Pana albă în superstiții și simboluri

Ai descoperit veodata o pană albă pe podeaua casei sau într-o zonă unde nu ai nu avei cum să-ți explici cum a ajuns acolo? Într-o superstiție larg răspândită, aceasta poate fi un semn ori un semnal din partea îngerilor! Pe de altă parte, poate reprezenta un simbol al lașității sau, din contra, al temerității.

Se spune că fiecare dintre noi are un înger păzitor, însă tindem să trecem prin viață fără să fie conștienți de existența sa. Îngerii își fac arareori simțită prezența. Dacă ești norocos, te pot saluta cu ajutorul unui mic semn. Poate fi o discretă, dar impresionantă revărsare de lumină, sau un brusc sentiment nemaipomenit de fericire! Se crede că astfel de semne apar frecvent sub forma unei pene albe!
Pana albă în superstiții și simboluri

În acest mod, un înger (păzitor) îți poate transmite că totul va fi bine, că este nevoie să-ți păstrezi credința în tine, în forța ta interioară. Uneori, ne simțim copleșiți ori stresați de lucruri care, în marele plan al vieții, înseamnă mai nimic. Ei, bine, prin pana albă care ți se așează în cale, îngerul îți vestește, "Sunt aici pentru tine, te sprijin, nu ești singur!"

Unii pretind că o pană albă ivită parcă de nicăieri poate reprezenta și un semn din partea cuiva iubit, apropiat, care nu mai este în viață. Un semn cu ajutorul căruia această persoană îți sugerează că veghează asupra ta, prin care te încurajează să dai deoparte durerea provocată de pierderea sa, și să-ți trăiești din plin viața, să-ți urmărești țelurile esențiale!

Pasărea Phoenix: Simbol, legendă şi mit

La indieni, un mănunchi de pene albe era un semn de prietenie.

Foarte rari, corbii cu penele albe erau considerați păsări de foarte bun augur! 

Simbolul penei albe are diverse semnificații în diferite culturi și țări. În Marea Britanie și fostele regiuni din Imperiul Britanic, aceasta a fost folosită încă din secolul al XVIII-lea, ca un simbol al lașității.

Cu toate astea, în unele organizații, mișcări de pacifism, și în forțele armate din SUA, simbolizează o vitejie extraordinară și măiestria de a trage aproape perfect la o țintă (precum cea a lunetiștilor).

Se crede că simbolul lașității asociat cu penele albe  își are originea în luptele de cocoși. Ele ar fi indicat că în coada unui cocoș că acesta provenea dintr-o încrucișare inferioară sau că era un luptător slab!

Superstiţii despre îngeri
Pana albă în superstiții și simboluri Pana albă în superstiții și simboluri Reviewed by Diana Popescu on august 08, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.