Superstiții despre chiloți

În pofida pudibonderiei unora, superstițiile despre lenjeria intimă, în general, chiloții, în particular, au însemnat de multă vreme un lucru important în tradițiile omenirii, fiind asociate adeseori cu dragostea, ghicirea viitorului, oportunități, noroc, sau ghinion în viitorul apropiat.

Potrivit unui sondaj de opinie recent, mulți britanici continuă să aibă o pereche de chiloți favorită, în care se încred că le aduce noroc la o întâlnire importantă sau când ies în oraș pentru prima oară cu un potențial partener de cuplu.

În mai multe culturi actuale ale lumii, inclusiv în sport (fotbal), există credință că chiloții îmbrăcați pe dos, voit ori nevoit, tind să-ți fie cu noroc.

Atunci când chiloții sau sutienul unei femei îi cădeau brusc de pe trup, însemna că cineva, mai ales iubitul acestuia, se gândea la ea!

Unii erau încredințați că în cazul în care în chiloți le apăreau niște găuri, li se dădea de veste că vor primi degrabă un cadou!

În orice caz, era de rău augur, cu ghinion, să-ți coși chiloții când îi aveai pe tine!
Superstiții despre chiloți

Într-o superstiție populară occidentală, se zicea că dacă o femeie dormea cu lenjeria sa intimă, cu chiloții săi, sub pernă, avea prilejul să-și viseze viitorul soț.

Într-o alta, ce a fost la ordinea zilei până în anii 1920, o mireasă care își dorea o căsătorie fericită și sigură, stabilă, nu purta chiloți la oficierea cununiei sale!

Pe de altă parte, o gravidă care se culca cu lenjeria intimă pe ea și visa că trece peste o apă, trebuia să se aștepte la o naștere grea!

Oricum, oricărei fete ce năzuia cu tot dinadinsul să se mărite  i se recomanda să împrumute niște chiloți de la o femeie căsătorită și să îi poarte constant. Presupun că îi spăla mai înainte!

La chinezi era și este auspicios să întâmpini Anul Nou purtând lenjerie intimă, inclusiv chiloți, de culoare roșie, eventual cu o broderie aurie.

În multe regiuni din Spania, chiloții roșii purtați de Anul Nou (mai ales cei primiți cadou) aveau darul să-l convingă pe Cupidon să-și folosească arcul pentru a aduce dragostea în viața ta în anul ce venea. În alte zone spaniole, exista credința că trebuie să dai altcuiva sau chiar să arunci lenjeria ta intimă roșie după Anul Nou, astfel încât să ai, în curând, ocazia de a înfiripa o nouă idilă!

În Mexic, se obișnuia ca o viitoare mireasă să-și coase, atașeze, de chiloți ori de o altă piesă de lenjerie intimă, trei panglici, reprezentând hrana, banii și pasiunea erotică din casnicia să pe cale să înceapă.

În același timp, se spunea că atunci când o femeie călca chilotii soțului ei, nu trebuia să poarte o curea, pentru ca acestuia să nu îi fie afectați rinichii!

Pentru a se asigura că sunt că un magnet pentru bărbați, unele femei își țineau lenjeria intimă, inclusiv chiloții, într-un sertar cu o crenguță de valeriană!
Superstiții despre chiloți Superstiții despre chiloți Reviewed by Diana Popescu on septembrie 16, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.