Frica de moarte: Poveste cu tâlc

Poveste cu tâlc despre viață ca un împrumut, o datorie pe care o avem de plătit față de moarte sau de viața care va continua cu sau fără noi...

Într-o zi, un tânăr discipol i-a mărturisit maestrului său spiritual, "Mi-e frică de moarte. Cum să scap de această teamă?"

Bătrânul înțelept i-a răspuns, "Când împrumuți câteva monede, îți este frică mai târziu că nu le mai poți da înapoi?" 
Frica de moarte: Poveste cu tâlc

"Desigur că nu," i-a spus ucenicul, "dar ce are acest lucru de a face cu teama mea?"

Maestru și-a adunat într-o palmă puțin pământ de pe jos, și a continuat, " Ai primit în datorie trupul tău cu cerința de a-l da înapoi. Și, fiecare bucățică de pâine mâncată de tine, fiecare picătură de apă băută de tine îți crește această datorie.

Două povești despre Socrate și moarte

Ești plămădit din pământul pe care calci și pământul este principalul tău creditor, ce-ți amintește mereu de ceea ce ai să-i dai înapoi. Te trage în continuu spre el. În cele din urmă, pământul te va înghiți întru totul, fără să mai rămân nimic din tine."

Înțeleptul a aruncat țărâna din palma sa în aer, și după ce aceasta s-a așternut pe jos, a adăugat, "Nu contează cât de sus te înalți, cât timp zbori deasupra lumii, va trebui odată și odată să cazi pe pământ. Așa este scris. Să-ți stăpânești frica față de această cădere este foarte ușor: oprește-te să crezi că ești stăpânul trupului tău.

Obișnuiește-te cu gândul că ești doar un chiriaș. Și, deoarece nu știi cât timp vei sta în chirie, amintește-ți că aceasta poate lua sfârșit în orice clipă. Suntem cu toții îndatorați, și datoriile noastre vor fi cu siguranță plătite de noi, indiferent dacă ne este teamă de asta sau nu. Așa că ce rost are să ne fie frică?"

Moartea vorbeşte - Poveste cu tâlc
Frica de moarte: Poveste cu tâlc Frica de moarte: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on aprilie 13, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.