia că eşti îngrădit în exprimarea deplină a personalităţii tale. De asemeni, ţi se poate trage un semnal de alarmă în privinţa împotrivirii tale, rezistenţei tale, faţă de schimbări.

Bariton

Vocea visată a unui bariton este asociată cu suspiciune şi înşelătorie. Se impune să fii foarte atent la cuvintele rostite de această voce.

Barman

Când visezi că eşti barman, ţi se oglindeşte oniric dorinţa de a te descotorosi de obligaţiile traiului de zi cu zi.

Barometru

Visul unui barometru înfăţişează starea ta interioară, emoţională, felul cum îţi controlezi emoţiile, simţămintele şi situaţiile din viaţă.

Baros

Barosul din vise simbolizează putere, tărie, virilitate şi o atitudine masculină, dezvoltare şi clădire a unei personalităţi viguroase.

Baschet

Visul în care joci baschet semnifică muncă în echipa şi cooperare. Există o circumstanţă în existenţa ta în care ai nevoie de colaborarea şi sprijinul altora pentru atingerea unui ţel comun.
Mingea de baschet visată sugerează că este necesar ca tu să faci prima mişcare, mutare, într-o anumită conjunctură. De asemeni, este necesar să te focalizezi pe obiectivele tale.

Basculantă

O basculantă auto zărită în vise îţi dă de înţeles că trebuie să te eliberezi de o povară interioară sau exterioară. Totodată, ţi se poate vesti o schimbare de mare anvergură.

Basm

Când te visezi ca un personaj de basm, înseamnă că trebuie să fii salvat ori repus pe picioarele tale într-o situaţie în care te simţi neajutorat. Într-o interpretare diferită, îţi explorezi limitele şi încerci să-ţi trezeşti la viaţă întregul tău potenţial.

Baston

Bastonul din vise sugerează că ai nevoie de sprijin. Nu te jena să ceri ajutor. În acelaşi timp, poate simboliza pe cineva în care te încrezi, pe care te bazezi.

Baston de cauciuc

Un baston de cauciuc visat denotă nevoia ta de a te exprima, a te afirma cu combativitate, chiar violenţă, sau impulsul de a impune altora voinţă ta, ideile şi interesele tale.

Bate cu pumnii

Visul în care baţi pe cineva cu pumnii, îl loveşti cu mâna făcută pumn semnifică o furie ascunsă şi o tendinţa reţinută de a agresa pe cineva. Poate fi vorba, totodată, un simbol al puterii şi abilităţii tale de a-ţi extrage forţa dinlăuntrul tău. Dacă altcineva îţi dă un pumn, atunci visul scoate în evidenţă neajutorarea ta, slăbiciunea ta într-o anumită circumstanţă din viaţa reală. De asemeni, poate că cineva se străduieşte să îţi vâre pe gât ideile, opiniile sale. Când visezi că eşti lovit cu pumnul în stomac, înseamnă că treci printrun soi de vid emoţional.

Baterie

Dacă visezi o baterie, această îţi semnifică enrgia şi vitalitatea. Dacă bateria este consumată, "moartă," este un semn că eşti epuizat sau că te simţi deprimat.

Dicţionar de vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor - A2 

Baterie de maşină

O baterie de maşină visată reprezintă robusteţea, vitalitatea ta.
În caz că bateria este descărcată, ţi se dă de înţeles că eşti foarte obosit, suprasolicitat de muncă. Este nevoie să o laşi mai moale, să-ţi rezervi mai mult timp pentru tine însuţi. În acelaşi timp, faptul că bateria este "moartă," te poate împiedica în vis să-ţi porneşti maşină, ceea ce denotă că eşti într-un punct de stagnare din viaţă, şi trebuie să te străduieşti să-ţi "reîncarci bateriile," şi să îţi dinamizezi existenţa.

Batic

Baticul purtat în vise prefigurează că vei ieşi învingător într-o dispută, negociere sau bătălie. Îţi ataci direct problemele.

Batistă

Când visezi o batistă înseamnă că vei fi pus într-o situaţie jenantă, descumpănitoare. Într-o interpretare diferită, batista simbolizează lacrimi şi tristeţe.
Batista pierdută într-un vis poate vesti o despărţire de oameni îndrăgiţi.
O bastista murdară sau ruptă, sfâşiată, semnifică şi ea destrămarea unor relaţii umane.

Batjocori

Visul pe parcusul căruia batjocoreşti, iei în râs pe cineva este de terminat de faptul că te simţi ruşinat de ceva. Ia în considerare cine este ori cum arată acea persoană.
Dacă ai visat că altcineva te batjocoreşte, râde de tine, poate denota că eşti afectat de un respect faţă de tine însuţi deficitar. Poate că eşti prea îngrijorat despre ce ar putea să spună oamenii despre tine.

Batman

În eventualitatea că îl vezi pe Batman în vis, înseamnă că este necesar să îţi foloseşti abilităţile din plin pentru a te ajuta pe ţine însuţi sau a-i sprijini pe alţii. Poate că nu îţi utilizezi decât în mică măsură potenţialul. Trebuie să îţi reverşi forţa interioară către exterior.

