Copacii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor


Copacii, pomii, arborii din vise sunt mesageri ai subconștientului și reprezintă o persoană reală, o ființă spirituală ori una care-ți  împărtășește cunoașterea, înțelepciunea, precum unui "ucenic" vrednic. Ei pot simboliza viața ta și felul cum ai evoluat, ți-ai dezvoltat abilitatea de a te confrunta cu realitatea. Rădăcinile unui copac oniric constituie fundația existenței tale, trunchiul, ramurile și frunzele sale semnifică diferite faze ale vieții, cu experiențele, emoțiile și simțămintele tale. În același timp, un arbore poate întruchipa natura în una din stadiile sale cele mai simple, pământul Mamă sau suflul Creației.

Un singur copac

Un arbore solitar este reprezentativ pentru o situație specială în care este implicat un om, un individ.

Un copac mare, plin de crengi și frunze, cu o rădăcină imensă, puternică, lasă să se întrezărească belșug, longevitate, sănătate și protecție supranaturală ori poate indica idei noi, fertile sau o etapă nouă, mai înaltă a existenței tale.

Un copac înalt, dar sărac în ramuri, frunze, ce pare să fie bolnav, îți semnalează că trebuie să ai mai multă grijă de ține. Poate că te-ai lăsat îmbolnăvit la propriu sau la figurat, fizic ori mental de influențele nocive din mediul tău înconjurător și este necesar să te desprinzi de acestea și să-ți regăseșți autenticul sine.

Copacii din vise

Visul despre un copac căzut la pământ da de înțeles că ți-ai pierdut momentan echilibrul interior, că trebuie să te reconectezi cu valorile tale interioare.

Un arbore uscat,mort visat poate însemna caa ți-a fost secată dragostea, pasiunea față de cineva ori ceva. Unul în flăcări, incendiat, pare să indice că ai o rană încă nevindecată din trecut, care îți îngreunează evoluția și pe care nu ar trebuie să o mai ignori, să o mai lași să "sângereze". Pe de altă parte, un copac care arde poate reprezenta un proces de purificare, renaștere, prin care eșți pe cale să treci. Dacă unui arbore visat i s-a dat foc în mod intenționat, înseamnă că te vei purifica printr-o experiență de viață negativă provocată de cineva / ceva din exteriorul tăusau că este necesar să fii precaut într-o împrejurare periculoasă pentru tine.

Un copac mic, scurt, din vise se poate referi la un lucru incipient, la debutul unei conjuncturi noi din existența tasau la un copil din preajma ta. În același timp, ți se poate pune în vedere să nu neglijezi detaliile unui proiect important pentru tine!

Când te visezi plantând un arbore ți se reflectă faptul că îți "plantezi" semințele viitorului. Ocupă-te cu o sporită ambiție de țelurile tale esențiale!

Tăierea unui copac în vis te avertizează să eviți o ceartă iminentă. Nu are rost să-ți iroseșți timpul și banii pentru un demers inutil!

Dacă ai visat că te cațeri într-un copac, ți se vestește că îți vei atinge obiectivele. Nimic nu pare să-ți fie imposibil în sfera profesională ori socială. Viteza cu care urci în arbore indică cât de repede îți vei materializa țelurile.

Un arbore înveștmântat în culorile ruginii ale toamnei poate simboliza că vei afla un adevăr neplăcut, amar.

Unul care emană un parfum plăcut,încântător, anunță că vei întâlni persoana visurilor tale, pe când unul ce răspândește un miros dezgustător îți dă de veste că îți vei încrucișa pașii cu cineva malefic, rău intenționat.


Pomii înfloriți

Pomii înfloriți semnifică frecvent o "primăvară" în viața celui care îi visează, fericire și dragoste, noi începuturi, o fază nouă și promițătoare a existenței, aflarea autenticitățîi și creativitățîi tale.

Un copac plin cu flori promite oportunități noi, o vreme prielnică pentru a acționa în forță pentru împlinirea idealurilor tale.

Petalele care cad deja dintr-un pom reprezintă o oportunitate care aproape că a trecut pe lângă ține. Nu mai sta pe gânduri și profită de ea!


Pomii cu fructe

Fructele coapte din pomi denotă că un proiecte important este pe cale să se finalizeze, să dea roade.

Fructele sănătoase semnifică succese, realizări notabile, pe când cele stricate sugerează o situație încurcată, de rău augur. Ai mare grijă cum, în ce îți investești timpul și energia!

Fructele crude, necoapte căzute pe pământ pot reflectă nerăbdare și așteptări, speranțe exagerate, nerealiste.


Un pâlc de copaci

Un pâlc, un grup mic de copaci sugerează eforturi de grup, asocieri, parteneriate.

Arborii care cresc prea apropiați unul de celălalt și își împiedică astfel dezvoltarea simbolizează oameni care nu-și înțeleg nevoia de a se delimita de alții, care pot avea o dependență nesănătoasă față de alții.

Un grup de copaci dintre care unul este mai mare, mai înalt și îi domină pe ceilalți, poate înfățișa dinamică din cadrul unei familii, inclusiv persoana care s-a impus drept cap al familiei.


