5 iulie: Ziua bikinilor

 Pe 5 iulie, o zi stând de obicei sub semnul caniculei, bikinii sunt la putere! Crezi sau nu, prima pereche de bikini a fost creată și purtată în anul 1946!

Bikinii au fost proiectați și comercializați întâi de doi designeri francezi. Unul din cele două modele de costume de baie a fost numit "Atom", iar celălalt "Bikini". Amândouă denumiri făceau aluzie la insula Bikini, unde SUA și-a testat bombele nucleare, fiind asociate și cu etichetarea argotică din anii 1940 a unei femei frumoase, atractive de "Bombshell" ("bombă").

Cel dintâi bikini a fost promovat pe 5 iulie 1946, la piscina Molitor din Paris, Franța, de către Louis Reard. Designerul francez nu a reușit să găsescă pentru această ocazie modele dispuse să poate astfel de costume de baie "indecente", și a apelat, până la urmă, în acest scop, la o dansatoare pe nume Micheline Bernardini.                 
5 iulie: Ziua bikinilor

Cel dintâi bikini avea 30 de inci (762 mm) pătrați de material, iar din 1946 a continuat gradual să se micșoreze!

La început, atât Italia, cât și Spania au interzis purtarea bikinilor pe plaje.

Cea mai mare paradă de bikini a avut loc pe 9 noiembrie 2009 la Johannesburg, Africa de Sud, la care au participat 287 de fete îmbrăcate cu astfel de costume de baie.

Poza cuprinzând cei mai mulți bikini din lume a fost realizată în ziua de 25 septembrie 2001 în Sidney, Australia. Ea a inclus 1.010 de femeie purtând această costumație.

În stravechile picturi minoice din Cretă apar femei cu costume de baie din două piese, asemănătoare bikinilor.

St. Tropez s-a proclamat capitala mondială a bikinilor!
5 iulie: Ziua bikinilor 5 iulie: Ziua bikinilor Reviewed by Diana Popescu on iulie 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.