Lecții hazlii, dar înțelepte despre viață

Am găsit aceste povești cu tâlc, lecții spirituale despre viață, le puteți spune și bancuri, mai demult, pe internet, pe un site în engleză care și-a dat de câtva timp duhul. Fiecare dintre ele are o morală, un învățământ semnificativ, dar și cumva hazliu!

Prima lecție de viață | Povestire cu tâlc


Un bărbat intră în baie să facă un duș imediat după ce soția lui iese, împrospătată, de acolo, când, deodată, se aude sunând soneria de la ușă. Femeia se înfășoară rapid într-un prosop și aleargă să vadă cine este la intrarea din casă.

Deschide ușa și dă cu ochii de Vasile, vecinul de alături. Înainte să pronunțe vreun cuvânt, Vasile îi spune, "Îți dau 800 de dolari dacă îți dai jos prosopul ăsta!". După un moment de gândire, femeia își scoate de pe trup prosopul și stă goală pușcă în fața lui Vasile.

După câteva secunde, Vasile îi dă cei 800 de dolari și pleacă fără să se mai uite în urmă. 
Lecții hazlii, dar înțelepte despre viață

Femeia își pune din nou prosopul pe corp și dă nas în nas cu soțul ei. "Cine a fost?", întreabă el.

"Păi, Vasile, vecinul de alături". "Bine", zice bărbatul, "ți-a spus ceva despre cei 800 de dolari pe care mi-i datora?"

Morală: Dacă îți împărtășești informații valoroase cu asociații tăi, poți împiedica pierderea unor resurse valoroase!

A doua lecție de viață | Povestire cu tâlc


Un agent de vânzări, o funcționară administrativă și managerul lor merg să ia masa de prânz în oraș și găsesc,  pe drum, o lampă antică. O freacă, așa cum știau că se face din poveștile despre Aladin, și din ea iese un duh!

Duhul le spune: "Vă voi îndeplini fiecăruia dintre voi doar o singură dorință!"

"Eu prima, eu prima", exclamă funcționara. "Vreau să fiu în Bahamas, conducând o șalupă de mare viteză, fără să mai am nici cea mai mică grijă din lume!" Puf, și funcționara a dispărut!

"Eu acum, eu acum!" strigă agentul de vânzări. "Vreau să fiu în Hawai, relaxându-mă pe plajă cu maseuza mea personală, cu o mulțime nesfârșită de pahare de Pina Colada și alături de dragostea vieții mele!" Puf, și s-a făcut nevăzut și el.

"Acum e rândul tău", îi atrage atenția duhul managerului. Acesta spune, "Vreau ca cei doi să fie înapoi la serviciu după prânz."

Morală: Lasă-l pe șeful tău întotdeauna să vorbească primul!

A treia lecție de viață | Povestire cu tâlc


Un preot s-a oferit să ducă cu mașina o călugăriță la mănăstirea ei. Când s-a urcat pe scaunul de lângă el, călugărița și-a încrucișat picioarele, lăsând să se vadă de sub sutană unul din picioarele sale.

Preotul aproape că a intrat cu mașina lui într-un copac! După ce și-a recâștigat controlul volanului, și-a furișat mâna pe piciorul ei. Călugărița i-a zis, "Părinte îți amintești de Psalmul 129?"

Preotul și-a îndepărat pe dată mâna. Dar, pe când schimba viteza, nu s-a abținut să își strecoare iarăși mâna pe piciorul ei. Călugăriță i-a spus din nou, "Părinte, amintește-ți de Paslamul 129!" Preotul și-a cerut iertare, "Îmi pare rău, soră, dar carnea este slabă".

După ce au ajuns la mănăstire, călugărița și-a văzut de drumul ei. De îndată ce a ajuns la biserica sa, preotul s-a grăbit să citească Psalmul 129. Aici scria, "Mergi mai departe și vei găsi, și mai departe, și vei afla gloria".

Morală: Dacă nu ești bine informat în jobul tău, riști să ratezi o mare oportunitate.

A patra lecție de viață | Povestire cu tâlc


O cioară stătea pe creanga unui copac, fără să facă nimic toată ziua. Un iepure a întrebat-o, "Pot să șed cu tine fără să fac nimic toată ziua?"

Cioara i-a răspuns, "Desigur, de ce nu?". Așadar, iepurele și-a găsit un culcuș sub cioară și s-a odihnit.

La un moment dat, însă, o vulpe a trecut pe acolo, a înșfăcat iepurele, și l-a mâncat.

Morală: Pentru a sta și a nu face nimic trebuie să fii pe o poziție cât mai înaltă!

Concluzie:

Sunt recunoscătoare tuturor oamenilor răi din viața mea pentru că mi-au arătat clar cine nu vreau să devin!

Poveşti cu tâlc despre Dumnezeu
Lecții hazlii, dar înțelepte despre viață Lecții hazlii, dar înțelepte despre viață Reviewed by Diana Popescu on iulie 01, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.