1 iulie: Ziua internațională a bancurilor

Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!

Pe bună dreptate, se spune că râsul este cea mai bună doctorie! El ne poate proteja de impactul dăunător al stresului, ne poate diminua durerile, înălța starea de spirit și întări sistemul imunitar!

Umorul ne menține alerți, focalizati, cu picioarele pe pământ, ne sprijină conexiunea cu cei din jurul nostru, inspiră speranță și ne ușurează de poverile cotidiene. De asemeni, ne ajută să iertăm mai degrabă și să ne debarasăm de mânie.

În plus, râsul, inclusiv cel furnizat de un banc, o glumă, ne păstrează suplețea trupului. Potrivit unui studiu științific, ne putem "arde" circa 40 de calorii dacă râdem zilnic între 10 și 15 minute! 
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor

Bancurile, glumele relaxează, deconectează oamenii de mii de ani. Primul banc din lume este atribuit unui grec din antichitate, pe nume Palamedes, care este acreditat cu invenția multor altor lucruri.

Un exemplu al străvechilor bancuri grecești, adaptat, desigur, zilelor noastre ar fi acesta:

Un frizer, un om chel și un profesor distrat, cu capul în nori, călătoreau împreună. S-au hotărât să facă un popas când s-a lăsat seara, și să stea pe rând de pază, astfel încât să nu li se fure bagajele și viețile!

Când a venit rândul frizerului, acesta, ca să-și alunge plictiseala, s-a amuzat răzându-l pe cap pe profesor. Când profesorul a fost trezit ca să-și preia schimbul de veghe, și-a trecut o mână peste cap și a spus, "Cât de prost poate fi frizerul ăsta? L-a trezit pe chel în loc să-mi dea mie deșteptarea!"

Poți sărbători ziua de 1 iulie spunând câteva bancuri bune unui coleg, prieten, ba chiar unui străin de pe stradă, oricui care pare să fie posomărât, să aibă nevoie de un râs sănătos!

Poți merge la un club care are un program de stand up comedy ori poți urmări la TV o comedie clasică sau o scenetă celebră de comedie cu faimoși actori români!

30 iunie: Ziua internațională a asteroizilor
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor 1 iulie: Ziua internațională a bancurilor Reviewed by Diana Popescu on iunie 30, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.