Rasul iti destainuie personalitatea | Razi tu razi si-ti spun eu cine-mi esti

"Rasul este cea mai mica distanta dintre doi oameni."
Victor Borge

"Ceea ce sapunul este pentru trup, este rasul pentru suflet."
Proverb idis

Poate ca cea mai nestanjenita cale de a afla cate ceva despre personalitatea unei persoane consta in a-i analiza si interpreta felul in care rade.Asa cum stie toata lumea, cel mai simplu mod de a face un om sa rada este sa il gadili.Nu ar trebui sa fii surprins ca numai anumite zone ale corpului dau rezultate la gadilat .Cele mai frecvente sunt subratul , talpile picioarelor , partea interioara a coatelor si genunchilor , abdomenul si partile laterale ale torsului.In aceste regiuni , vasele de sange principale , tendoanele si alte organe importante sunt situate aproape de suprafata pielii asa ca , de obicei, avem pornirea de a le proteja instinctiv.Totodata , in astfel de locuri de pe trup exista numeroase terminatii ale sistemului nervos. Mama natura s-a asigurat ca aceste zone reactioneaza fata de cea mai mica atingere , transmitand alerte SOS creierului , astfel incat acesta sa ia masuri imediate de aparare.

Se crede ca oamenii care se cutremura de ras atunci cand sunt gadilati prezinta o foarte mare sensibilitate a aceastor regiuni ; multe dintre persoanele sensibile la gadilat sunt caracterizate de un tesut gras subtire ori apartin tipurilor de personalitate sanguina si colerica.Fie ca il gadili sau nu , fiecare om reactioneaza intr-un fel aparte atunci cand rade , fiecare trasatura a rasului marturisind un lucru specific ...

- Cei care isi ating buzele atunci cand rad isi doresc , de cele mai multe ori, sa fie in centrul atentiei si poseda o impresie foarte personala despre bunele maniere , pe care o aplica nestanjenit in societate.
- Persoanele care , atunci cand rad, isi acopera gura cu mana sunt adeseori timide si lipsite de incredere in ele insele.In multe situatii, se simt incurcate si prefera sa se retraga intr-un loc ascuns vederii.
-Oamenii care isi dau capul pe spate in momentele cand rad par a fi oneste , tolerante si cu o minte deschisa.Uneori actioneaza intr-un mod neasteptat , sub impulsul emotiilor de moment.
- Daca razi in convulsii , atingandu-ti fata sau capul cu o mana , probabil ca esti un visator, un impatimit constructor al unor castele de nisip.
- Cei care dau sa se incrunte atunci cand rad sunt instabili emotional sau sentimental.De multe ori pot fi definiti drept capriciosi, avand tendinta de a-si schimba starea de spirit de la o clipa la alta.
- Persoanele care isi ridica capul cand se lasa prada unui ras tacut ori unui suras sunt afective , motivate si gata mereu de a se adapta unei conjuncturi sau unui grup de oameni.Adeseori, isi tin strans sub control emotiile si sentimentele.
- Oamenii ce obisnuiesc sa rada cu gura larg deschisa nu detin un control ferm asupra propriei persoane si isi pot pierde fara multa zabava cumpatul.Au un talent remarcabil de a se adresa unei colectivitati insa , de obicei, nu sunt dispusi sa ii asculte pe cei din jur.
- Daca ai meteahna de a rade cu ochii pe jumatate inchisi , se pare ca ai o personalitate echilibrata si posezi o incredere deplina in capacitatile sau abilitatile tale.Nu este deloc exclus sa ai un mare potential mental.
- In cazul in care nu reusesti sa iti descoperi in mod cert felul in care razi , esti aproape sigur un individualist , actionezi mai degraba potrivit opiniilor tale si nu nu prea tii cont de parerile celorlalti.
- Cei la care vocala "a" predomina in felul de a rade sunt , indeobste, oameni loiali unei cauze ori persoane si sunt foarte activi.Ei rad din toata inima si isi exprima astfel o veselie sincera.
Daca sunetul literei "e" este precumpanitor in rasul cuiva , acest lucru marturiseste despre o fire flegmatica si melancolica, despre o persoana careia ii lipseste increderea in propriile ei forte , nu se increde in cei din preajma si mentine mereu o distanta fata de ceilalti.
Preponderenta sunetului "e" in modul de rade sugereaza o fire naiva , dar o persoana de incredere.
De obicei, litera "o" este prezenta in rasul oamenilor amiabili si curajosi.

Intr-o alta interpretare a personalitatii in functie de ras , se porneste de la o clasificare a modalitatilor generale de a rade :

- Chicotitul denota optimism , o viziune proaspata , tinereasca asupra vietii.Este specific persoanelor cu un spirit liber , care se delecteaza sa vada cum sunt dezgolite formele fara fond si pretentiile fara acoperire ale celor din jur.
- Rasul zgomotos, in hohote, releva o personalitate lipsita de inhibitii , dornica mereu de a risca si a profita de oportunitatile ivite in cale.Oamenii ce rad din toata inima sunt placuti de cei din preajma intrucat sunt distractivi si reprezinta o companie placuta.
- Rasul ascutit , patrunzator este caracteristic unor persoane carora le place sa se lase in voia dorintelor ori placerilor lor.Adeseori, ele sunt sufletul petrecerilor si au mereu la indemana un banc nou si plin de umor.Sunt increzatoare in ele insele atunci cand se confrunta cu o dificultate , indraznete si urmarite de succes.
- "Nechezatul" sau rasul sacadat , in ritmul respiratiei unei persoane o caracterizeaza ca o observatoare fina a ridicolului sau partii amuzante a unei situatii, chiar si atunci cand altii nu reusesc sa realizeze despre ce este vorba.De multe ori , o astfel de persoana este apreciata datorita nonsalantei , lipsei de vanitate si a bunului simt.
- Foraitul sau rasul pe infundate poate fi un simptom al timiditatii , al dorintei de a nu atrage atentia celorlalti.Acest tip de ras este specific oamenilor modesti , interiorizati si care au inclinatia de a nu se abate de la reguli.Ei pot fi extrem de receptivi fata de sentimentele si emotiile celor din preajma si sunt , uneori, admirati pentru rafinamentul lor.
- Rasul obisnuit se manifesta mai ales la persoanele care nu vor sa faca nota aparte fata de ceilalti , care se straduie sa isi duca la indeplinire in mod ireprosabil indatoririle , sunt rabdatoare, inimoase si gata mereu sa intinda o mana de ajutor prietenilor.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Scrisul iti releva personalitatea | Grafologia ca stiinta si arta

Fructele si personalitatea | Ce fruct te reprezinta ?

Care este profilul tau psihologic ? | Test de personalitate
Rasul iti destainuie personalitatea | Razi tu razi si-ti spun eu cine-mi esti Rasul iti destainuie personalitatea | Razi tu razi si-ti spun eu cine-mi esti Reviewed by Diana Popescu on mai 11, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Chiar nu stiam ca se poate descoperi acesteste lucruri. Citind articolul m-am regasit si pe mine, si voi incerca sa imi controlez corpul, atnci cand rad.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.