Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc

O poveste cu tâlc a lui Sri Ramakrishna despre autentica credință în Dumnezeu...


Fata unui țăran avea îndatorirea de a aduce lapte proaspăt clienților din mai multe case, unul dintre aceștia fiind un preot. Pentru a ajunge la locuința lui, lăptăreasa trebuia să traverseze un râu foarte mare. 

Într-o zi, preotul, care se închină zilnic Domnului, aducându-i ofrande ce includeau laptele proaspăt, și-a mai putut face ritualul fiindcă fata a ajuns mai târziu la el. Furios, a certat-o amarnic pe biata lăptăreasă, care i-a răspuns, "Ce puteam să fac? Am plecat devreme de acasă, însă a trebuit să aștept mult timp ca barcagiul să apară."

Preotul i-a zis, mai în glumă, mai în serios, "Cum? Oamenii au străbătut, pășind peste el, chiar și oceanul repetând numele lui Dumnezeu, iar tu nu ești în stare să traversezi astfel un mic râu?"
Mersul pe apa: Poveste cu tâlc

Fata l-a luat foarte în serios. De atunci, i-a adus la timp preotului laptele în fiecare dimineață. Acesta a fost cuprins de curiozitate, așa că a întrebat-o cum reușea să nu mai întârzie niciodată.

"Trec râul repetând numele lui Dumnezeu, așa cum mi-a spus," i-a replicat lăptăreasa, "fără să mai aștept barcagiul". Preotului nu îi venea să creadă, și i-a cerut, "Poți să-mi arăți cum traversezi răul pășind peste apele sale?" S-au dus, drept urmare, până la râu, iar fata a început să meargă pe undele sale.

Privind în spatele său, ea a zărit că preotul încercase să facă același lucru, însă se cufundase în apă.

"Popă", i-a strigat fata, "te lauzi că rostești mereu numele Domnului, dar cu toate astea, nu poți să mergi pe apă. Aceasta nu este credință în Dumnezeu!"

Sri Ramakrishna: 4 poveşti cu tâlc
Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 02, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.