Minunile Sfintei Parascheva

Minunile Sfintei Parascheva nu încetează să înfioare şi să dea speranţe credincioşilor creştini. Aniversată în ziua de 14 octombrie, ea s-a născut în localitatea Epivate (în apropiere de oraşul Istambul de azi), la malul mării Marmara, într-o familie de oameni avuţi. Părinţii săi s-au opus intenţiei sale de a se dedica unei vieţi religioase, aşa că a fost nevoită, în cele din urmă, să fugă de ei în Calcedonia şi să trăiască după aceea în mănăstirea Maicii Domnului din Heraclea.

S-a dedicat unei existenţe austere şi avut mai multe viziuni, revelaţii despre Maica Domnului. Apoi, a călătorit frecvent la Ierusalim, dorindu-şi să-şi petreacă întreagă sa viaţă acolo. Peste o vreme, s-a stabilit într-o mănăstire din deşertul iordanian.
Minuni Sfanta Parascheva

Când a împlinit 25 de ani, i s-a ivit înaintea ochilor un înger care a povăţuit-o să revină acasă. S-a întors la Constantinopole ( Istambul) şi s-a retras acolo în satul Kallikrateia, în biserica Sfinţilor Apostoli. A murit în acel loc la vârsta de 27 de ani.

Potrivit unei legende, prima minune a Sfintei Parascheva s-a întâmplat după ce un păcătos înveterat a fost îngropat lângă mormântul acesteia. Sfânta a protestat faţă de acest lucru într-un vis avut de un călugăr din localitate. În viziunea dăruită călugărului, i s-a comunicat unde era amplasat mormântul Paraschevei. Atunci când a fost dezgropat, s-a constat că trupul ei era neafectat, nestricat, neprihănit de timp, ca şi cum ar mai fi fost în viaţă. Moaştele sale au fost apoi aduse la biserica Sfinţilor Apostoli din Kallikrateia.

În zilele noastre, acestea se găsesc la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Legenda Sfintei Cuvioase Parascheva

Printre multele minuni făcute de Dumnezeu prin intermediul Sfintei Parascheva sunt menţionate rezolvarea unor probleme de sănătate, vindecarea unor boli, aflarea unor resurse ori căi de a merge în pelerinaj la moaştele sale, găsirea unor mijloace pentru construirea sau apărarea unor biserici, protejarea oraşului Iaşi de război, aflarea unui loc de muncă ori a unei case (pentru cei fără adăpost), ajutorul acordat pentru o căsătorie sau cunoaşterea unei soţii/unui soţ de nădejde, oblăduirea vieţii chiar şi a celor nenăscuţi, obţinerea de rezultate bune în învăţătură, la teste şi examene, protecţia faţă de hoţi şi descoperirea unor obiecte furate.

Se spune că astfel de minuni au avut loc după ce oamenii au cerut ajutor sfintei de acasă, dar mai ales din faţa moaştelor sale, prin citirea de acatiste înaintea relicvelor ei, lăsarea unor diptice pentru a fi menţionate la sfânta liturghie.

Se recomandă ca atunci când te rogi lui Dumnezeu înaintea moaştelor Sfintei Parascheva să te rogi atât pentru soluţionarea unor probleme de care ai cunoştiinţă, cât şi pentru aceea a celor pe care nu le cunoşti!

Sfânta Parascheva este Sfânta Vineri?
Minunile Sfintei Parascheva Minunile Sfintei Parascheva Reviewed by Diana Popescu on octombrie 08, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.