23 iunie: Ziua internațională a văduvelor

Ziua de 23 iunie este dedicată anual văduvelor începând cu 2011, având scopul de a atrage atenția asupra nevoilor și necazurilor acestor femei, și de a înteți sprijinul acordat lor și copiilor lor.

Pe 21 decembrie 2010, Adunarea generală a ONU a adoptat rezoluția de declarare a zilei de 23 iunie ca una a văduvelor, aprobând propunerea în acest sens a președintelui Gabonului, Ali Bongo Ondibama.               
23 iunie: Ziua internațională a văduvelor

Această zi constitue o oportunitate de acțiune spre obținerea drepturilor depline ale văduvelor, inclusiv prin transmiterea lor de informații în vederea accesării părții lor dintr-o moștenire, a pensiilor și protecției sociale care se bazează nu numai pe statutul lor marital, a obținerii dreptului de avea o muncă decentă și un salariu nedescriminatoriu, și a celui de a avea parte de educație și oportunități de formare profesională.

În plus, cu prilejul acestei zile, guvernele ar trebui să se asigure că sunt respectate și drepturile văduvelor din Convenția de eliminare a tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și Convenția drepturilor copiilor.

Se estimează că în lume ar exista peste 260 de milioane văduve, din care aproape una din zece trăiesc într-o sărăcie extremă.

Stii vreo vaduvă prin preajma ta, in special una care are copii? Hotărăște-te pe 23 iunie sa-i acorzi un sprijin constant, cât de mic!

22 iunie: Ziua eclerului cu ciocolată
23 iunie: Ziua internațională a văduvelor 23 iunie: Ziua internațională a văduvelor Reviewed by Diana Popescu on iunie 22, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.