21 august: Ziua poeților

Ziua poeților, marcată an de an, pe data de 21 august, este dedicată importanței și istoriei îndelungate a poeziei, în mod special creatorilor acesteia, care ne străfulgerează mintea și inima cu revelații, spontaneitate și pasiune. 

Poeții ne deschid spre noi perspective ale vieții, desferecă porți închise strașnic ale posibilităților insolite de a ne percepe mediul înconjurător, ne revitalizează zone anchilozate ale simțămintelor, ne călăuzesc spre identificarea emoțiilor și ne îndrumă spre noi frontiere ale cunoașterii interioare.

Potrivit lui Lucian Blaga, "poetul nu este atât un mânuitor, cât un mântuitor al cuvintelor. El scoate cuvintele din starea lor naturală și le aduce în starea de grație."             
21 august: Ziua poeților

Putem sărbători ziua de 21 august citind sau recitind versurile unui poet preferat ori încercandu-ne norocul în a așterne pe hârtie propriile poeme...

Ziua poeților a fost creată în 1994 de William Sieghart, filantrop, antreprenor și publicist britanic. El a fondat, de altfel, și "Forward Prizes for Poetry" ("premiile de frunte ale poeziei"), un eveniment desfășurat anual, despre care declara:

"Există milioane de poeți talentați și este timpul ca ei să obțină o recunoaștere a operelor lor. Și nu trebuie să fie stingheriți să-și citească lucrările cu voce tare. Aș vrea că oamenii să citească poezie în autobuze, în drumul lor spre serviciu, pe stradă, la școală și în baruri."

20 august: Ziua mondială a țânțarilor
21 august: Ziua poeților 21 august: Ziua poeților Reviewed by Diana Popescu on august 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.