Cum scapi de pesticidele din fructe și legume (turcești)

O mulțime de fructe și legume aduse din afară, din import, mai ales cele turcești, sunt o adevărată otravă, sunt extrem de toxice din cauza pesticidelor incluse în ele sau a faptului că sunt injectate cu tot felul de prostii. Desigur că ai cumpărat, nu o dată, din piață sau de la supermarket, niște banane, struguri, mere, pere, portocale, alte citrice, cartofi, castraveți, roșii cu o înfățișare tare arătoasă, lucioase, frumoase, atrăgătoare, dar care nu au nici un gust sau au unul tare scarbos!

Exista diverse metode de a descoperi reziduurile de pesticide din fructe și legume, precum cromotografia de gaze și alte tehnici cromotomografice, dar, din păcate, acestea nu sunt la îndemână oamenilor de rând, nu au cum să fie folosite cu ușurință în bucătăria, gospodăria noastră. Întrebării de ce astfel de produse nu sunt testate înainte de a intra pe piața românească nu i se poate da vreun răspuns, asemeni întrebării hamletiene " a fi sau a nu fi?"
Pesticidele din fructe și legume (turcești)

Potrivit CSE, Centre for Science and Environment (Centrul pentru știință și mediul înconjurător), "nivelurile înalte de reziduuri de pesticide pot fi îndeajuns de toxice pentru a provoca pe termen lung cancer, afecțiuni ale sistemului nervos și reproductiv, defecte de naștere, și dereglări serioase ale sistemului imunitar."

Iata câteva trucuri, metode simple de a minimiza, a reduce efectele dăunătoare ale persticidelor din fructe și legume...

- Spală-ți bine fructele și legumele. Conform CSE, spălarea lor cu apă conținând circa 2% sare îndepărtează cea mai mare parte a reziduurilor de pesticide care apar normal pe coaja lor. Aproape 75-80 % din reziduurile de pesticide sunt eliminate prin spălarea cu apă rece. De asemeni, fii cât se poate de atent la legume și fructe cu crăpături, întrucât în acestea se ascund o mulțime de pesticide!

- Fă o soluție conținând 10 % oțet alb și 90 % apă, și cufundă-ți în ea legumele și fructele. Agită-le în acest amestec și clătește-le cât mai bine. În cazul strugurilor, acest procedeu necesită o mai mare prudență, deoarece această soluție le poate deteriora pielița.

- O altă modalitate eficientă de a scăpa de pesticide este să le cureți coaja, mai ales dacă prezintă crăpături. Totodată, atunci când gătești carne, îndepărtează-i excesul de grăsime, deoarece acesta poate absorbi reziduurile nedorite de pesticide.

Sursă: food.ndtv.com

Mâncarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Cum scapi de pesticidele din fructe și legume (turcești) Cum scapi de pesticidele din fructe și legume (turcești) Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 25, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.