3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea"

Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea" este o sărbătoare de tipul "Trăiește sănătos", una care ne marchează în fiecare an data de 3 iulie. Această zi celebrează fasolea de toate mărimile, formele și gusturile și rețetele! 

Fasolea a fost cultivată încă din secolul al VII-lea î.Hr., într-o perioadă anterioară apariției unuia din primele meșteșuguri umane, olăritul. Într-adevăr, mâncăm fasole chiar dinainte să știm să ne facem un vas în care să o gătim!

Egiptenii aveau o pasiune aparte față de fasole, având în vedere că boabele acesteia au fost descoperite adeseori în mormintele lor străvechi.               
3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea"

Fasolea este una din cele mai uimitoare mâncăruri de pe pământ, nutritivă, gustoasă și incitantă, prezentă pe mesele aproape tuturor oamenilor de pe glob.

Este o sursă excelentă de fibre și proteine, conține un minimum de grăsimi, și furnizează calciu, acid folic, proteine, fier, carbohidranți și vitamina A, toate vitale pentru menținerea unui organism sănătos!

În lume există circa 40.000 de varietăți de fasole, dar numai câteva sunt destinate consumului uman!

Poți profita de ziua de 3 iulie pentru a te înfrupta dintr-un borș rece de fasole (numai bun în timpul caniculei) sau un fel de mâncare nițel mai elaborat, fasole făcăluită, bătută!

2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor
3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea" 3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea" Reviewed by Diana Popescu on iulie 02, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.