Bază militară

Un vis de-a lungul căruia eşti într-o bază militară exprimă o situaţie din viaţa lucidă în care te simţi restricţionat, limitat. Poate că eşti atât de focalizat pe responsabilităţile tale încât îţi neglijezi propriile sentimente şi nevoi.

Bazin de înot

Un bazin de înot sugerează relaxare, calm, seninătate. Ai nevoie să îţi oferi o zi liberă sau o mică vacanţă. Într-o altă interpretare, eşti atenţionat că trebuie să îţi recunoşti şi înţelegi simţăminte refulate. Este vremea să te cufunzi în lumea ta interioară, să te purifici şi să îţi vindeci vechi răni emoţionale. Dacă înoţi sub apă, la mare adâncime, înseamnă că îţi poate fi mai greu să faci asta. Dacă, dimpotrivă, înoţi la sau aproape de suprafaţa apei, se poate presupune că vei fi capabil să te confrunţi cu uşurinţă cu simţămintele tale.
Un bazin de înot gol, fără apă, implică faptul că te simţi golit sau ocolit de sentimente.
Când bazinul este plin cu gunoaie, ţi se dă de înţeles că ai un stil de viaţă caracterizat de multe excese. Se impune să o laşi mai moale şi să te debarasezi de unele emoţii negative din viaţă.

Băcănie

Cumpărăturile făcute la băcănie sunt corelate cu nevoile ori dorinţele de natură fizică care îţi lipsesc în viaţă. Ceea ce cumperi îţi poate indică de ce anume ai nevoie, ce îţi doreşti să se petreacă în existenţa ta.

Băiat

Dacă eşti femeie şi visezi că vezi sau că eşti un băiat, acest lucru denotă că îţi dezvolţi aspectele masculine ale caracterului tău. Pe de altă parte, poate fi vorba despre sentimentele nutrite de tine faţă de un băiat din viaţă reală care este important pentru tine. Poţi fi îndrăgostită de acest băiat, iar acest simţământ faţă de el poate fi purtat în lumea viselor tale.
Dacă eşti un bărbat adult, şi te zăreşti în vis ca băiat, ţi se scoate în evidenţă inocenţa ta, natura ta copilărească. Într-o altă interpretare, ţi se atrage atenţia asupra comportamentului tău imatur.

Băiat de altar

Băiatul de altar simbolizează oniric nevinovăţia şi puritatea.

Bălegar

Bălegarul visat dă de înţeles că înveţi din experienţele tale trecute, le foloseşti pentru a-ţi eficientiza demersurile actuale. În acelaşi timp, bălegarul este un simbol al fertilităţii.

Băltoacă

Când visezi o băltoacă, aceasta reprezintă simţământul că ai fost neglijat, minimalizat. Ţi se recomandă să faci ceva în legătură cu asta, mai înainte ca astfel de simţăminte să ia amploare, să te facă să ai o explozie de irascibilitate. Pe de altă parte, băltoaca poate fi identificată cu nevoia de a-ţi recunoaşte şi înţelege emoţiile, sentimentele, ori cu năzuinţa de a te purifica, de a îndepărta trecutul din existenţa ta.

Bănuţei

Florile de bănuţel semnifică prospeţimea, frumuseţea, inocenţa, simplitatea, prietenia şi puritatea. Când rupi petalele unui bănuţel, acest lucru exprimă puritatea iubirii.
Dacă cineva îţi dăruieşte un buchet cu bănuţei, acesta simbolizează o decepţie amoroasă sau o idilă destrămată, de altădată.
În caz că te visezi umblând pe un câmp cu bănuţei, ţi se vesteşte noroc şi prosperitate. Cineva îţi oferi o mână de ajutor şi călăuzire în rezolvarea problemelor tale.

Bănuţi

Un bănuţ, o monedă din vise scoate la iveală temerile tale legate de sărăcie ori o pierdere financiară. Totodată, un astfel de vis este conectat cu energiile, talentele şi perseverenţa. Nu-ţi sub estima abilităţile. Dacă bănuţul este strălucitor, acesta înseamnă noroc.
Un bănuţ găsit indică dezvăluirea unor talente ascunse, oportunitatea de a-ţi fructifica întregul potenţial.

Bărbat

Bărbatul ca simbol oniric semnifică o persoană autoritară sau tatăl. Dacă eşti femeie şi te visezi într-o încăpere plină cu bărbaţi, ţi se subliniază aspectul masculin al personalităţii tale, latura ta autoritară, ori chiar agresivă.
Dacă eşti bărbat şi ai visat că eşti la o petrecere numai alături de bărbaţi, poate însemna că îţi pui la îndoială calităţile. Te temi că eşti trecut cu vederea şi că nu poţi fi la nivelul altora.
Vezi şi: Bărbatul din vis | Vise de femeie

Bărbie

Când iei seama la bărbia ta într-un vis, ţi se scoate la lumină tăria şi capacitatea de a-ţi înfrânge, depăşi adversităţile. Adeseori, bărbia simbolizează caracterul şi hotărârea.