O pădure

O pădure care a crescut natural, de la sine, fără intervenția omului, poate desemna revenirea la sinele tău natural, veritabil, mai ales dacă ești în cautarea unei împliniri emoționale și a unei iluminări spirituale.

O pădure întunecoasă din vis îți recomandă să-ți treci în revistă viața și să te debarasezi de lucrurile care nu-ți mai sunt de folos, ba chiar îți îngrădesc dezvoltarea. Când visezi o pădure ai cărei copaci au fost plantați în șiruri drepte, regulate, poate însemna că ți-ai modelat prea mult existența în funcție de cerințele, așteptările, părerile altora.

Ramurile

Crengile arborilor din vise semnifică diverse aspecte ale personalității și relațiile tale umane cele mai apropiate. Ele pot simboliza chiar și diferite părți ale vieții tale, trecutul, prezentul și viitorul tău, dar și obiectivele, aspirațiile tale.

Visul despre un copac cu ramuri mari, groase, poate oglindi faptul că ai o atitudine deschisă, binevoitoare în interacțiunea cu cei din preajma ta. Un pom cu crengile dese, foarte apropiate una de alta, contorsionate, denotă că eșți foarte introvertit, prea tensionat în relațiile cu ceilalți.

Ramurile uscate pot indică moarte cuiva, "moartea" unei credințe ori idei.

Frunzele

Frunzele visate întruchipează emoțiile, simțămintele tale, ori latura ta feminină. Fruzele de stejar, în particular, reprezintă dezvoltarea ta viitoare.

Frunzele verzi sunt un simbol al belșugului și evoluției, dar și o prevestire a nașterii unui copil.

Cele uscate pot reflecta că te simți golit de energie, poate chiar bolnav.

Dacă visezi frunze ce pică din copaci poate însemna că ești afectat de negativitatea unor oameni din jurul tău, că eșți pe punctul să pui capăt unei etape a existenței tale, unei relații umane.

Păsările din vis | Interpretarea și semnificația viselor

Rădăcinile

Visele despre rădăcini simbolizează conexiunea ta cu "pământul", viziunea ta despre lume, diverse aspecte ale conștientului și subconștientului tău, felul cum relaționezi cu tine însuți și cu alții. Pot indica necesitatea de a-ți asuma o perspectivă nouă asupra lumii pentru a-ți împlini țelurile. Dacă rădăcinile sunt putrede, pe cale să se usuce, înseamnă că ai mai multe de făcut pentru a-ți pune în ordine viața.


Trunchiul / scoarța

Când visul tău se focalizează pe trunchiul sau scoarța unui arbore, se poate presupune că iese la iveală din subconștient ceva ori cineva care te preocupă în mod constant. Poate fi vorba și despre o temere neîntemeiată de care trebuie să scapi.


TIPURI DE COPACI


Tipul de copac văzut în vise îți poate fi de ajutor în descifrarea mai clară a semnificației acestora...

Arțarul 

Arțarul simbolizează în plan oniric modestia, deschiderea și căldura sufletească, aspecte pozitive ale personalității și existenței. Un arțar doborât la pământ avertizează față de dispute și certuri în familie.

Bradul

Bradul rămâne verde de-a lungul ciclurilor întregului an. El semnifică loialitatea, integritatea, onestitatea, nemurirea.  Poate avea și un simbolism erotic sau al stării de armonie, fericire în care vei ajunge în curând. Dacă este înalt și viguros, îți prevestește o viață lungă. În același timp, poate simboliza o sărbătoare, un eveniment fericit în familie.

Un brad tăiat în vise poate să semnifica niște încercări, teste prin care urmează să treci.

Unul în flăcări înseamnă câteodată un start viguros către demersuri noi, dar și stabilitate în familie.

Conurile de brad sunt reprezentative pentru amintirile din copilărie ori să pot să prevestească un noroc nemaipomenit în dragoste. Cele zărite în vise pe crengi pot denota surprize plăcute, iar cele căzute pe pământ pot veșți o oportunitate la care visezi de mult timp.

Acele de brad sunt un simbol al unei vieți îndelungate, ferite de boli.

Castanul 

Visele despre un castan te îmboldesc să te grăbești să-ți pui în aplicare un proiect major. Când te visezi mâncând castane, ți se poate transmite că vei fi incununta de succese în dragoste ori în afaceri.

Cedrul

Un arbore de cedru poartă semnificația forței tale interioare, a simțului tău practic. Este necesar să-ți asumi o viziune mai realistă, mai practică vizavi de existență, să-ți reechilibrezi viața.

Chiparosul

Când visezi un chiparos ți se transmite un mesaj legat de o dezamăgire ori, din contra, unul țînând despre o veste bună pe care o vei primi în curând. Chiparosul simbolizează indulgență, absolvirea de păcate. Trunchiul său înalt, zvelt, crește lent pe când își crează noi ramuri. Poate însemna că vei fi confruntat cu niște piedici și trebuie să dai dovadă de răbdare în calea către obiectivele tale.

Uneori, chiparosul îți indică griji, temeri, conjuncturi complicate care,în cele din urmă, îți vor însenina viața.

