21 octombrie: Ziua Celebrării Minții

 Ziua Celebrării Minții are loc în fiecare an, cu ocazia zilei de naștere a vestitului matematician, Martin Gardner. 


Dezvoltată de "Gathering 4 Gardner Foundation" / "Fundația de adunare pentru Gardner", Celebrarea Minții are menirea să unească oamenii pentru o zi pentru a explora puzzle-uri și jocuri matematice.


21 octombrie: Ziua Celebrării Minții

Martin Gardner a fost un binecunoscut scriitor, specialist în multe domenii și "mate-magician", un matematician care a fost de-a lungul vieții sale totodată un magician, un pionier al matematicii recreaționale, scriind peste o sută de cărți cu o gamă largă de teme, și și-a introdus cititorii în subiecte de care nu auziseră vreodată, precum Cubul Soma, flexagonii și "Jocul vieții".  Munca sa i-a adus milioane de cititori și fani de pe tot globul.


20 octombrie: Ziua Mondială a Statisticii


Martin Gardner a avut un impact uriaș în câmpul matematicii și scrierile sale au inspirat, direct ori indirect, spre cariere în matematică și știință. 


Admiratorii săi includ personalități marcante precum W. H. Auden, Carl Sagan și Isaac Asimov. După moartea sa din 2010, prietenii și fanii săi au început să organizeze evenimente asociate cu Ziua Celebrării Minții pe 21 octombrie. 


"Toți matematicienii împărtășesc un simțământ de uluire asupra infinitei frumuseții adânci , misterioase și folositoare a  matematicii."

Martin Gardner


21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor

21 octombrie: Ziua Celebrării Minții 21 octombrie: Ziua Celebrării Minții Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.