28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte

Ziua ciocolatei cu lapte de pe 28 iulie este una specială, pentru o delicatesă specială! Ciocolata cu lapte constă dintr-un amestec de cacao solidă cu lapte pudră, lichid sau condensat. Dacă ciocolata neagră este folosită în mod tradițional pentru pregătirea unor prăjituri, torturi, varianta ei mai deschisă la culoare este utilizată pentru producerea de batoane de ciocolată, ciocolată caldă și alte deserturi îmbietoare.

Știați că cicocolata are beneficii notabile în îmbunătățirea stării de spirit? Așa e, ea poate să ne facă fericiți! Acest lucru se datorează faptului că include un stimulent numit teobromină și un compus având numele de anandamidă.

Daniel Peter, inventatorul ciocolatei cu lapte s-a născut în satul Moudon, din Cantonul Vaud, în Elveția, în anul 1836. A urmat și a absolvit aici școala.             
28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte

Mai târziu, Daniel Peter a închegat o strânsă prietenie cu vecinul sau, Henry Nestle, care se stabilise în Vevey, Elveția, în 1843.

Nestle dezvoltase un proces de producere de mâncare pentru copii în care întrebuința ceea ce era poreclit pe atunci "făină lăptoasă". În acel punct al vieții sale, Daniel Peter și-a pus întrebarea, "De ce să nu încerc să fac o ciocolată conținând lapte?"

Ideea aceasta a rămas în mintea tânărului Daniel Peter până în pragul de a deveni o obsesie. După o vreme, și-a dat seama că pentru a-și face loc în piața ciocolatei de atunci, deja de dominată de Caliller, Suchard, Kohler, și alții, trebuia să introducă un alt produs, extrem de satisfăcător și dorit de consumatori.

Ciocolata lui cu lapte a căpătat o mare popularitate la începutul secolului al XX-lea, când a ajuns să fie produsă de numeroase țări europene, cu diverse ingrediente și gusturi!

"Ciocolalcoolicii" ar trebuie, totuși, să știe că, dacă ciocolată neagră este onorată pentru calitățile sale nutritive, cea cu lapte, în care se adaugă zahăr și grăsimi, înglobează o grămadă de calorii!

27 iulie: Ziua "Du-ți planta de acasă la o plimbare"
28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte 28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte Reviewed by Diana Popescu on iulie 27, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.