Ziua internațională a râsului: Istorie și semnificație

"O zi fără râs este o zi pierdută."
Charlie Chaplin

Ziua internațională a râsului poate să însenineze, vitalizeze atât viața ta, cât și cea a oamenilor îndrăgiți, a rudelor și prietenilor tăi, chiar și în perioade grele, marcate de probleme sau pandemie. Să nu uităm expresia românească "a face haz de necaz"!

Toată lumea știe că râsul ne face să ne simțim bine, dar puțini își dau seama cât de mult ne poate îmbunătăți bunăstarea emoțională și fizică. Unele persoane mereu morocănoase ne spun că rasetele nu rezolvă nimic, ignorând că ne ajută să ne însănătoșim sufletește și să ne azvarlim în neant griji uneori nejustificate.

Istoria zilei internaționale a râsului

Această zi, sărbătorită anual în prima duminică a lunii mai, a fost inițiată în 1998 de doctorul indian Madan Kataria, fondatorul mișcării mondiale Yoga Râsului, una ce a pornit de la ipoteza că expresiile faciale ale unei persoane pot avea efect asupra emoțiilor sale. Celebrarea zilei internaționale a râsului este o manifestare pozitivă dedicată păcii în lume și creării unei conștientizări globale a frăției, prieteniei dintre oameni prin râs, și a efectelor benefice ale acestuia.

Popularitatea sa a crescut exponențial pe măsură ce Yoga Râsului a dat naștere la mii de cluburi ale râsului în peste 105 țări. În prezent aduce voioșie pe toate meridianele pământului.
Ziua internațională a râsului: Istorie și semnificație

"Râsul este cea mai scurtă distanță dintre doi oameni."
Victor Borge

Cu ocazia acestei zile, membrii cluburilor râsului, dar nu numai ei, se adună împreună cu familiile și amicii lor în zone publice, parcuri și piețe, desfășurând un program variat de muzică, dans, și concursuri de bancuri, glume. Câștigătorii unor astfel de competiții sunt cei care reușesc să să stârnească în cea mai mare măsură hohote de râs, spontane, molipsitoare. Au loc și marșuri de-a lungul cărora sunt purtate pancarte cu inscripții de genul "Pace în lume prin râs", "Întreaga lume este o familie extinsă", "Alătură-te unui club de ras - e gratuit!"

Râzătorul - Povestire de Heinrich Böll

Beneficiile pentru sănătate ale râsului


Râsul provoacă o stare generală de bună dispoziție. Cu cât te lași mai mult în voia sa, cu atât îți creșți pozitivismul, și acest lucru poate avea un impact auspicios în viață din multe puncte de vedere.

Dacă ne îngăduim să râdem mai mult, ne putem îmbunătăți sănătatea inimii, mai ales dacă nu suntem capabil să ne dedicăm unor activități fizice.

"Râsul este și va întotdeauna cea mai bună formă de terapie."
Dau Voire

Prin râsete sunt eliberate în organism endorfinele, agenți naturali de combatere a durerii din corpul nostru.

Micșorarea nivelul de hormoni ai stresului. Râsetele ne ajută să ameliorăm stresul și anxietatea ce au un impact major asupra corpului. Mai mult decât atât, scăderea hormonilor stresului ne poate întări sistemul imunitar.

"Râsul este raza de soare a sufletului."
Victo Hugo

Râsul are potențialul de a spori celulele T, limfocite ce ne pot sprijini sistemul imunitar, care așteaptă, pur și simplu, să fie activate. Când râdem, celulele T sunt aduse la viață, ajutându-ne să luptăm împotriva bolilor.

Ne punem la treabă mușchii abdominali. Când râdem, aceștia se contractă și se dilată, într-un mod asemănător ca în exercițiile specifice pentru abdomen.

Râsul îți destăinuie personalitatea | Râzi tu, râzi, și-ți spun eu cine-mi ești
Ziua internațională a râsului: Istorie și semnificație Ziua internațională a râsului: Istorie și semnificație Reviewed by Diana Popescu on mai 03, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.