6 iulie: Ziua internațională a sărutului

Indiferent ce fel de pupici preferi, Ziua Internațională sărutului de pe 6 iulie reprezintă ocazia cea mai bună de a sărbători acest simplu, dar plin de semnificații gest! Este un eveniment inițiat în anul 2006, având scopul de a celebra acest semn de afecțiune dintre îndrăgostiți, a-i sublinia rolul benefic, în general, în societate. 

Scurtă istorie a sărutului

Se pare că romanii au răspândit practica sărutului pe tot cuprinsul Europei. Ei îl descriau în trei forme: "osculum" (un sărut prietenesc pe obraji), "basium" (un sărut amoros pe buze) și "savium" (cel mai pasional sărut pe gură).

Termenul "sărut franțuzesc" a fost inventat de militarii americani și britanici care au luptat în decursul primului război mondial în Franța. Au "luptat pare-se și cu franțuzoaicele, care le-au deschis mintea și simțurile către o sporită senzualitate a sărutului!               
6 iulie: Ziua internațională a sărutului

Este interesant că francezii nu au avut până de curând un cuvânt care să desemneze așa-zisul sărut franțuzesc. Verbul "galocher", definit drept "sărutare cu limbile", a fost adoptat în dicționarul francez "Petit Robert" abia în anul 2014.

Nu trebuie neglijat că pe lângă menirea sa principala, de gest de afecțiune, sărutul ne aduce numeroase beneficii din punct de vedere atât psihic, cât și fizic. De exemplu, oamenii de știință au constatat că ne poate arde circa 6,4 calorii pe minut!

Enciclopedia sărutului - 100 feluri de a săruta

Oricum, Ziua Internațională a sărutului din 6 iulie are țelul de a apropia oamenii, a-i îndepărta de săruturi formale, de conveniență și a-i încuraja să-și exprime prin sărut sentimentele lor autentice!

5 iulie: Ziua bikinilor
6 iulie: Ziua internațională a sărutului 6 iulie: Ziua internațională a sărutului Reviewed by Diana Popescu on iulie 05, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.