Bărbierit

Visele pe parcursul cărora te bărbiereşti dau de înţeles că faci schimbări minore în viaţă sau că rutina zilnică îţi este disturbată într-un fel ori altul. Pe de altă parte, îţi este intruchipată astfel atitudinea severă, autocritica, chiar şi un fel de autopedepsire.
Dacă altcineva te bărbiereşte, ţi se reprezintă lipsa de independenţă. Te bazezi pe alţii atunci când treci prin dificultăţi. Este necesar să-ţi reclădeşti încrederea în tine însuţi, respectul faţă de tine însuţi.
Când altcineva din visul tău se bărbiereşte, eşti atenţionat că există o contradicţie în imaginea ta personală. Poate că felul cum te arăţi celorlalţi nu corespunde cu cine eşti cu adevărat.
Dacă te visezi cum te razi în cap, ţi se reliefează nevoia a-ţi releva mai multe despre tine însuţi sau ţi se simbolizează umilinţa şi modestia.

Băşica fierii

Visul despre băşica fierii este un semn că trebuie să te eliberezi de o energie negativă, să-ţi laşi deoparte simţământul de vinovăţie sau dezamăgirile astfel încât să poţi evolua.

Bătaie

Când visezi că iei bătaie ţi se semnalează necesitatea de a-ţi schimba în mod fundamental caracterul, a-ţi conştientiza impulsurile interioare. Pe de altă parte, poate însemna că cineva te împinge dincolo de limitele tale.
Dacă îi vezi pe alţii cum iau bătaie ţi se indică că există un dezechilibru în viaţa ta.
În eventualitatea că tu îi baţi pe alţii, ţi se pune în vedere că încerci cu tot dinandinsul să le impui altora părerile şi ideile tale.

Bătaia inimii

Auzul bătăii inimii denotă că nu îţi recunoşti sentimentele ori nu te confrunţi cu ele. În acelaşi timp, bătaia inimii poate semnifica viaţa sau o temere. Poate că te simţi ameninţat într-un fel sau altul.

Bătut din palme

Când tu însuţi baţi din palme într-un vis înseamnă că te străduieşti să fii remarcat, să fii luat în seamă. Totodată, bătutul din palme da de înţeles că ai ezitări în modul cum îţi exprimi sentimentele.

Bătut la uşă

Auzirea unor bătăi în uşa te atenţionează că subconştientul tău încearcă să îţi atragă atenţia faţă de un aspect al tău sau a unei situaţii din starea de veghe. Poate că trebuie să bagi în seamă o nouă oportunitate.

Băutură

Băutură din care guşti reprezintă abilitatea ta de a înţelege şi a încorpora o nouă idee, un nou concept. Acest vis este asociat cu setea ta de cunoaştere. Ia în considerare tipul băuturii.

Bătălie

Atunci când eşti sau te vezi într-o bătălie, eşti avertizat că poţi fi epuizat din cauza unei munci excesive. Este nevoie să-ţi iei o pauză. Poate exista un conflict raţiunea ta şi zona ta subconştientă. De asemeni, o bătălie poate semnifica o pornire erotică intensă pe care te străduieşti să ţi-o reprimi.
Când visezi că eşti victorios într-o bătălie, ţi se dă de înţeles că vei atinge un echilibru între diversele aspecte ale existenţei tale. Dacă pierzi bătălia, înseamnă că eşti incapabil să evadezi din mijlocul unor circumstanţe stresante.

Bătăuş

Dacă te vezi în rolul oniric al unui bătăuş, ţi se scoate în relief tendinţa de a prealua controlul intr-o conversaţie sau o conjunctură dintr-o relaţie de parteneriat. Totodată, poate că ai dificultăţi în a-ţi recunoaşte slăbiciunea şi în a cere ajutorul de care ai nevoie.
În caz că vezi un bătăuş sau eşti atacat în vis de unul, ţi se înfăţişează, de fapt, o furie, o mânie copleşitoare. Bătăuşul poate fi identificat cu o latură sinelui tău pe care o respingi.

Băut

Când te zăreşti bând apă, ţi se vesteşte o reîmprospătare spirituală. Îţi poţi învigora mobilizarea către un ţel prin cufundarea în lumea ta interioară şi în trecutul tău. Pe de altă, acest vis poate semnala că îţi este, pur şi simplu, sete pe când dormi.
Băuturile alcoolice visate sunt corelate fie cu dorinţa de a te scălda în plăceri, fie cu dorinţa de a evada din traiul cotidian. Vinul simbolizează uneori o putere divină.

Bâlbâit

Dacă te visezi bâlbâindu-te înseamnă că ai nevoie să dai glas unor gânduri şi sentimente ascunse de ceilalţi până acum.

Dicţionar de vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor - A 3 
Dicţionar vise - Litera B (1) | Semnificaţia şi interpretarea viselor Dicţionar vise - Litera B (1) | Semnificaţia şi interpretarea viselor Reviewed by Diana Popescu on aprilie 05, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.