Cum să alegi cel mai bun boiler ieftin?


Încălzirea apei menajere a unei locuinţe, ce depinde în principiu de un sistem de încălzire eficient,  poate deveni o bătaie de cap, atunci când amâni de pe o zi pe alta repararea boilerului vechi şi care nu mai dă randament sau înlocuirea acestuia. De aceea, te întreb astăzi dacă ştii cum să găseşti echilibrul perfect între calitate şi preţ, atunci când eşti constrâns de buget, dar şi de nevoia imperioasă de a înlocui sistemul de încălzire al apei.



Mini ghid pentru alegerea boilerului potrivit locuinţei tale 

Asadar,  dacă îți dorești un boiler bun si ieftin, înainte de a cere părerea un specialist sau de a cerceta pe internet printre miile de oferte, trebuie să fii sigur că boilerul cel nou va avea caracteristicile potrivite pentru familia sau căminul tău.

Boilerul pe lemne este alegerea pe care o fac, în special, persoanele locuiesc la casă sau în zona rurală, unde achiziţionarea şi depozitarea lemnelor este mult mai uşor de făcut. Format dintr-o mică sobă şi boilerul în sine, acesta garantează încălzirea eficientă a apei menajere şi stocarea sa. Deşi presupune un oarecare efort, apa se încălzeşte doar în momentul în care soba funcţionează. Acest boiler pe lemne este ideal pentru persoanele care îşi doresc să facă economie în ceea ce priveşte consumul de energie electrică.

Noutăți centrale termice pe lemne

Boilerul pe gaz este destinat pentru locuinţele ce sunt racordate la o sursă de gaz şi reprezintă o sursă continuă şi uşor de întreţinut a apei calde menajere. Și cu ajutorul acestuia nu vei avea costuri mari de energie electrică.


Boilerul electric care este cel mai des folosit, încălzirea apei făcându-se prin intermediul rezistenţelor electrice este o sursă continuă de apă caldă. Deşi pe piaţă există o sumedenie de modele, trebuie să ai în vedere gradul de performanţă al unui boiler bun şi, bineînţeles, caracteristicile cu care este înzestrat.

Boilerul termoelectric sau Combo, relativ nou pe piaţa românească, este preferat de cei care se bucură de o locuinţă modernă. El este, defapt, un boiler electric căruia i s-a adăugat un condensator serpentină prin care se poate conecta cu centrala termică sau cu o altă sursă de energie alternativă, cum ar fi panourile solare.


Care sunt parametrii necesari unui boiler bun?

Cei trei parametrii ai unui boiler performant, indiferent de sursa lui de energie, sunt următoarele:
Capacitatea- adică cantitatea de apă necesară familiei tale şi pe care boilerul o poate încălzi atunci când este pus în funcţiune. Sunt recomandate pentru o familie normală, de 3 sau 4 persoane, cele a căror capacitate este între 80- 100 litri şi care sunt conectate la trei puncte de consum.

Puterea boilerului influenţează consumul energetic şi trebuie să fie ajustată la capacitatea boilerului achiziţionat. De exemplu, un boiler cu o capacitate de 80 de litri ar trebui să aibă o putere de 1500 W.
Performanţa unui boiler este, de asemenea, caracterizată de timpul și temperatura maximă necesare pentru încălzirea apei.

Modelele ca şi dimensiunile boilerelor diferă de la unul la altul şi au sisteme de protecţie încorporate care nu-ţi vor pune în primejdie familia.
Bineînţeles,indiferent că sunt orizontale sau verticale ele sunt prevăzute cu tipuri de afişaj electronice şi modalităţi de reglaj facile.



Cum să alegi cel mai bun boiler ieftin?  Cum  să alegi cel mai bun boiler ieftin? Reviewed by Diana Popescu on octombrie 29, 2017 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.