22 august: Ziua "Fii un înger"

Indiferent dacă ne-a tras de mânecă înainte că o mașină să dea peste noi sau ne-a salvat dintr-o clădire în flăcări, am întâlnit aproape toți în viață pe cineva pe care-l putem numi un fel de înger. În astfel de cazuri, probabil că ne-am uitat spre ceruri și i-am mulțumit Domnului pentru ajutorul dat de acea persoană. 22 august, ziua "Fii un înger" este asociată cu astfel de fapte bune, dezinteresate, care ni s-au făcut, pe care le-am făcut, le facem ori le vom mai face fiecare dintre noi!

Poate că nu am fi ajuns în această etapă a vieții noastre fără ajutorul unui om special, nu-i așa? În cele mai întunecate clipe ale existenței noastre, în naufragii catastrofale, am avut, aproape cu toții, pe cineva care să ne arunce un colac de salvare.               
22 august: Ziua "Fii un înger"

În același timp, este probabil că fiecare dintre noi a ajuns, la un moment dat, să sprijine pe cineva aflat la necaz, într-un impas, fără să se gândească la vreo recompensă pentru așa ceva.

Ziua de 22 august ne reamintește că oricine dintre noi poate fi cumva un înger, poate da dovadă de bunătate și compasiune față de semeni ai noștri mai puțin norocoși. Numai printr-o sporită empatie față de cei din jurul nostru putem contribui, fiecare dintre noi, la crearea unei lumi mai bune.

Ziua "Fii un înger", cu adânci rădăcini religioase, a fost întemeiată de Jayne Howard Feldman, deținătoare a site-ului http://www.earthangel4peace.com/, în 1993, care nu a ezitat niciodată să le ofere ajutorare oamenilor, mai cu seamă prin social media.

Jayne Howard Feldman scrie pe webiste-ul său: "Consideră-l pe îngerul tău păzitor ca un agent de turism, unul dintre multele roluri pe care îngerii le joacă în viața noastră. Există în tine un incredibil spațiu sacru așteptând să fie explorat. Îngerul tău păzitor nu a făcut decât să-ți rezerve un bilet pentru a descoperi unde prezența și pacea lui Dumnezeu sălășuiește împreună cu tine."

21 august: Ziua poeților
22 august: Ziua "Fii un înger" 22 august: Ziua "Fii un înger" Reviewed by Diana Popescu on august 21, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.