Citate despre dictatură

Controversele recente despre felul cum o majoritate parlamentară sau ambiția unui om își fac drum spre dictatură m-au impulsionat să caut și selectez pentru voi aceste citate, maxime, aforisme. Până la urmă, și în Rusia lui Putin și înTurcia lui Erdogan ar fi, cică democrație! Să nu uităm că dictatura lui Hitler a fost înlesnită de o așa-zisă democrație... În România, va las pe voi să distingeți dacă există ori nu democrație, sau suntem pe cale să fim covârșiți de o dictatură...

"Oricare dintre dictatorii lumii clamează că acționează în numele poporului lor."
Harold H. Greene

"Dictaturile nu sunt niciodată pe atât de puternice pe cât cred, și nici oamenii oprimați de ele la fel de slabi precum gândesc că sunt."
Gene Sharp

"Democrație: proștii au dreptul să voteze. Dictatură: proștii au dreptul să guverneze."
Bertrand Russell

"Când dictatura este un fapt, revoluția devine un drept."
Victor Hugo

"Dictatorii se eliberează pe ei înșiși, dar își încătușează poporul".
Charlie Chaplin
Citate despre dictatură

"Toate democrațiile se pot transforma în dictaturi, dar nu printr-o lovitură de stat. Oamenii ajung să își jertfească democrația unui dictator, indiferent dacă este Iulius Cezar, Napoleon ori Adolf Hitler. În cele din urmă, populația se obișnuiește cu această idee."
George Lucas

"Aduceți-va aminte că o națiune civilizată nu poate avea numai un singur partid; dacă există doar un singur partid, e deschisă calea către dictatură."
Sun Yat-Sen

"Dacă începi să crezi că ești singurul responsabil pentru un partid politic, ești la jumătatea drumului către o dictatură."
Clement Attlee

"Când conduci o dictatură, nu trebuie să te temi cu adevărat de bunăstarea și drepturile de prosperitate ale cetățenilor de rând. Numai oamenii pe care ți-i supui, un grup foarte mic, contează."
Bruce Bueno de Mesquita

"Războaiele dictatorilor încep când ei au nevoie de dușmani externi pentru a-și exercita puterea asupra oamenilor din țara lor."
Richard Perle

"Diferența dintre o democrație și o dictatură este că în democrație mai întâi votezi, și apoi primeșți niște legi; În dictatură nu-ți mai pierzi timpul votând."
Charles Bukovski

"Televiziunea a făcut dictatura imposibilă și democrația de nesuportat."
Shimon Peres

"Puterea nu este un mijloc, ci un scop. Nimeni nu clădește o dictatură pentru a salva o revoluție; oricine face o revoluție are scopul de a instaura o dictatură."
George Orwell

"Dictatura este ca un fag uriaș impresionant la prima vedere, dar sub care nu crește nimic."
Stanley Baldwin

"Dictaturile se ridică din democrație, și cea mai gravă formă de tiranie și sclavie, dintr-o libertate extremă."
Platon

"Nimeni nu ar trebui să fie afectat de marea iluzionare a oricei forme de comunism și socialism care promovează dictatura câtorva în loc de inițiativa a milioane de oameni ce pot produce o societate mai fericită și mai prosperă."
Charles E. Wilson

"Democrațiile, spre deosebire de dictaturi, sunt iertătoare și generoase, dar nu pot supraviețui fără luptă."
Jalal Talabani

"Oriunde, oricând, oamenii obișnuiți au șansa să facă o alegere, ei aleg același lucru: libertate, și nu tiranie; democrație, și nu dictatură; regula legii și nu regula unor politici secrete."
Tony Blair

"Unde există opresiune și dictatură, interzicerea dreptului de a vorbi, ne pierdem demnitatea".
Asma Jahangir

Cărțile preferate ale dictatorilor

"Extremismul poate înflori numai într-un mediu în care responsabilitățile de bază sociale ale guvernării pentru bunăstarea oamenilor sunt neglijate. Politica dictatorială și socială fără speranță crează disperarea ce alimentează extremismul religios."
Benazir Bhutto

"Dacă trăiești în Brazilia și crești într-o dictatură de aripă dreapta, poți gândi că marxismul te eliberează. Dar, dacă trăiești în Cehoslovacia, iar Uniunea Sovietică controlează orice și omoară oameni, atunci te poți gândi că ești eliberat de capitalism. Nici unul dintre aceste două lucruri nu sunt adevărate, și nu ai nevoie de un creier prea mare pentru a înțelege asta."
Jose Padihla

"A scăpa de un dictator este numai primul pas în stabilirea unei societăți libere. Dictatura trebuie să fie apoi dezmembrată."
Gerorge Ayttey

"Cea mai eficace armă a unei dictaturii este secretul, și cea mai bună a unei democrații este cea a deschiderii, sincerității."
Niels Bohr

"Sub tiranie, o națiune încetează să existe. Tot ce rămâne, este stăpânirea câtorva, o planetă de sclavi înregimentată de extratereștri din afara lumii noastre."
Wole Soyinka

"Când libertatea devine o licență, dictatură este pe aproape."
Will Durant

"Ne îndreptăm către o dictatură a relativismului, care nu recunoaște nimic a fi sigur și al cărui țel suprem este anularea personalității și dorințelor individuale."
Papa Benedict al XVI-lea

"Este remarcabil cum copiii și adulții se adaptează să trăiască într-o dictatură organizată de lunatici."
A.N. Wilson

"Propaganda înseamnă pentru o democrație ceea ce este violența într-o dictatură."
William Blunt

"Dictaturile și literatura autentică sunt incompatibile... Scriitorul este un dușman natural al dictaturii."
Ismail Kadare

Citate despre justiție, dreptate

"Cel mai bun dictator este unul mort."
Geroge Aiyttey
Citate despre dictatură Citate despre dictatură Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.