7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei

Ziua Mondială a Ciocolatei, numită uneori Ziua Internațională a Ciocolatei, are loc anual pe 7 iulie, o zi în care, potrivit unor referințe, a fost introdusă această delicatesă în Europa, în anul 1550.

Scurtă istorie a ciocolatei


Istoria ciocolatei a început acum circa 2.500 de ani. Aztecii își îndrăgeau atât de tare abia descoperita lor ciocolată lichidă încât aveau credința că le fusese dăruită de însuși Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii! Boabele de cacao reprezentau pe acea vreme chiar o formă de monede. Te-ai putea imagina cumpărându-ți o casă sau o mașină cu o grămadă enormă de boabe de cacao? Ar fi frumos, distractiv, nu-i așa?                         
7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei

În acele zile ciocolată era amară și a rămas astfel mult timp, până când i-a fost adăugat zahăr. De îndată ce s-a transformat și a căpătat un gust dulce în Europa secolului al XVI-lea, ea a captivat oamenii și a ajuns să fie una din bunătățile favorite în numeroase gospodării, familii.

Multe din companiile producătoare de ciocolată de astăzi au fost întemeiate în secolul al XIX-lea și la debutul secolului al XX-lea. Cadbury a fost înființată în Anglia în 1868.

Ciocolata preferată îți destăinuie personalitatea?

După 25 de ani, Milton S. Hershey a achiziționat un echipament de procesare a ciocolatei la Expoziția mondială columbiană din Chicago, iar în prezent, firma sa este una din cele mai mari și mai cunoscute creatoare de ciocolată din lume.

Nestle și-a început activitatea în anul 1860 și s-a dezvoltat ca una din cele mai importante conglomerate de alimente de pe plan mondial.

Cum este făcută ciocolata?


Ciocolata provine din semințele / boabele arborelui tropical de cacao Theobroma. Arborii de cacao au fost cultivați de 3 milenii și cresc în prezent în Mexic, America Centrală și nordul Americii de Sud.

Întrucât boabele cacao sunt foarte amare, ele trebuie să fie fermentate pentru a-și scoate în evidență aroma.

Odată fermentate, boabele sunt uscate, curățate și prăjite. Apoi, le este îndepărtată coaja pentru a produce mici granule de cacao. Granulele sunt după aceea măcinate într-o pastă de cacao, care este, de fapt, o ciocolată într-o formă brută.

Pasta de cacao este, de obicei, lichefiată și apoi modelată cu sau fără alte ingrediente. În acest punct al procesului este numită licoare de ciocolată. O licoare ce poate fi procesată în două componente: cacao solidă și unt de cacao.

Nu uita, așadar, ca în ziua de 7 iulie să pui la loc de cinste ciocolata, să-ți permiți să te înfrupți din ea într-o mai sporită măsură decât în celelalte zile ale anului!

6 iulie: Ziua internațională a sărutului
7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei 7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei Reviewed by Diana Popescu on iulie 06, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.