Traista noastră cu necazuri - Poveste cu tâlc de Osho

Fiecare dintre noi știe foarte bine ce se află în traista sa de necazuri. Ne-am obișnuit atât de mult cu ele încât, paradoxal, adeseori, ne vine foarte greu să renunțăm la problemele noastre!

Într-o parabolă sufistă, se spune că un om obișnuia în fiecare noapte să se închine lui Dumnezeu și să-i ceară unul și același lucru. El îl implora mereu, "Fă-mi, Doamne, o favoare, cel puțin una, pe care mi-am dorit-o toată viață. Din câte îmi dau seama, sunt cel mai nefericit om de pe pământ. De ce m-ai ales să fie cel mai nenorocit? Sunt gata să-mi schimb nenorocirile cu cele ale altcuiva, ale oricui!"

"Nu-ți pretind o fericire nemărginită. Dăruiește-mi, te rog, o singură oportunitate, aceea de a-mi înlocui necazurile cu cele ale altcuiva. Nu-ți cer prea mult!"
Traista noastră cu necazuri - Poveste de Osho

Într-o noapte, în vis, l-a auzit pe Dumnezeu vorbindu-i. O voce cutremurătoare a venit din ceruri și i-a zis, "Adună-ți toate nenorocirile într-o traistă și adu-le în biserică!"

Omul și-a pus laolaltă într-o traistă toate problemele, fiind cuprins de o fericire nemăsurată, "În sfârșit, clipa cea mare! Se pare că viața mea se va transformă întru totul în bine!"

Apoi, a dat fuga spre biserică. Pe drum, a băgat de seama că și alți oameni se grăbeau într-acolo. Când a ajuns la biserică, a început să se teamă, să fie tot mai îngrijorat, fiindcă alte persoane purtau traiste mai mari, mai voluminoase decât a lui.

Copacul împlinirii dorinţelor - Poveste de Osho

Oameni pe care-i zărise mereu zâmbitori, radiind de fericire, purtând haine frumoase și care își spuneau întotdeauna lucruri frumoase unul altuia, duceau gârboviți în spate trasite enorme! A început să șovăie dacă să intre ori nu în locașul sfânt, după ce se rugase întreagă viață Domnului, dar și-a spus, "Hai să văd, totuși, ce o să se întâmple!"

Imediat după ce toți oamenii au sosit în biserică, un glas zguduitor le-a poruncit, "Puneți-vă traistele pe culoarul din mijloc." Apoi, le-a zis, "Alegeți-vă orice altă traistă vă este pe plac!"

Atunci, a avut loc un miracol! Fiecare persoană a alergat să-și ia propria traistă! Chiar și omul nostru s-a grăbit să și-o recupereze pe a sa! Toți au putut să între în posesia propriilor traiste, răsuflânt ușurați, și și le-au dus înapoi acasă.

Sursă: Osho - The Dhammapada: The Way of Buddha
Traista noastră cu necazuri - Poveste cu tâlc de Osho Traista noastră cu necazuri - Poveste cu tâlc de Osho Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.