26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri

Adunarea generală a ONU a adoptat prin rezoluția 42/112 de pe 7 decembrie 1987 din Viena ziua de 26 iunie ca una de atenționare asupra abuzului și traficului ilicit de droguri, celebrată anual începând cu 26 iunie 1989, o dată ce comemorează eliminarea de către Lin Zexu a negoțului cu opiu din Humen, Guangdong, care a luat sfârșit pe 25 iunie 1839, chiar înaintea primului război al opiului din China.

Sprijinită de oameni simpli, comunități și organizații de pe tot cuprinsul lumii, ziua de 26 iunie are țelul de a mări conștientizarea problemelor majore pe care drogurile le reprezintă pentru societate.   
26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri

În 2020, Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri are drept tema "O mai bună cunoaștere pentru o grijă mai bună", ce accentuează necesitatea înțelegerii numeroaselor necazuri provocate de droguri și dezideratul cooperării pe plan mondial pentru a micșora impactul acestora asupra sănătății și siguranței ființelor umane.
26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri 26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri Reviewed by Diana Popescu on iunie 25, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.