Corona virus: Teorii ale conspirației, zvonuri, legende și mituri

Noul corona virus sau Covid 19 a înfierbântat mintea unor numeroși oameni, inclusiv din România, pasionați de teorii ale conspirației, mai ales că au fost stimulați în această privință de așa-ziși politologi, televiziuni și ziare binecunoscute a fi nocive, raspândace de știri false. Enumerez, în rândurile de mai jos, câteva astfel de zvonuri, legende, mituri, multe hilare, precizând totuși că trebuie să fim realiști, și să respectăm cu strictețe măsurile anunțate de guvern și medici pentru prevenirea acestei pandemii. 

Una din teoriile răspândite inițial în România, probabil prin surse publicistice cu state de plată în ruble, a fost că virusul Covid 19 ar fi fost declanșat de americani în China pentru a-i submina economia, ce o amenința sever pe cea din SUA.

Culmea, cu câteva zile în urmă, am auzit un alt zvon, conform căruia chiar chinezii ar fi generat boala, ca să cumpere cu "doi lei" companii occidentale din China ajunse în pragul falimentului din cauza corona virusului!

Mulți americani au descoperit în pasaje din cartea science-fiction a scriitorului  Dean Konitz, "Eyes of Darkness", publicată în 1981, o predicție a unui atac biologic al Chinei. În aceasta este menționat un virus numit Wuhan-400, unul creat ca o armă în laborator. O teorie nejustificată.
Corona virus: Teorii ale conspirației, legende și mituri

Potrivit unui grup britanic de pe Facebook, corona virus ar fi fost generat de tehnologia 5G. Oare?

Într-o interpretare, corona virus ar fi o armă biochimică chinezească, creată de oamenii de știință chinezi în Laboratorul Național de Microbiologie din Canada (NML). O altă teorie a conspirației nedovedită în nici un fel.

Mâncatul usturoiului ar ajuta la prevenirea îmbolnăvirii cu corona virus. Usturoiul are o grămadă de proprietăți antibacteriene, dar nu există nici o dovadă că ar stopa infecția cu Covid 19.

Azi mi-a spus cineva că cea mai bună prevenție contra Covid 19 ar fi să bem cât mai multă limonadă! Așa o fi! Mie mi se pare o chestie ridicolă!

Sunt antibioticele eficiente în prevenirea și tratarea corona virus? Nu, antibioticele acționează numai împotriva bacteriilor, dar nu și a virusurilor!

Rasul barbii (bărbieritul), cum zic unii, te protejează de acest virus? Nu, nu are nici un efect din acest punct de vedere!

Nevegetarienii sunt mai vulnerabili la Covid 19? Nu!

Alcoolul "omoară" corona virus? NU!

Hamad Jalali Kashani, un activist pe social media, a pretins că acest virus ar fi, de fapt, o sperietoare pentru a-i împiedica pe cetățenii din Iran să meargă la vot. Cumva ironic și trist, Hamad a murit răpus de boala asta!

Sunt nenumărate teorii ale conspirației și "fake news" (știri false) despre Covid 19. Într-o vreme guvernată de social media, bătălia contra informațiilor false nu este ușoară. Guvernele, medicii, oamenii de știință, sunt cele mai credibile surse în această privință.

Boală şi bolnav în vise | Interpretare şi semnificaţie vise
Corona virus: Teorii ale conspirației, zvonuri, legende și mituri Corona virus: Teorii ale conspirației, zvonuri, legende și mituri Reviewed by Diana Popescu on martie 12, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.