21 mai: Ziua chelnerilor

Ziua de 21 mai este dedicată anual chelnerilor, chelnerițelor, și întregului personal din restaurante, aprecierii muncii acestora.

Dacă ai lucrat vreodată, măcar câteva zile, ca și chelner, ar trebui să știi cât de greu este jobul ăsta! Practic, îndatoririle tale par să nu aibă vreun sfârșit! I-ai dus mâncarea familiei de colo? Foarte bine, dar acum trebuie să le prezinți nota de plata tipilor zgomotoși de la masa de dincolo. Ai terminat cu asta? Fugi cât te țin picioarele să servești acelui cuplu nerăbdător cafeluțele!
21 mai: Ziua chelnerilor
Excelent, însă în clipa asta este nevoie să-i aduci o altă salată doameni în vârstă nemulțumite de felul caum arăta cea dintâi! Nu întârzia în bucătărie, căci e necesar să duci familiei anterioare desertul întrucât copiii săi râzgâiați urlă din toate puterile că vor înghețată, și nu cotlet! Și așa mai departe.

Istoria zilei chelnerilor


Evenimentul de pe 21 mai a fost creat de Fred Siriex, manager general la vestitul hotel, premiat Michelin, Galvin at Window din Londra. Siriex a considerat, la un moment dat, că se impunea consacrarea unei zile de atragere a respectului pentru toată echipa din restaurante, de la chef, bucătari, barmani, la chelneri, deoarece aceștia erau percepuți pe nedrept ca fiind nepricepuți, fără a li se lua în seamă muncă asiduă și abilitățile de care au nevoie pentru a-și face treaba cu brio.

Cum celebrezi ziua chelnerilor


Dacă nu mai ești oprit de restricții asociate cu o pandemie, cu coronavirus, poți ieși să iei masa în oraș.

Dă-i chelnerului care te servește un bacciș generos. De multe ori, cei care profesează în acest domeniu primesc salarii mici, patronii lor argumentând că își pot mări veniturile din banii lăsați în plus de clienți.

Fă-i un compliment chelnerului! Cuvintele tale frumoase îl vor unge la suflet fiindcă îi vor demonstra că îi apreciezi amabilitatea, străduințele de a-ți recomanda feluri de mâncare din meniu, a-ți menține tot timpul paharul plin, a se asigura că îți satisface în detaliu orice dorință!

20 mai: Ziua internațională a albinei
21 mai: Ziua chelnerilor 21 mai: Ziua chelnerilor Reviewed by Diana Popescu on mai 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.