17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale

Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale este celebrată anual pe 17 mai pentru a semnala necesitatea de a se clădi o lume a informațiilor centrată pe oameni, orientată spre dezvoltarea acestora, bazată pe drepturile umane fundamentale. 

Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial. Organizații precum UNESCO iau parte activ la sărbătorirea acestei zile, invitând oamenii să se angajeze în diverse activități de promovare a unor campanii dedicate acestui eveniment. 
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale

Respectarea anuală a zilei mondiale a telecomunicațiilor, care marchează fondarea ITU, Internațional Telecommunication Union (Uniunea internațională a telecomunicației) pe 17 mai 1865, a atras atenția asupra ITU și provocărilor comuncarii globale. În martie 2006, ONU a proclamat 17 mai ca ziua mondială a societății informaționale ca recunoaștere a eforturilor făcute în evoluția comunicațiilor și a rolului ITU în sprijinirea conectării oamenilor din toată lumea.

Paul J. Meyer spunea, "Comunicarea - conexiunea umană - este cheia succesului personal și în carieră."

16 mai: Ziua "Iubește un copac"
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale 17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale Reviewed by Diana Popescu on mai 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.