Pisica legată de pat: Poveste cu tâlc

O poveste cu tâlc despre modul cum ritualuri sacre, importante, pot deveni cu timpul goale de conținut, forme fără fond, își pot pierde întru totul semnificația, mai cu seamă spirituală.

Era, odată, un maestru Zen ce obișnuia să-și invite discipolii în casa sa, pentru a medita împreună. Meditația lor era foarte adâncă dar, din nefericire, maestrul avea o pisică care o întrerupea, o tulbura, adeseori.

De aceea, înainte de fiecare întâlnire cu ucenicii lui, maestrul Zen își lega pisica de patul său de la etaj, astfel încât, la parter, unde îi găzduia, era o liniște aproape desăvârșită.
Pisica legată de pat: Poveste cu tâlc

După moartea maestrului, învățăceii săi au continuat să se adune în casa lui pentru a medita, legând, de fiecare dată, pisica de pat.

Un înțelept ce călătorise vreme de cinci ani prin tot felul de meleaguri, s-a întors, la un moment dat, în localitatea maestrului Zen, și a fost uluit la vederea mulțimii de oameni ce se îngrămădea în locuința acestuia.

Oamenii nu veneau însă, acolo, ca să mediteze, ci doar pentru a lega pisica de pat!

Pisica care-ți dă peste cap viața: Poveste cu tâlc
Pisica legată de pat: Poveste cu tâlc Pisica legată de pat: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on februarie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.