Superstiții despre scrisorile de dragoste

În epoca internetului scrisorile de dragoste se transmit în special online, însă vechiul procedeu de a le scrie cu mânuța ta continuă să aibă un farmec aparte, un plus de autenticitate, să le infuzeze o sporită notă de sinceritate și adevăr! Există superstiții, semne bune și rele, și în această privință. Iată câteva din cele mai semnificative...

Se spune că atunci când scrii fix 7 sau 13 pagini într-o epistolă adresată cuiva care te atrage, este clar că ești îndrăgostit(ă) de acesta/aceasta.

Dacă îți pui o dorință când întocmești o scrisoare de dragoste sub un stejar, în mod sigur acea dorință ți s-ar îndeplini!

Un bărbat care pune pe hârtie o scrisoare de iubire făcând greșeală fatală de a folosi un creion se pare că nu se va căsători cu femeia îndrăgită căreia i-o adresează.

Pe de altă parte, în caz că utilizezi un stilou (și nu un pix ordinar) pentru a da eleganță scriiturii tale, iar acesta lasă o pată de cerneală pe foaie, este un semn că persoana iubită se gândește la tine chiar în acea clipă!
Superstiții scrisori de dragoste

Totodată, când îți tremură mâna în vreme ce scrii o scrisoare de dragoste, ți se semnalează că iubirea pentru tine a celei/celui căreia/căruia îi scrii este extrem de puternică.

Se credea că atunci când o femeie citea o scrisoare de dragoste trimisă de iubitul ei și ceasul bătea ora 12 noaptea, însemna că nu se va mărită cu el!

În eventualitatea că primești în același timp două scrisori de dragoste de la doi oameni diferiți, se zice că nu te vei căsători cu nici unul dintre ei.

O epistolă de iubire păstrată într-un pantof îți garanta odată că cel care ți-a trimis-o îți va fi întotdeauna credincios.

Când primeai o scrisoare de dragoste și apoi visai noaptea aur, diamante, alte pietre prețioase, ți se dădea de veste că sentimentele celui/celei care ți-a transmis-o sunt sincere. Florile visate te avertizau că expeditorul te minte, că simțămintele sale declarate sunt false. Lenjeria albă din vis îți prevestea moartea respectivei persoane.

Într-o altă superstiție, o epistolă de dragoste în care ești cerut în căsătorie trebuie să fie împăturită de nouă ori, pusă într-o mănușă veche și amplasată sub perna ta. În acest fel, ai putea visa ce hotărâre să iei, ce răspuns să dai celui/celei care ți-a cerut mâna! Oricum, exista credința că e cu ghinion să ceri pe cineva în căsătorie într-o scrisoare de iubire.

Dacă o mireasă primea o epistolă de dragoste de la un fost iubit chiar în ziua nunții, însemna că va fi nefericită în căsnicie ori că va pleca curând într-o lungă călătorie.

În același timp, o mireasă care purta asupra sa în ziua nunții ei o scrisoare de dragoste de mirele ei era încredințată că va fi fericită intreagă sa viață împreună cu el!

Cele mai frumoase scrisori de dragoste

Era de rău augur ca o femeie să ardă o epistolă de iubire a cuiva care ținea la ea, întrucât, dacă se cununa apoi cu el, risca să rămână văduvă.

Se recomandă ca cine distrugea o astfel de epistolă să nu se aventureze vreme de o lună într-o călătorie peste ape!

Conform unei vechi tradiții, cele mai norocoase zile pentru a scrie și a trimite o scrisoare de dragoste sunt duminica, 29 februarie, 25 decembrie și 1 septembrie!

Surse principale:

- Cora Linn Daniels, C. M. Stevans: Encyclopedia of Superstitions, Folklore, and the Ocult Sciences of the World
- William Carroll: Superstitions: 10,000 You Really Need
- Diagram Group: The Little Giant Encyclopedia of Superstitions
Superstiții despre scrisorile de dragoste Superstiții despre scrisorile de dragoste Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 14, 2019 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Frumos articolul. Mi-a facut placere sa citesc aceste superstitii fiindca este o tematica pe care nimeni nu prea o mai abordeaza. Mi-ar fi placut sa traiesc in perioada in care se scriau aceste scrisori de dragoste. Iubesc sa scriu cu stilul si consider ca ofera eleganta, cat si amprenta persoanei care il foloseste. Cu pixul scriu urat, cel putin zici ca nu sunt eu.
    Am citit undeva ca pe vremuri domnisoarele chiar parfumau scrisorile trimise catre iubitii lor, pentru ca acestia sa isi aminteasca de momentele petrecute impreuna.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.