Feng Shui: Broasca banilor sau a norocului

Broasca cu trei picioare a banilor, averii sau norocului, cunoscută în chinezeşte sub numele de Chan Chu, este unul din cele mai puternice şi populare simboluri Feng Shui, înzestrat cu darul de a-ţi favoriza prosperitatea. Indiferent dacă este amplasată în casă sau la birou, la locul de muncă, se spune că aduce bani şi oportunităţi financiare în calea ta.

Cum arată broască banilor ori a norocului 


Această brosca este o creatură mitică cu trei picioare, cu ochii roşii şi nări din care iese foc. Ţine în gură o monedă şi stă peste o grămadă de monede din aur sau bănuţi chinezeşti, cu un colier de monede la picioare sau cu o coroană pe cap. Monedă din gură este plasată cu faţa purtând simbolul norocului în sus, pentru a atrage averea, iar colierul de bănuţi şi coroana de pe cap oferă protecţie faţă de ghinioane. Această broască Feng Shui poate fi confecţionată din aur, bronz, malachit, jad, cuarţ, agata sau ceramică, în diverse mărimi şi culori.
Feng Shui: Broasca banilor sau a prosperitatii

Legenda broaştei Feng Shui 


Se spune că această broască apare de fiecare dată când este lună plină pentru a dărui avere şi noroc.

Într-o legendă chinezească se zice că a fost soţia unuia din cei Opt Nemuritori şi a fost transformată în broască drept pedeapsă pentru că furase piersica din ceruri. Lacomă în mod natural, ea tânjeşte după bani şi oriunde o zăresc oamenii, prosperitatea este pe punctul să le fie oferită.

Potrivit unei alte legende din folclorul chinezesc, a fost nevasta unui bărbat renumit care obţinuse elixirul nemuririi de la Hsi Wang Mu, zeiţa Vestului. Plină de invidie, mânată de lăcomie, a furat elixirul, iar zeii au preschimbat-o din această pricină într-o broască cu trei picioare şi au trimis-o să locuiască pe lună. Se spune că stă aşezată peste o comoară, poartă un şirag de monede şi are una în gură, fiindcă în acest fel îşi arată lăcomia caracteristică.

Broasca de fântână şi broasca de ocean - Poveste Feng Shui

Simbolul broaştei Feng Shui este considerat a fi unul foarte potent în furnizarea norocului la bani şi pentru că este asociată cu Liu Hai, un străvechi învăţat şi magician taoist. Se poveste că, ori de câte ori îşi dorea prezenţa broaştei banilor, folosea pur şi simplu un şirag de monede ca momeala, iar broască nu întârzia să-şi facă apariţia. Din acest motiv imaginile sau statuetele înfăţişându-l pe Liu Hai pescuind faimoasa broască sunt extrem de apreciate printre pasionaţii Feng Shui.

Amplasarea broaştei banilor / norocului în Feng Shui 


Nu se recomandă să fie amplasată pe jos, în dormitor, bucătărie sau toaletă întrucât în acest fel aduce ghinion. Este indicat să fie aşezată pe o comodă, pe o măsuţă relativ joasă.

Se plasează, de obicei, în dreptul uşii de intrare în casă, înăuntru, pe o diagonală a locuinţei, cu faţa îndreptată către interior, simbolizând astfel sosirea banilor în casă. Pentru a-i spori efectul, unii sunt de părere că trebuie să fie pusă într-un bol cu monede, eventual de aur. În alte opinii, este de bun augur să amplasezi o a doua broască cu faţa către exterior, pentru a aduna banii din afară. Unii oameni achiziţionează o broască care se poate roti, astfel încât, atunci când lucrează să o orienteze spre în afară ca să-şi mărească norocul în muncă şi afaceri, iar atunci când ajung acasă, să o îndrepte spre interior, pentru a facilita acumularea averii.

De asemeni, este auspicios să fie localizată în sectorul sud-estic al locului tău de muncă ori în sufragerie, în aşa-zisa "regiune a averii" conform Bagua din Feng Shui, pentru a-ţi spori norocul financiar şi a furniza câştiguri monetare membrilor familiei.

Se crede că această broască poate aduce un câştig brusc de bani atunci când este pusă în colţul tău "Sheng Chi" (Kua din Feng Shui) şi în zonele din casă în care se află a opta şi a noua stea norocoasă.

Broasca în legende, superstiţii şi simboluri

Broasca norocului este văzută drept esenţială de oamenii de afacerii asiatici care încearcă să-şi extindă afacerile, fiind în acest caz aşezată într-un punct de interacţiune cu clienţii (lângă registrele financiare sau casele de bani), unde mijloceşte crearea unui mediu mai proprice generării banilor. Găzduită într-un loc unde se desfăşoară negocieri, discuţii sau se semnează contracte, nu trebuie totuşi să fie foarte vizibilă, pentru ca să nu se creadă că eşti obsedat de bani!

Unii specialişti Feng Shui sfătuiesc să se utilizeze nouă statuete ale broaştei în aceeaşi zonă, astfel încât fluxul de bani să intre înăuntrul casei din nouă direcţii. Ele pot fi amplasate fie în sufragerie, fie în faţa grădinii, îndreptate în direcţii diferite.


Surse: 
- Marty Crump - Eye of Newt and Toe of Frog, Adder's Fork and Lizard's Leg: The Lore and Mythology of Amphibians and Reptiles 
- Antonia Beattie - Feng Shui Cures: Using the Practical Tools and Remedies of Feng Shiu 
- Lillian Too's Practical Feng Shui: Symbols for Good Fortune
Feng Shui: Broasca banilor sau a norocului Feng Shui: Broasca banilor sau a norocului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 08, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.