Crede și nu cerceta!: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna

O poveste cu tâlc aparținând lui Sri Ramakrishna, reprezentând o altă variantă, dintr-o altă religie, cultură, pentru sintagma "crede și nu cerceta", presupusă în creștinism a proveni din Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 3:20, "Cele mai presus de tine nu le căuta şi cele mai tari decât tine nu le iscodi."

Un om voia să traverseze un râu, dar nu știa să înoate și nici nu avea la îndemână vreo barcă. Maestrul Bibhishana, care tocmai trecea pe acolo, și-a dat seama de impasul acestuia, așa că a scris ceva pe o frunză, a lipit-o omului pe spate, și i-a spus:

"Nu-ți fie frică. Credința ta te va ajuta să pășești peste ape. Dar, dacă pierzi îți vreo clipă credința, te vei îneca!"

Omul s-a încrezut în Bibhishana, și a început să umble peste ape, fără nici o dificultate. La un moment dat, însă, a fost copleșit de dorința de a ști ce scrisese maestrul spiritual pe frunza de pe spatele său.   
Crede și nu cerceta!: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna

A luat-o și a citit cuvintele de pe ea:

"Ah, zeule Rama, ajută acest om să treacă râul."

"Ce-i asta?", s-a gândit el. "Și, oricum, cine e zeul ăsta, Rama?"

În acel moment, când îndoiala s-a cuibărit în mintea, s-a scufundat pe loc și s-a înecat în vâltoarea puternică a râului!

Cum te ajută Dumnezeu?: Poveste cu tâlc
Crede și nu cerceta!: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna Crede și nu cerceta!: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.