Dafinul

Un dafin visat poate prezice bucurii, succese și împliniri. Simbolizează o transformare a existenței tale și a relației tale amoroase. Eșți îndrumat către o metamorfoză a conexiunii tale cu persoana iubita. În același timp, dafinul poate reflecta necesitatea de a-ți revizui relația față de tine și de cei cei din imediata ta apropiere.

Cutremurul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor


Frasinul 

Un astfel de arbore zărit într-un vis înseamnă stabilitate, unitate, solidaritate. Cineva din viața ta îți oferă stabilitate, protecție și nu trebuie să eziți să accepți asta. Rădăcinile adânci, ample ale acestui copac pot semnifica o dezvoltare solidă, statornică ori avertizează că trebuie să fii cu picioarele pe pământ.

Elementele specifice frasinului sunt focul și aerul, elemente ce oglindesc creativitatea, noi idei și proiecte, o persoană importantă pe cale să intre în viața ta. Ele semnifică o reînnoire, destrămarea unor legături umane vechi și închegarea altora noi.


Măslinul

Când visezi un măslin, ți se înfățișează succese, bogăție, pace și purificare interioară. Este vremea să te bucuri de prosperitatea ta! Un vis despre tăierea unui măslin poate însemna că ai pierdut o oportunitate importantă.

O ramură de măslin exprimă o împăcare. Poate că este timpul să pui capăt unei certe, unei neînțelegeri cu cineva apropiat.

Mesteacănul

Când visezi un mesteacăn, ți se semnalează o transformare în bine a sufletului ori traiului tău. Ești încurajat să-ți distrugi elementele negative din viață, să-ți regenerezi aspecte deficitare ale existenței, să explorezi noi idei, căi ale destinului.

Deschide-te față de noi oameni și circumstanțe, îndrăznește să pășeșți pe cărări nebătătorite!

Palmierul

Palmierul este un simbol oniric al odihnei, relaxării, deconectării, vacanțelor. Poate fi un semn că ai nevoie de tihnă, de un răgaz de reîmprospătaresau că trebuie să te îndepărtezi de cineva care te stresează, te supără în mod constant.

Totodată, palmierul visat semnalează că vei primi curând o veste bună, una referitoare la un câștig financiar sau împlinirea unei mari dorințe.

Pinul

Visul despre un pin ar trebui să-ți dăruiască liniște, încredere în tine însuți. Ai prilejul să te eliberezi de un sentiment de vinovăție inutil, fără rost. Pinul îți adeverește calea spre care te îndrepți în viață, faptul că vei avea parte de împliniri. Pe de altă parte, pinul îți recomandă să nu te încrezi prea mult în oamenii și circumstanțele din prezent.

Plopul 

Plopul este o emblemă a adevărului. Fii cât mai sincer, mai onest în demersurile tale, pune mai presus de orice adevărul în conexiunea cu tine însuți și cu alții. Plopul tinde să te invigoreze, să îți prevesteasca bucurii și prosperitate.

Salcia

Salciei îi place să crească în apropierea apelor. Când îți apare în vis, îți poate veșți că vei fi cuprins de tristețe, dar că vei fi sprijinit în izgonirea grijilor tale. O salcie aplecată peste o apă poate semnifica niște dificultăți viitoare, eventual în relaționarea cu familia, cu o persoană îndrăgită.

Când vezi în vise cum cineva taie o salcie, ți se poate indica un sentiment de vinovăție față de cineva pe care-l iubeșți. Este necesar să-ți iei inima în dinți și să rezolvi cât mai repede această problemă.

Visul despre o salcie ruptă poate să-ți semnaleze că te poți despărți de tovarășul tău de viață. Este un semn că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-ți armoniza relația cu acesta.

Stejarul

Un arbore remarcabil prin puterea și longevitatea sa. Ghindele simbolizează speranța și realizările pornite de la idei aparent mărunte. Totodată, stejarul desemnează perseverența și tăria de-a lungul existenței, înțelepciunea acumulată an de an. Îți poate transmite mesajul că dacă nu te ridici la înălțimea idealurilor tale, poți fi cutremurat din rădăcinile ființei tale. Ai putea să-ți schimbi perspectiva despre tine pentru a atinge culmi aparent insurmontabile.

Ghindele zărite în vise îți pot da de veste și despre o prosperitate viitoare ori despre neînțelegeri cu oameni apropiați.

Teiul 

Teiul din vise se referă la fericire, plăceri, liniște și fertilitate. Uneori, simbolizează, totuși, griji și sărăcie. Îți poate da de veste că vei pune capăt neînțelegerilor cu partenerul tău de cuplu, dar și că este nevoie să nu le permiți altor oameni să interfereze în deciziile pe care le vei lua.

Ulmul

Când ai visat un ulm, ți se infuzează perseverență și simțul responsabilității, înțelepciune și vigoare. Acest arbore semnifică viață lungă și succese. Ai posibilitatea să te bucuri de împliniri atâta timp cât nu te culci pe o ureche, pe lauri. Nu-i lăsa pe alții să-ți deraieze destinul!

Florile din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor


Copacii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Copacii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on februarie 10, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.