Superstiții despre genunchi

În universul superstițiilor, genunchii pot semnala, asemeni altora părți ale corpului, diverse întorsături ale vieții, destinului, fericite ori nefericite.
Astfel, se spune că un bărbat cu o aluniță pe unul din genunchi va avea parte de o mare bogăție, avere.

În general, mâncărimea ce-ți cuprinde unul dintre genunchi indică invidia ta față de cineva apropiat sau că vei îngenunchea, în scurtă vreme, într-o biserică ciudată! 
Superstiții genunchi

Mâncărimea genunchiului stâng îți dă de veste că ești bârfit, vei primi niște știri rele, proaste, sau că vei face o gafă ce te va rușina peste măsură!

Din contra, când te mănâncă genunchiul drept, vei fi încântat de niște știri bune ori vei trece printr-o schimbare remarcabilă în viață.

Superstiții despre degetele picioarelor

Rănirea unui dintre genunchi îți prezice dezamăgiri, temeri...

Imobilizarea, paralizia temporară a unui genunchi este semn de sărăcie, iar durerea acestuia avertizează asupra riscului de a te îmbolnăvi în scurt timp.

Atunci când îți pui mâinile pe genunchi ori îți incrucisezi degetele atragi spre tine ghinionul, nenorocirile.

În Egipt, pentru a avea noroc în căsătorie, femeile nemăritate obișnuiesc să piște genunchiul unei mirese!

Superstiții românești despre genunchi


La români, se zice că dacă ți se întâmplă să cazi în genunchi, te vei căsători degrabă.

Totodată, nu este de bun augur să lași masa nestrânsă după ce te-ai ospatat, că nu cumva să o faci pe Maica Domnului să stea în genunchi. Pentru a nu o determina să facă același lucru, este musai ca după ce ți-ai spălat părul, să-l clătești cu apă rece.

În Suceava, când zareai curcubeul, trebuia să iei două cofe de apă și să le porți în coate și pe genunchi până în locul de unde bea el apă, loc unde urma să găsești o comoară!

În Bucovina, femeia care un copil mic, că să-l facă să umble în curând, trebuie să-și spele picioarele nu de la căpută (deasupra labei piciorului), ci de la genunchi în jos.

Într-o altă superstiție românească, nu era bine ca femeia să vadă picioarele soțului ei până la genunchi, ca să fie sigură că o va iubi pe mai departe.

În Argeș era contraindicat să mănânci de pe genunchi, ca să nu înceapă să te doară picioarele!

Potrivit obiceiurilor de Crăciun maramureșene, exista ritualul ca oamenii să se ungă cu usturoi pe spate, frunte, și la genunchi, astfel încât să izgonească spiritele rele.

Surse:
- Artur Gorovei: Credinți și superstiții ale poporului român
- Diagram Group: The Little Giant Encyclopedia of Superstitions
- Cora Linn Morrison Daniels, Charles McClellan Stevens: Encyclopaedia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences of the World
- Cora Linn Daniels, C. M. Stevans: Encyclopædia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences of the World

Superstiții despre talpa piciorului
Superstiții despre genunchi Superstiții despre genunchi Reviewed by Diana Popescu on martie 03, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.