29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului

Ziua Mondială a Tigrului, numită frecvent și Ziua Internațională a Tigrului, este celebrată anual pe 29 iulie, pentru a spori conștientizarea numărului în continuă scădere a celor mai mari "pisici" de pe pământ, a necesității protejării și îmbunătățirii habitatului lor natural.

În urmă cu o sută de ani, peste 100.000 de mii de tigri rătăceau prin Asia. În prezent, se estimează că ar exista numai 4.000 de tigri în sălbăticie. Unul din obiectivele acestei zile este de a dubla numărul lor până în 2022, într-o inițiativa numită Tx2.

Inițiativa Tx2 colectează an de an aproximativ 350 de milioane de dolari, bani cheltuiți pentru investigatorii și rangerii care patrulează în căutarea vânătorilor ilegali, pentru protejarea mediului natural al tigrilor, studii despre populația și migrația lor.

Știai că:

- În zilele noastre, tigrii mai pot fi regăsiți în numai 13 țări: Bangladesh, Bhutan, Cambodgia, China, India, Indonezia, Laos, Malaezia, Minomar, Nepal, Rusia, Tailanda și Vietnam.

- Tigrii sunt pe locul trei ca mărime în rândul carnivorelor din lume. Sunt depășiți din acest punct de vedere numai de urșii polari și urșii bruni. Tigrii siberieni ajung la o greutate de până la 300 de kilograme.

- Viteza maximă de deplasare a tigrilor este de 65 de kilometri pe oră!               
29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului

- Numele lor provine din cuvântul străvechi persan "taig", având semnificația de "repede, rapid".

- Tigrii sunt mereu în mișcare. Zona lor de acoperire, mișcare este de până la 1.000 kilometri pătrați.

- Un tigru adult mănâncă până la 40 de kilograme de carne la o singură "masă".

- Ca și carnivori, tigrii sunt esențiali în păstrarea echilibrului ecologic. Ei vânează animale mai mici, ierbivore, menținând astfel un echilibru stabil între numărul acestora și vegetația cu care se hrănesc ele.

- Durata de viață a unui tigru este de 10-15 ani.

Ziua Mondială / Internațională a Tigrului de pe 29 iulie a fost proclamată în 2010 în cadrul Summit-ului Tigrului din Sankt Petersburg.

28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte
29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului 29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului Reviewed by Diana Popescu on iulie 28, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.